Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 62

• 40 461
  • 766
  •   1
Отговори
# 105
Е де да се чувствах здраваааа..... И как да стане това като краката ужасно ме болят? Едното рамо и то. За дископатията ми няма и да споменавам Grinning  Доктора отказа да ми сменя Тамосфина за сега, че може да съм имала болки и от Золадекса.

Здрава си. 🍀🌸Знаеш, че това е от лекарствата. И аз имам екстри от критическата, не ги броя. 😫

# 106
  • Варна
Аз пък от ден първи не мога да възприема себе си като болна. В някакъв полусън минаха консултации, операции, химии... Все едно тялото ми е отскочило набързо до магазина и не се е огледало внимателно, докато пресича, но съзнанието си е тук, при мен, и си е същото. Нищо му няма.
От друга страна обаче имам и някакви епизоди на... нещо като гняв и страх. Че тази диагноза назидателно ми съска: "спри се, хлапачке, от тук нататък нямаш право да си наивна и да си правиш планове". И това на моменти ме ужасява.

Да ви питам... децата ви как преживяват целия този въртоп от промени и състояния?

# 107
  • София
Unabella, колкото по- малко са кг, толкова по-трудно се случват нещата.
Има един много балансиран режим- всичко е позволено (дори вино), но в определен часови диапазон.
Напишете "д-р Папе" и четете (и тук има тема).
Аз от години (12- 13) спазвам лунните фази, доста либерално е "гладуването" ми- фреш грейпфрут, чай джинджър (горещата вода много притъпява чувството на глад), ядки и чаша вино вечер; лятото карам на диня. От време на време "почивам" няколко месеца.
Държа кг 58- 59 (преди да спра цигарите преди 15 г бях 52 кг), но и години натрупах вече.
Според мен най- важното е да се придържаме към режими, не към краткосрочни диети. И да се даде време на тялото да се адаптира- 2, 3 месеца понякога може да отнеме (особено след лечение), а не след 1 седмица да си кажем "това при мен не работи".

# 108
  • Варна
Аз съм за срещата във Варна!

# 109
Аз съм за среща във Варна.
Но мога само в събота през деня .

Зори, косата расте по 1см на месец. Вземи линия или ролетка и измери на определено място косата. След 1м отново я измери. Ако е 1см значи всичко е наред. Просто ни се иска косата да стане дълга както преди ама не става толкова бързо Sad
Аз я мия с турски шампоан с чесън , за уж по-бързо израстване . Ама пак по 1см си ми расте Joy
Варненско_Тинтири, абсолютно през същото настроение съм минала и аз. Даже на моменти още го правя... То затова и даже и мелодия на телефона не съм си сложила. Че за какво ми е нали ще .......
Та така..... нормално е . Намери си хоби - нещо което да ти заема част от времето.
А за децата. Ох, трудно е .
Тежко го преживя.
Като ме видя без коса и цяла седмица плака Sad
Онзи ден сме седнали да вечеряме и той започна да си играе с косата ми.
Питах го какво прави и той ми отговори , че много й се радва Kissing Heart

# 110
Аз пък съм за среща в Пловдив. Ама и аз май мога вече само в събота и неделя..., че през седмицата, положението е все на "педал до ламарината"...
За децата- моите от малки свикнаха, че от веме на време ходя по болници и известно време се оправят " по мъжки". В началото имаше малко драми от рода на: " Мамо, идвай си, че вкъщи и тоалетна хартия, вече няма", но вече се справят чудесно( с малки изключения, като програмите на пералнята)....Това в чисто битов план. В психологически- никога не съм крила от тях какво се случва- просто ояснявам къде, кога и защо отивам и какво точно ще ми лекуват и те го приемат, както приемат ходенето ми на работа....Знаят че имах рак, но съм почти сигурна, че за тях е нещо като настинка- болест която се лекува, минава и заминава.....В началото, като ми опада косата се пазех да не ме видят без перука или тюрбан, но в един момент просто се случи и  не реагираха.....та на лятното оплешивяване си ходех по теме и  даже ми се радваха на аеродинамиката( но и самата аз го обръщах на майтап и повод за шеги). Сега ми се шегуват с къдриците и на експериментите с боите- даже помагат, да се боядисвам...И не мисля че има останали душевни травми( нали с малкия ходим на психолог и  психиатър.....ако аз не бях споменала,нямаше и да разберат, че съм имала такъм проблем).

# 111
  • София
Здравейте, момичета! Понеже от началото на новата година не съм се появявала в темата, затова ще започна с честитки. Пожелавам на всички ни най-много от всичко ЗДРАВЕ, и да имаме само хубави изненади от живота! Нека отсега нататък всяка следваща година да ни е по-хубава от предишната!
Вълнувате се за растежа на косата. Да ви кажа, аз буквално преди дни научих за маска с чесън. Това е едно много силно народно лекарство не само за растеж на косата, но и за лекуване на алопеция, дори кръгова алопеция, онази, при която косата пада на петна, и е най-трудното за лекуване нещо. Преди 3 дни си направих маска за първи път, трябва да седи на главата поне 2 часа, а може и цяла нощ. Следва най-хубавата част: след като измих косата си с шампоан, САМО ДВА ПЪТИ, няколко пъти изплакнах с КИСЛОРОДНА ВОДА 3 %, и не остана абсолютно никаква миризма! Аз отдавна ползвам кислородната вода за обезмирисяване на какво ли не: подмишници (знаете, с нашата диагноза обикновените дезодоранти са вредни), ръце, когато съм работила с риба, белина или лук и чесън, обезмирисяване на хладилника, а и по принцип винаги след измиването му, за дезинфекция, миризливи крака, интимно дезодориране, но само външно, абе за обезмирисяване на всичко смърдящо в тоя живот. И ми хрумна и това, че мога да пробвам и на косата, за да премахна миризмата на чесъна. Първото мазане премахна част от миризмата, но не цялата, затова 4 - 5 пъти повторих. После карах децата да ме миришат и да познаят на какво мирише, но всички казаха, че няма никаква миризма (не познаха за чесъна изобщо). Ако някоя от вас реши да пробва, намажете ръката си с разрязана скилидка чесън и после пребършете с кислородна вода, да видите как премахва миризмата му без остатък. А за кислородната вода не се безпокойте, някога за изрусяване на косата в салоните използваха кислородна вода, но в концентрация 6 %, така че гарантирано е безвредна. Плюс това, понеже след всяко намазване на косата я изплаквате, няма опасност да ви изсветли цвета й. Аз сега съм намислила да започна да мажа и веждите с чесън, за да ги подкарам и тях. Само на миглите ме е страх. Прочетох някъде, че чесъна може да се смеси с малко рициново масло, то също е много полезно за косата, и също стимулира растежа й. Маската е добре да се прави един или два пъти на седмица. Айде, пък ще оставя банкова сметка за изразяване на благодарност😉😉😉🤣 Целувам ви всичките! А пък ако ви интересува, аз си купувам кислородната вода в концентрация 30 %, и сама си я разреждам в къщи, защото при моята консумация няма начин да смогна със 100-те милилитра от аптеката, нали имам и котки и пода също го почиствам с нея, защото другите препарати са вредни за тях.. Та ако ви интересува, мога да ви пиша откъде да си купите и как да я разреждате.

P. S. Чесъна се приготвя, като се смила на кашица с блендер, слага се в парче тензух или марля, а аз използвах едно ново найлоново чорапче, и се изцежда сока. После топите пръсти в него и мажете корените на косата, като гледате да не пропуснете участъци. После завивате с найлон, и отгоре хавлиена кърпа или топла шапка, за да се загрее скалпа и да се отворят порите. Вярно е, че докато сме с чесъна, смърди така, че носа ти изтръпва, но си струва.

Последна редакция: нд, 12 яну 2020, 13:52 от detelistna.4etirilinka

# 112
Бела, аз съм на мнението на Ани за диетите. Не следвам краткосрочна диета и ям всичко. Даже и да пия може, но ще ми "изяде" доста от храната, та за това се въздържам поне докато ми се смали пак стомаха и автоматично започна да ям по малко без да гладувам. Хватката е да се броят калориите, мазнините и протеините. Водата също. Има програми всякакви. Сваляш една и почваш всичко, каквото ти влиза в устата да го пишеш вътре. Сега гледам са ги перфекционирали даже, та има да сканираш директно баркода на продукта и да напишеш само колко грама си изяла от него. То смята после всичко. Предварително си задаваш профил, по който да се води програмата. Ако си готвиш сама просто мериш всичко, което слагаш в манджата и пак смяташ. В програмата има търсачка и са зададени пресните продукти. Хамалогия е само няколко месеца. После свикваш и се храниш по този начин и без програма. Аз така живеех преди и ефекта беше потресаващо добър😊
За фитнеса ше дискутирам с доктора на 21-ви. За добавките също. За солариума също.
Aз не тренирам чак толкова тежко като преди. Гледам на ставите да няма много напън. Действам с мускулите. Фитнеса си има чалъм. Не е да ходиш там и да блъскаш само безогледно. Моите мъже ме научиха😁 Нали пък аз по мускули си падам по гръб🤣🤣🤣🤣

Някой да знае как да намеря приват модус на Huawei Lite 20? Забравила съм, а там има едни снимки дето съм в предишния ми вид и са леко по-голи.

# 113
  • Варна
Здравейте,момичета!Как процедирате с дисконфорта на топлите вълни и нощните безсъния,искам да си взема някакво лекарство,но се притеснявам да не повлияе отрицателно на антихормоналната терапия.

# 114
Здравейте,момичета!Как процедирате с дисконфорта на топлите вълни и нощните безсъния,искам да си взема някакво лекарство,но се притеснявам да не повлияе отрицателно на антихормоналната терапия.
Зле. Няма да взимам лекарства обаче. Някак свикнах да живея така и смятам да го избутам натурално. Искам детокс от всички тези отрови. Много се надявам от спорта и отказа от цигари и алкохол и кръвното ми да се нормализира (след Херцептина. Имам още 5 вливки) и да махна и тези хапчета за кръвно. Антидепресантите отиват и те в кофата след само още малко. Само да поотслабна и да започна да се чувствам като преди. Остава ми хормоното, което е още 2.5 години. Иначе имам вълнИ, пречат ми, безсънието си е едно на ръка, но то май не е от критиката, а от други ядове.

# 115
Марита а ти питала ли си защо хормоналната терапия ще ти е 3 години. Тук всички споделят за 5 и повече ,някой са казвали и 10. Аз лично не съм питала колко ще ги пия ,но и за моя инситу вариант пишеше плътно 5 г нолвадекс.

Аз съм като хипопотам,но мисълта за диета само ме кара са започвам да ям двойно. Без да си поставям такива цели ям доста по-малко даже го карам като преди. Лошото е че започвам да ям салати ден два и пак се връщам към нездравословните навици.А иначе като отворя хладилника ме гледат пликове с цвекло и моркови и за разкош и броколи зеленеят.

# 116
Марита, какво е това приват модус? Да нямаш това предвид? https://www.youtube.com/watch?v=rzKv3RgAee0

# 117
Аз ги търпя не-екстрите на критическата. Хомеопатични пия, де, помагат ми, но имам включвания най-вече под формата на безсъние - мъча си се.  То е на периоди. Свързвам безсънието обаче с нервни изпълнения през деня, като се посъберат такива дни и ме удря да не спя добре.
Марита, мерси, ще видим, ще мисля.
Четирилинка, тези дни си мислих къде изчезна и как ли сте там  предвид събитията напоследък.

Последна редакция: нд, 12 яну 2020, 17:36 от unabella

# 118
  • София
Скрит текст:
Мъжът ми ме снима,май не е толкова къса все пак.
И аз си купих шампоана с чесън ,а имало и серум ,който бил много добър.

Аз нямам проблеми със съня .Топлите вълни също не ми пречат особено,със секса също нямам проблем(изобщо не ми се е налагало да търся лубриканти),чак се чудя понякога дали действат достатъчно тези лекарства.

И аз не се чувствам болна по принцип,а и не съм свикнала много да си обръщам внимание на неразположенията.Но пък си има болежки,които непрекъснато да ми напомнят и да ме карат да си мисля,това пък сега с рака ли е свързано или не,което много ме дразни.

# 119
  • София
Айде и аз да се изтипосам:

Последната ми химия беше средата на август. На никъде не седи и адски ме дразни. А с тия къдрици, като порасне още малко ще заприличам на баба ми! 😭

Общи условия

Активация на акаунт