Частни училища - информативно-дискусионна тема 32

• 29 307
  • 763
  •   1
Отговори
# 420
  • Пловдив/София
Последните дни едва изчитам отгоре-отгоре и май не намерих нито един коментар баш по темата ЧУ Sad
Май беше грешка да слеем информативна с дискусионна...Вярно и аз съм се отплесвала неведнъж, но съм съгласна да се реже, че да остане полезното.
Например- вчера беше изпитът в СС, никой обаче нищо  не казва- как е минал, впечатления..
Някъде чух, че на 02.02 ще има изпит в Изи, но не знам така ли е?
Още чакам инфо в Изи стартира ли ПУК този месец.
БШ остава мистерия ще има ли прием и кога. Те другите училища почти приключват, там още се чудят...
Меридиан 22 някой питаше за нови отзиви, но май няма Sad Там базата е мега зле и на слънчево време 5-10 градуса децата си стоят вътре (поне от ДГ), ще се радвам някой да ме обори, че само като чест минувач имам инфо...Но гледам имат добри НВО резултати и Шарки ги препоръчваше до 4ти клас.

# 421
Здравейте .Имам едно питане. Днес дочух , че за СС е имало "тайно " предварително събеседване за децата на техни бивши възпитаници на 09.01.Това се отнася само за ПУК. Официалната дата беше вчера - 12.01. Тепърва още се очакват резултатите. Това с предварителното събеседване , ако е вярно , ами да кажем , че не ми звучи добре. Правилата са или за всички , или олекваш. Има училища, които  дават предимство по този параграф, но обикновено това не е тайна. Бях чела за едно от държавните в кв.Лозенец , където си пишеше , че за това се получават допъл. точки.
Та от чисточовешко любопитство питам дали някой знае истина ли е това ?
Редактирам , за да отговоря на Пипи.
На изпита е имало лабиринт, свързване на точки и търсене на 5-те разлики и цитирам " и още други домашни" .Писали са си и имената. Предложили са им и банани . Моето дете излезна спокойно и каза , че училището му харесва , а принципно е много труднодоверчив и на нови места е проблем понякога.Така че адмирации на учителката , в чиято група беше. Не мога да кажа име обаче.
Оставихме децата в коридора на училището . От там бяха поемани от учителка.Всяка учителка събираше произволно по 6 деца и тръгваха. Казаха на родителите след 75 мин да се върнем на същото място. До толкова разбрах от познати деца и от моето собствено. Резултатите ще са готови от 12-14.01.  Събеседванията с децата , които минават на втория етап започват от днес .

Последна редакция: пн, 13 яну 2020, 15:38 от Kolibri_

# 422
  • София
Здравейте .Имам едно питане. Днес дочух , че за СС е имало "тайно " предварително събеседване за децата на техни бивши възпитаници на 09.01.Това се отнася само за ПУК. Официалната дата беше вчера - 12.01. Тепърва още се очакват резултатите. Това с предварителното събеседване , ако е вярно , ами да кажем , че не ми звучи добре. Правилата са или за всички , или олекваш. Има училища, които  дават предимство по този параграф, но обикновено това не е тайна. Бях чела за едно от държавните в кв.Лозенец , където си пишеше , че за това се получават допъл. точки.
Та от чисточовешко любопитство питам дали някой знае истина ли е това ?
Редактирам , за да отговоря на Пипи.
Скрит текст:
На изпита е имало лабиринт, свързване на точки и търсене на 5-те разлики и цитирам " и още други домашни" .Писали са си и имената. Предложили са им и банани . Моето дете излезна спокойно и каза , че училището му харесва , а принципно е много труднодоверчив и на нови места е проблем понякога.Така че адмирации на учителката , в чиято група беше. Не мога да кажа име обаче.
Оставихме децата в коридора на училището . От там бяха поемани от учителка.Всяка учителка събираше произволно по 6 деца и тръгваха. Казаха на родителите след 75 мин да се върнем на същото място. До толкова разбрах от познати деца и от моето собствено. Резултатите ще са готови от 12-14.01.  Събеседванията с децата , които минават на втория етап започват от днес .
Не е тайна, че братята и сестрите в "Св. София" също ползват предимство, но наличието на по-голямо дете от семейството в училището само по себе си не е гаранция че и малкото ще бъде прието. Не знам дали е имало друго събеседване на 9-ти, но познато детенце с две по-големи сестри беше вчера на изпит.

# 423
Пипи, вчера беше в СС първи кръг. Утре е втори за моето дете. А Изи имат на 2ри изпит, така е.

# 424
Не е тайна, че братята и сестрите в "Св. София" също ползват предимство

Е, за мен е тайна, това го чувам за пръв път, честно. Винаги съм знаел, че децата си се явяват на общо основание и наличието на по-голямо дете в училището не дава никакво предимство, което всъщност и ти си писала.

# 425
Аз пък съм напълно Ок със сливането на темите. Когато се иска определен тип информация за конкретно ЧУ, то предполага такава да бъде дадена от хора с опит и преминали вече през системата. Тези хора обаче, не са задължени да се чувстват тук в темата като на разпит и да отговарят само на зададените въпроси. От край време темата е била преди всичко дискусионна. Преминала е през много метаморфози, правени са всевъзможни опити са изчистване както от чатенето, така и от разни спорове. Е все неуспешни. Така, че ако искате отговори, Пипи, на въпросите си, ще се наложи да търпите и другите дискусии. Които между другото никак не са далечни от темата, но още просто не го знаеш. Wink

Лейка, за мен полезността на Ежко отдавна ми се изчерпи. А и като отчетем, че както и на повечето, и на мен често ми се случва да не намирам смисъла, връзката и конкретиката в нищоказването ....

Всъщност братя и сестри имат предимство пред другите. Писала съм го безброй пъти. Има разбира се и неприети такива, но това единствено означава, че детето страшно много се е изложило. Има разлики от 25 точки межу приети братя и неприети без предимство. И за това предимстов се знае. Не го крият.

Последна редакция: пн, 13 яну 2020, 16:23 от Fancy

# 426
  • София
Не е тайна, че братята и сестрите в "Св. София" също ползват предимство

Е, за мен е тайна, това го чувам за пръв път, честно. Винаги съм знаел, че децата си се явяват на общо основание и наличието на по-голямо дете в училището не дава никакво предимство, което всъщност и ти си писала.
При равни други условия ще предпочетат дете с по-голям брат/сестра в училището. А децата си се явяват на общо основание, къде съм твърдяла друго?

# 427
  • София
За Меридиан 22 понеже на 2 пъти последните дни срещнах въпроси, пак да кажа - от началото на тази календарна година, 2 деца се прехвърлиха при нас, третокласници, едното дете в нашия клас, едното дете в съседен. Поради катастрофално влошаване на обучението (не знам детайли, само това, говорили са си родителите на един рожден ден, ама тогава баш мъжа ми отиде, а от него нищо не мога да измъкна като клюка Simple Smile Simple Smile Simple Smile). Така или иначе, и без детайлите, за мен е показателно, че две семейства преместват децата си посред нищото, насред учебен срок, в 3 клас, за да се спасяват от там.

# 428

При равни други условия ще предпочетат дете с по-голям брат/сестра в училището. А децата си се явяват на общо основание, къде съм твърдяла друго?

Ясно, сега разбрах - при равни други условия. Просто като спомена за предимството, някак си може да се разбере, че все едно имат предимство, както е например в Шилер, а то ясно, че не е така.

# 429
Всъщност братя и сестри имат предимство пред другите. Писала съм го безброй пъти. Има разбира се и неприети такива, но това единствено означава, че детето страшно много се е изложило. Има разлики от 25 точки межу приети братя и неприети без предимство. И за това предимстов се знае. Не го крият.

# 430
Дописала си се явно, това не го видях преди, като ти четох поста. Хм, много странно, това не го знаех. Пък редовно те чета, а съм пропуснал и преди като си го казвала. Е, това е важна информация за кандидатстващите.

# 431
Според мен като минала през системата, просто нямат фиксирани правила. А всяка година правят преценка на всяко едно дете. И аз  познавам лично примери, които доказват това, което написах. Приети деца с 60 точки при неприети с 89. Политика на училището да приема семейства с повече деца. Безброй пъти съм казвала, че зора е с първото дете. Но дори и при това положение, после от всички се изисква успеваемост. И, ако трайно я няма, е ясно...

# 432
  • софия
Еееееее ама това не е готино!

# 433
  • Пловдив/София
Аз не знаех, че и СС е с точки като Шилер. Май са сходни от гледна точка на конкуренция/трудност/естество на изпита. А сега и откъм братя и сестри.
От една страна не е лошо да е с точки всеки комонент- по-обективно е. От друга по-притеснителните деца сигурно издишат и това няма как да се вземе предвид при точките...Но при такава бройка- толкоз.

А значи ли това, че и в СС има квоти момчета-момичета?
Повечето списващи от училището тук са с момиченца, но това едва ли е фактор Simple Smile

# 434
Пипи2013, изпита в СС мина и от утре 14.01. канят преминалите деца за по 2 часа. При нас мина и в Питагор събеседването за ПУК, имало е свързване на точки, звуков анализ, и други задачи..., не  сподели повече. В Питагор дъщеря ми е класирана, като резерва.

Общи условия

Активация на акаунт