Отговори
# 135
  • София
... нещо временно е. а и няма как да не му стига кърмата драстично след като го кърмиш на поискване - той сам се грижи да има колкото му трябва. дано утре да няма оранжеви памперси  Hug

Ох,дано! Hug

# 136
Здравейте, мамчета!
Ние захранването го направихме като навъши 3 месеца. Започнахме със сокчета, после плодови пюрета, след това зеленчукови и от няколко дни вече ядем и каша.
Накратко нашата схема на хранене е следната: 6.30 АМ/150мл/; 10.30 АМ +40мл плодово пюре или сок; 14.30 зеленчуково пюре; 18.30 каша /може и кисел след 5-я мес./+40мл плодово пюре или сок; 22.30 АМ, като за пл. пюре или сока изчаквам да мине поне час и половина.  Откакто сме на АМ се храним 5 пъти и вече така свикна, че се справяме идеално, дори и нощното хранене отпадна заедно с кърменето. Сега през нощта давам само водичка и бибата и така до 6.30 ч. когато е първото хранене.
Относно зеленчуковите пюрета моята педи ме посъветва да ги редувам - веднъж с мляко, веднъж без. Ако искам на купено  безмлечно пюре да му добавя мляко, трябва от количеството, което изяжда по принцип бебка, да махна малко и тогава да добавя млякото.
А колкото до киселото мляко, тя е категорична - не преди детето да навърши годинка. Според нея в кис.мляко няма необходимите витамини и меинерали, съдържащи се в АМ, и то може да предизвика анемия. Така че по-добре е детето да приема АМ /Фризо 3 или Нестле Джуниър/ докато навърши годинката.
Лека и спокойна нощ!  sleepuu

# 137
Кажете, кой от вас си кърми детето и не го храни с нищо и как най-вече го приспивате, защото при нас е само на гърда. Нощем се буди поне три пъти, не пие вода и е плътно залепена за мен. А на мен ми се реве newsm45 в тази жега не е за такива прегръдки. А Али иска цица, та цица. Дайте съвет
и аз съм така  newsm47
Тася, знам, че е нормално понякога да има по-сухи памперси - и на нас ни е случвало, но пък урината не трябва да е жълта, ако искаш звънни си на педито по телефона за да ти е по-спокойно  Hug и аз мисля че няма как да е недостиг на кърма Simple Smile
Да ви питам вие оставяте ли спокойно бебетата си в столчетата за кола? Аз моя понеже го ползвам за нещо като шезлонг и не смея да го оставя без надзор никъде освен кошарата и в столчето, ма се чудя дали и от там не може да падне?! Коланите не ги слагам...
И ето гласувайте тука за мен, ако искате Simple Smile
http://www.germanos-konkurs.com/?t=7&ph=1&p=3&sort=3&rID=1616

# 138
  • Варна
Добро утро!
След едноседмични перипетии най-накрая оправихме модема и съм отново на линия. newsm44
Разгледах снимките на всички бебчовци. Много са сладки всичките  Heart Eyes все го повтарям, но си е така
И Преслав снощи беше нещо нервен, няколко пъти проплаква, давам бибата и се успокоява. Снощи не си изпи млякото, дърпа се, вика, плака и накрая си легна почти гладен, но издържа до сутринта. Иначе и ние бяхме започнали кашите, но му се появиха червени петънца около устата от тях. След около 30мин. минаваха от само себе си. Реших, че е алергия и спрях да му давам. После говорих с педито и тя каза, че не е алергична реакция, а понеже детето е с по-чувствителна кожа от по-ниското PH на кашата се появяват тези петна.  Каза да му сменя кашата-бях взела на HIPP, тя препоръча Frisocrem 5 плода. Днес ще му дам от нея-да видим.
Tweety, гласувах за теб. Hug

# 139
  • София
Здравейте, мартенски мами.Simple Smile
Най-накрая имам нет вкъщи и ще мога да се включвам по-често. И аз да споделя Андрей е станал 8.200 кг., 70 см. Много е весел и буен и вече доста се обръща и изобщо не мога да го оставям сам както преди. Мъчат го венците, но още няма зъб.
С яденето е голяма драма - ту яде с лъжица, ту не яде. Яде плодово и зеленчуково пюре, а от няколко дни и каша. Взимам му Слъчно, че са по-евтини, а и са хубави. Лошото е, че има само 2 вида без глутен. Между отделните хранения му давам пасирани пресни плодове. До сега е опитал пъпеш, праскова и череши.
От зеленчуковите пюрета харесва Ам-Ам, а за плодовите няма претенции - взимам му ам-ам, мандев, хаме и овко. Овко-то като че ли са най-хубави. Другите са ми много скъпи и не сме ги опитвали.
Мина на 2-ка Аптамил - те нали се сменят на 4 мес. и памперс 4-ка Simple Smile)
Търпеливо чакам момента когато ще започне да спи плътно цяла нощ, без да се буди и за вода!
Ето малко снимки (правени са преди 2-3 седмици, така че тогава е бил на 4 мес.)
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1003912
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1003913
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1003914

Не знам дали сте го коментирали вече в предишни теми, но да питам мъжките майки - как се справяте със забелването на пишката?
Много се притеснява да не се докараме до хирург, въпреки, че пише по книгите, че е нормално до годинка да се отвори.

# 140
  • In the jungle out there..
Tweety, гласувах за теб. Hug

И аз, и аз Mr. Green

# 141
  • София
Добро утро, мами  Hug

Аз в жегите май имам обратния проблем на непрекъснатото сучене. От вчера Зори почти не суче през деня, а като суче непрекъснато се върти, вече се чудя къде и как да застана, за да се храни спокойно. За сметка на това през нощта си яде 3-4 пъти и памперсите й са пълни - даже и през деня, да се чуди човек с какво. Мисля си, че причината не може да е нашето захранване - още сме на 3 чаени лъжички каша - но за всеки случай днес ще мине без каша.

Туити, според мен за всеки случай слагай коланите, ако ще излизаш от стаята. За по-малки бебчета чупката е достатъчна, за да не могат да се измъкнат, но за нашите 4-5-месечни шила просто нищо не е сигурно. А за снимката и аз гласувах Simple Smile

# 142
  • Варна
Tweety, и аз мисля, че е по-добре да го вързваш, че вече всичко може да се очаква.  ooooh!
iraa, ние нищо не правим с пишока, само от време на време го отварям за да го почистя до колкото може. Има фимоза, но малко по малко се отваря. Hug

# 143
Tweety, гласувах за тебе.  newsm10

И ние тази нощ бяхме нещо неспокойни. От 2 ч. като се почна, та до сутринта ме вдигаше на всеки 5 мин. То не беше вода, биба, завъртане на другата страна, отвиване, завиване и в 5ч. не издъжах и вдигнах баща й  да я поеме, че днес съм цял ден сама/той е на работа/ та малко да си почина и събера сили за през деня. Сега излизаме, та дано поне вън да има спокойствие  Praynig

# 144
Днес ставаме на пет месеца та ви черпя виртуално  party023
Да се похваля. Тази нощ Али с събуди само в 2,00ч. и след това чак към 5,30ч.
Тася забравих снощи да напиша, но и ние сме имали оранжеви памперси, но отминава бързо. Специално за това не съм звъняла на педито, че все на телефона трябва да стоя. Ако разбереш защо се получава така пиши, за да разбера и аз.

# 145
Цеци, Daizy, ние също ще направим интервал от около 2 месеца без малко между първия и втория прием на пентаксим-а. И аз бях притеснена, но нашата педиатърка каза, че при пентаксима интервалът може да е до 2 месеца, за разлика от другата ваксина, която е от здр. каса. Ние утре ще ходим и пак ще я питам дали между втория и третия прием интервалът трябва да е същия като между първия и втория.

Благодаря за инфото , аз бях чула , че между първия и втория прием не трябва да се отлага много , но не знаех , колко е това "много".

Да ви питам вие оставяте ли спокойно бебетата си в столчетата за кола? Аз моя понеже го ползвам за нещо като шезлонг и не смея да го оставя без надзор никъде освен кошарата и в столчето, ма се чудя дали и от там не може да падне?! Коланите не ги слагам...
Tweety , аз забелязах , че Елица прави опити да се измъкне от кошчето и затова просто я разнасям с мен от стая в стая , а ако ми се наложи да изляза от стаята - просто я слагам на земята , за по- безопасно

# 146
Tweety, И АЗ ГЛАСДУВАХ!

# 147
Цеци, ама ние правим между втория и третия прием т.е. между 1 и 2 интервала е един месец, а между 2 и 3 почти два месеца. За това се притеснявам, иначе се слага или през два или през един.

Туити, връзвай го, нашето педи ми е разказвала как пред нея е падало бебче със все стола, като ритат го обръщали някак си Shocked

# 148
Здравейте мами на най-сладките бебоци  Heart Eyes нещо напоследък никакво време нямам, но прочитам всичко в нашите темички  Simple Smile и разглеждам всички снимчици Simple Smile много са ми сладички всички госпожици  Hug не че са ни грозни момченцата, но не са толкова кокетни и чаровни Simple Smile
ние се връщаме 2 месеца назад със захранването  Sad , тъй като Михаил беше 2 седмици на лечебна хумана, сега сме само на АМ и от утре започвам да въвеждам пак сокче от ябълка, другата седмица плодови пюрета, а зеленчуковите сигурно ще почакат за 6-тия месец ...
иначе ИМАМЕ вече 4 зъба  Simple Smile като зайчето Бъни е малкия Мишок  Joy
Най-накрая си реших проблема с отвиването нощем, купихме едно чувалче отваряме си широко прозореца и всички сме доволни и наспали се през нощта Simple Smile, Мишо се върти на всички посоки из цялото легло но винаги е завит  Joy който не е пробвал - определено чувалчето върши работа!

# 149
Май само ние сме се престрашили с месото вече....

Общи условия

Активация на акаунт