Нашите кухни - 81

• 56 643
  • 755
  •   1
Отговори
# 600
Moля ви, дайте ми отзив за плот от масив, търся обратна връзка от хора, които ползват такъв поне от 2-3 години.

Ние имаме такъв плот от около 4 години. Омаслен с "wood wax" (не съм сигурна как се превежда точно) Осмо.  Много съм доволна, никакви проблеми за сега.
На теория трябва всяка година да се омаслява, ние засега само веднъж сме го омаслявали, след около 18 месеца здрава експлоатация, сега почти 2 години по-късно пак му идва времето.
Не попива и не се зацапва, но от много употреба и всекидневно няколко пъти бърсане - леко се изтърва на места, след като го намажеш - пак е нов.

Mного благодаря VeViV, върна ми надеждата! Ако може да споделиш и самият плот от къде го взехте и от каква дървесина е?

# 601
  • Раковски
Ето плотове http://plotove.korkos.com/index.php?route=product/categories, има цени според размера на плота и всеки може да си направи сметката.

# 602
  • тук-там
И аз искам дървен плот.  Гранит, камък - колкото и да са практични  - губи се красотата и уюта на дървото.  Подготвена съм, че трябва да го пазя. Фурната и котлоните ще са отделени с прегради, та...няма как без да искам да пльосна горещ съд на плота. Режем само на дъски.
Може ли да се "циклят" тези плотове - един вид като паркета.....
Ще е равен, с мивка под ръба и без наставки....
Ще имам и голям остров с такъв плот - възможна ли е по-голяма ширина около 1,20..
Мисля да взема около 2 м плот и да го сложа в настоящата кухня, за да го експлоатирам на макс и да видя как ще се държи, преди да реша за новата.

# 603
  • Раковски
Плота идва обработен, само трябва да се заоблят ъглите. Доставката с куриер не е скъпа, цените от сайта са без ддс. Някой ако не може да се оправи със сметката да ми даде размера и ще му кажа колко пари струва.

# 604
  • Варна
При дървен плот дали не е по+добре мивка над плота?

# 605
  • тук-там
При дървен плот дали не е по+добре мивка над плота?

Офффф, аз за това съм категорична - под плота. Sad
Та, ако трябва ще жертвам плота, но не вярвам да не може!

# 606
  • тук-там
Плота идва обработен, само трябва да се заоблят ъглите. Доставката с куриер не е скъпа, цените от сайта са без ддс. Някой ако не може да се оправи със сметката да ми даде размера и ще му кажа колко пари струва.

В по-горния линк най-късия вариант беше 2 м. Възможно ли е да поръчам 1 -1,50 за проба....

# 607
Не виждам защо да не може - дали ще се мокри страната на дъските или челото - все тая, ако всичко е добре импрегнирано.

# 608
  • Norge
Зайо, да, могат да се подновяват плотовете, подобно на паркета.

Аз съм с дърво от доста години и да, не можеш да поставиш върху него току-що ползвания чугунен тиган, но иначе не е голяма разликата между дърво и ламинат по отношение на горещото.
При това, да си призная, поне две години, дали не са и три, не съм го обработвала с нищо.

Знам, че трябва да има специални масла, които се ползват точно около мократа зона. Не съм ползвала такива, обаче.

# 609
  • тук-там
А, нелка, аз ще си го обгрижвам, бе! Много даже. Готвя на високосна....  Чугуни нямам, а и печката, и котлоните ще са "изолирани" .  Smile Не мой сгреша! Ще си го шкуря и омаслявам доволно!

# 610
  • Norge
Е, Зайо, значи няма да си имаш никакви проблеми! Kiss Само на високосна. Sparkling Heart
Аз се предадох с омасляването, защото отиваме накъм смяна на кухнята, а и...едва наскоро започна да се вижда, че има нужда от нова ръка.

# 611
  • Варна
Аз знам, че може, виждала съм и двата варианта. Въпросът ми беше дали не е по-добре. Все пак се спестява страничното мокрене, но щом е решено Simple Smile.

# 612
  • Раковски

В по-горния линк най-късия вариант беше 2 м. Възможно ли е да поръчам 1 -1,50 за проба....

Продават колкото пише, поне аз съм взимал така, но пък  ако се обадите може да питате. Инак в София, в Баухаус има по-евтини плотове, разликата с тези от коркос е голяма, но и цената е по-различна. Хубавото на този плот е, че ако нещо се нарани може да се шлайфа.

# 613
Вчера нямах много време да пиша, днес още малко за дървения плот.
Маслата с които се маже се полимеризират и запечатват дървото.
Първия път трябва да се минат поне 3 ръце, след това по една е достатъчно.
За първия път - намазва се дебело, изчаква се колкото е написано в указанието на продукта, избърсва се непопилото масло и се шкури.
Шкуренето се налага защото дървото малко набъбва.
Втората ръка - по-малко масло и съвсем малко набъбва - много леко се шкурва.
Третата ръка вече става сатенено гладко и красиво.

# 614

Продават колкото пише, поне аз съм взимал така, но пък  ако се обадите може да питате. Инак в София, в Баухаус има по-евтини плотове, разликата с тези от коркос е голяма, но и цената е по-различна. Хубавото на този плот е, че ако нещо се нарани може да се шлайфа.

Да разбирам ли, че от коркос са най-добрите плотове?  Каква дървесина е най подходяща за кухненски плот?

Общи условия

Активация на акаунт