Нашите кухни - 81

• 56 705
  • 755
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
Моля дайте идея за горните шкафчета - не искам пуш бутони нито пък дръжки. Дължината на горните шкафчета на дългата страна е 270.

От просто по-просто - вратичките се пускат един пръст по-надолу от дъното на шкафовете и се отварят от там с върховете на пръстите. Така не остават и пръсти, а чистенето на гладка повърхност е елементарно.
Освен за отваряне има и друг плюс - тези 2 см висене скриват долната страна на шкафовете от случаен поглед, а при много хора отдолу не се слага същият скъп материал като на вратичките.

Това е ясно и аз така мисл х да бъдат с 1 см по надолу зя да се отварят , но нали споделихте мнение че високите тесни шкафове спрямо долните не е симетрично . В тази връзка исках идея за горните шкафове  . Идея как са бъдат по друг начин за да има симетрия спрямо долните  . Съответно горните шкафове да бъдат без дръжки и пуш бутони.
Даже е много 1 см, просто трябва като си плъзнеш пръста по долната страна на шкафа да усетиш вратичката, отваряш по канта, добре е с плавно затваряне да са.

Нямам снимки, че апартамента е под наем.

# 451
Вратичката, която сложих е на този принцип, не намерих за горно шкафче снимка. Мисълта ми е че продават врати с такова отваряне, които са леко издълбани отдолу, мушкаш ръка и отваряш. Идете някъде, разгледайте.

# 452
Черна станция имаш ли снимка на това отваряне, че и аз искам без дръжки? Нещо не мога да си го представя без визуализация.

Че какво има за представяне, горе долу това се получава:

# 453
Но това означава, че горните шкафове трябва да са на един ред, т.е. с една врата, нали?
А може ли с такова отваряне да са с клапващи вратички или там задължително трябват дръжки?

# 454
Но това означава, че горните шкафове трябва да са на един ред, т.е. с една врата, нали?
А може ли с такова отваряне да са с клапващи вратички или там задължително трябват дръжки?

Нищо не значи, както искаш, така си ги правиш. За клапващи вратички ще е малко неудобно може би, има предвид за свалянето после.

# 455
  • Раковски
Сещам се за този тип отваряне - издърпване без дръжки.

Това става  при боядисани врати.

Допълвам за вратите които настърчат малко на надолу, ако има видими страници и те трябва да се направят със същия размер, че отстрани се вижда разликата, също и около аспиратора. Иска смятане.

Последна редакция: пн, 17 фев 2020, 13:32 от shadowman

# 456
  • Сливен
Добре де вярно ще на пазара има добри механизма ама все пак горна вратичка 60 см широка и висока 108 см не е ли много тежка

# 457
  • Раковски
Добре де вярно ще на пазара има добри механизма ама все пак горна вратичка 60 см широка и висока 108 см не е ли много тежка

+ 1 панта и проблема е решен.

# 458
Аз съм с горен ред 70см шкаф, механизъм блум авентос и отваряне с вкопана дръжка Шуко. Ами... идеално е, и на външен вид и на удобство.

# 459
  • Варна
Сещам се за този тип отваряне - издърпване без дръжки.
Скрит текст:

Това става  при боядисани врати.

Допълвам за вратите които настърчат малко на надолу, ако има видими страници и те трябва да се направят със същия размер, че отстрани се вижда разликата, също и около аспиратора. Иска смятане.

Не го харесвам с видимите страници варианта май, долната страна на шкафа не изглежда ли зле?
За този тип вратички по-малко от 1 см надолу и без външни страници.

Иначе, може и с кант дръжка.

Kristaline чудесно, но тук се обсъжда по-бюджетен вариант.

Има си механизми и за двойни врати клапващи, може и с моторче та да не се чуди човек как да я затвори после .

Последна редакция: пн, 17 фев 2020, 16:54 от Doris

# 460
  • Раковски
Под видима страница имам предвид страница която се вижда като край на кухнята, не такава на която се вижда канта. Дорис, нали се обсъжда по-бюджетен вариант, това с моторчето + авентуса не се вписват.

# 461
  • Варна
Под видима страница имам предвид страница която се вижда като край на кухнята, не такава на която се вижда канта. Дорис, нали се обсъжда по-бюджетен вариант, това с моторчето + авентуса не се вписват.
Разбрах за страницата, май си прав Simple Smile Нещо друго си представих, че всяка страница да е по дълга.
А авентуса колкото да демонстрам двойна клапваша и затварянето. Ама то е мерцедеса на клапващите, дано не съм подвела някой, че е бюджетно.
Шадоу моля кажи мнение за ножиците, като аналог на газовите амортисьори, на Грас примерно.

# 462
  • Раковски
Дай ми примерна снимка за ножици, че се сещам за няколко вида.

# 463
Гледам какви фенси решения предлагате, ама за мен нещата трябва да са максимално прости и към усложнения да се прибягва само, ако наистина са нужни. Усложненията не са само въпрос на пари, ами и на ядове, поддръжка, търсене кой да ги направи...
Ей на, на мен ми се развали видеодомофона и сега чакам да се намери кой да го поправи. Единият вече не бил отговорен, другият бил зает...

# 464
  • Варна
Дай ми примерна снимка за ножици, че се сещам за няколко вида.
Нещо от сорта, кое бюджетно решение е по добро, амортисьор или ножица и ако може марка.

Общи условия

Активация на акаунт