МАЙското човече с глас се смее вече!

• 14 459
  • 281
  •   1
Отговори
# 210
Честит рожден ден Pipiiv !!! Бъди жива и здрава и много щастлива с всички около теб и най-вече с малкото съкровище !!!

Велиса , моята кърма спря постепенно сама въпреки опитите ми да я запазя макар и малко и не ми се е налагало да пия нищо .

А да ви кажа за тези направления за ортопед- само подлудяват майките !!! Това е поредната измишльотина на Здравната каса по думите на моя позната  , която работи на мноого високо ниво там  , а от лекар- ортопед от Горна Баня знам , че най- добрият преглед е именно чрез проверка на двигателния капацитет на ставите т. е. раздвижването на крачетата , проверка на ъгъла на отваряне  и т.н.

Кате , тук в България щеш не щеш на децата им слагат на 24 час Хепатит В и на 48-ия БЦЖ - ваксина , което е пълно безумие  #Cussing out!!! Чета много информацияза ваксините изобщо и трябва да ти кажа  , че у нас положението е най- зле . Щом самите французи най-после признаха , че  противотуберкулозната ваксина няма очакваният предпазен ефект - представи си . А в повечето страни от ЕС БЦЖ изобщо не се поставя !

Аз така и не видях  Rolling Eyesмамите кърмачки - нито на снимки , нито по телевизията , а Катенце какво значи " в нов прозорец "  newsm78???

# 211
  • София
Успях, успяяяях да ви изчета! Браво на моя милост!!! bowuu
Добре, че успявам да се включа преди да сте изписали цялата темичка! Wink Което ме подсеща да благодаря на Крейзи, че така прекрасно се е постарала да я оформи и украси! Hug Освен, готино мамче видях те аз на снимките, ха хааа си била и голям естет, а тази котешка тематика ме разби! Heart Eyes Аз съм луд котешки фен, много сладко, браво! smile3501
 newsm59 Пипиив! Много щастие и любов с малката бонбонка ти желая! Hug
 welcome и на ИКати! Още един адаш! Много се радвам  - да пишеш по - често и снимки искам(е)!!! Wink
ЕВАЛАТА на пловдивските мами! Много сте готини, ей! Честито на победителката, много са красиви с Калина!Тя нищо, че е много ухажвана и искана мома, може да се пробваме и ние сред тълпата снажни левенти да я свалим...  Mr. Green Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Добре дошла на Ирка, на родна почва, абе с две думи МИ НАПЪЛНИХТЕ ДУШАТА както обича да се изказва дядо ми... Laughing За Кабранска, "няма" какво да говоря - тя си ме кефи "по принцип" откакто пребивавам тук, с две думи радвам се, че ви "познавам"! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
За срещата на 5 - ти от една седмица съм пазарила татито да ни закара, и в тая връзка да ви питам: Други татковци ще има ли? Че аз сама без нашия не мога да се оправя с количка и идване, а да не се чувства "в небрано лозе" сред толкова кърмачки??? Laughing Mr. Green newsm78
Ние си дойдохме с Велизар за малко тук, най -  вече заради срещата  Wink, но не си е работа, не се живее, на село определено ни е по -  добре, но пък ми липсва форума, абе угодия няма за мене и това си е... Embarassed
В тая връзка, Крейзи, мила, много добре те разбирам, че се чувстваш самотна, аз също се чувствам (и излизам) сама, в нашият квартал има доста майки, но рядко също някой ще ти влезне в положението, че ТРЯБВА да обикаляш с количката шефът просто иска да се вози, спреш ли на едно място настава рев до небесата, а в името на "закаляване на волята" не ща да си оставям детенцето да се дере и по тази проста причина кафенца и кръчми засега са ми забранена територийка...  Crazy И си обикалям самааа! Sad
А и като сме на вилата не мога да излизам с тях, те не знаят примерно че не съм в София и ме "отлюспват" така или иначе от групата! Laughing Но здраве да е! Болно ми е повече, че приятелките ми от деца (които са съответно без такива...) се отчуждиха от мен и имат други "по - важни" и интересни "приоритети" вече... Outta Joint
Но стига съм мрънкала, ето ви малко снимки на "отпускаря - летовник"  Laughing Велизар:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=36863&photo=203
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=36863&photo=202
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=36863&photo=201
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=36863&photo=200
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=36863&photo=198
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=36863&photo=197
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=36863&photo=192

# 212
Вики, благодаря ти за подкрепата  Hug
И аз преди време те защитих, когато писа в Пазарджишката отчетна и нещо те зачекнаха  Confused То май беше по погрешка, но на мен ми прозвуча обидно тогава и си те подкрепих  Mr. Green

Кате, наситина не е на фокус снимката. Мъж ми не видял, че преди това съм снимала на режим Макро и снииима нашия..  Crazy

Олче, липсваше ниии!  Heart Eyes Hug Радвам се ,че си изкарвате добре на село, така искам и ние да се качим пак  Cry Благодар ти за милите думи, разтопи ме  Heart Eyes Винаги знаеш на кого какво да кажеш, за да се почувства добре   bouquet
А Велизарчо е мног осладък, лелеее колко е порастнал  Shocked
Особено на тази снимка - голям е пич!
А тази като я видях и онемях  Shocked Shocked Shocked Наща Оля я, каква е кльощава...Сигурна ли си, че си раждала  newsm78 Joy Браво, мацка   bouquet Пълниш ми душата  Mr. Green Heart Eyes

# 213
  • София
ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА НАШИТЕ МЕДИЙНИ ЗВЕЗДИ
  nbirthday ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ПИПИИВ, много прекрасни моменти
 newsm67 за всички месечковци
Цитат
Други татковци ще има ли?
ние ще дойдем с татито, ако успее да се измъкне, че в събота е дежурен
Вчера едни приятелки дойдоха на гости да видят Бояна и само ако знете каква сладурска рокля и подариха, даже към нея има и подходяща жилетчица с едно копче, абе страшна мадама ще бъде newsm08
Олче, аз също обикалям улиците, но при мен няма такъв видим резултат-за килограмите говоря-супер сте с Велизар
Забравих коя мама беше писала, че бебчето е под 5 кг, да не се притеснява не единствена . Вчера бяхме на контролно теглена и девойката е 4600, но за мое успокоение педката каза, че всичко върви нормално, да взимам мерки за увеличаване на кърмата, защото друго не и е нужно , и да не мисля глупости newsm10. Честно казано очаквах пак да ми предложи АМ, но тя ме изненада супер приятно ми стана и се почувствах горда кърмачка newsm44
Да не ви отнемам повече време, е хайде приятни разходки.

# 214
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ПИПИЙВ!Дас и жива и здрава и много щастлива с малката хубавица.
Момичета днес ми е доста по-спокойно,но снощи цяла нощ не спах,за да наблюдавам бебо.Даже го бях взела при нас на спалнята,но той си спа спокойно.За сега не повръща и си спи добре,не е сънлив.
Днес бяхме и на консултация,казах и на педито за падането,ама тя каза че няма да ми се кара защото и нейната внучка я изтървали така.Каза ми,че сега били гумени и да не се притеснявам.Нахока ме,че много сме качили този месец(+1550 и 4см) и вече сме 5650 и 61 см.То угодия няма,преди все ми викаше,че младежа не се хранел,а сега много качвал #Crazy,вече незнам какво да правя.Реших от утре да го пробвам само на кърма и ако много реве тогава да дам малко АМ,надявам се нищо да не му стане.

# 215
  • Varna
 Много сте сладки Пловдивски мами. поздравления.
 Честит рожден ден Пипийв.
  днес намерих време и за един час отидох на  плаж за първи път, че ме беше  срам на 100  метра съм от плажа а  а все до морето не мога да се добера. водата е прекрасна

# 216
  • Русе
   Честит рожден ден Пипиив! Много слънчево настроение и приятно прекарване на празника!

Днес в нашата китна гарсониера с южно изложение е 30 градуса sweating Мен жегата не ме мори толкова, но Дарито цял ден е нервна, плаче и не може да спи Sad Унася се за 15-тина минути и после започва един рев... И така цял ден. До сега се спасявахме от високите температури в апартамента на мама и татко, където е значително по-хладно, но тази сутрин мама се обади, че е болна Ill и аз съответно страшно се притесних да не сме заразили и Дарито. Освен това нашите след 2 дни заминават за Германия, купили са вече билетите и мама точно сега да се разболее...
    Да ви похваля моята госпожица - онзи ден бяхме на консултация и сме порастнали с 1 кг и 3 см, т.е. Дарито вече тежи 5 кг и е 56 см Grinning Сложиха ни и първата ДТК и нямаше никакви странични реакции. Заплака малко като я боцнаха, но после си спа кротко в количката чак докато стана време за папо Grinning
   Ние засега нямаме установен режим на хранене. Дарка заспива обикновено около 22 часа и понякога се буди чак в 5-6 сутринта, друг път в 2 или 3 часа през нощта. Всеки път е различно и съответно се изместват часовете за хранене и през деня. Освен това тя като реши, че е гладна надава страшен рев и аз хуквам да се цедя (вече отказва да суче, само нощем, като са препълнени гърдите) и докато се приготвя тя вече е изнервена и трябва първо да я успокоя та ритуала на хранене при нас отнема страшно много време Tired И в този ред на мисли да не забравя да поздравя мамите-кърмачки от Пловдив - страхотни сте!!!
   Сега чакам да понамалее жегата за да грабна беба с количката и да тичаме навън, че тука вече не се диша...

# 217
  • Бургас
Честит Рожден ден, Пипиив и честита ви годишнина! Да сте живи и здрави и да имате много красиви моменти заедно!
Крейзи, хич не им се вързвай на т.нар. "приятелки" - щом не могат да ти влязат в положение, че си с бебе и не можеш да му контролираш режима, значи не си заслужава да се ядосваш с тях. Гледай вие с Лео да сте добре, пък другите да са живи и здрави.
Само не разбрах защо беше толкоз важно в темата да се намесват, ама хайде от нас да мине няма повече да се занимаваме с тях.
Майско сладко бебче се обръща по коремче
Ей това измислих снощи за заглавие на нова тема - един път и на мен да ми текне някоя идея  Wink

# 218
  • видин
здравейте мами,
имаме голям проблем - днес ани на два пъти ака със слуз и кръв. няма температура, не съм променяла нищо в режима й на хранене, не съм я захранвала и т н.  водата и млякото й са отворени преди 3 дни - предполагам ,че не е от тях, защото щеше да се появи по-рано. направиха й анален секрет. но резултата ще бъде готов чак в понеделник. дали да сменям млякото , ако е от алергия?
помагайте със съвети, моля!

# 219
Мария Ра, дано бебка се оправи скоро и не е нищо сериозно Praynig
   Мами , които искате да гледате новините по Канал 1 ето линк:
http://news.bnt.bg/content/view/full/110627
 A BTV гледам тук, макар че се изисква голямо търпение Crazy
http://www.neterra.net/index.html?lnk=message.html%msg=3
  Моята шушонка сякаш си заформи някакъв режим. Сутрин независимо кога е яла си се събужда към 5:30, аз я слагам в шезлонга или люлката и тя си ака Joy, там я свършва тая работа най -добре smile3521 Папка и после спим до 8:30 През ноща си се буди поне веднъж. Напоследък заспива доста рано , още в 8:00 и така нощните папания стават две #Crazy Но поне заспива веднага след като се насуче, дори не си отваря очите Mr. Green Вече сякаш свикнах и пак се благодарям , че не ми реве през нощите , само не знам като почнат зъбките как ще бъде, че от други мами чувам едни страшни работи Thinking
  Да, няма преглед при ортопед тук, педиатърката всеки път опипва крачетата, ставите, свива ги и казва, че всичко е наред. Чудя се дали да отидем на ортопед в Бг newsm78, тя ще е на 5-6 месеца, дали ще е късно тогава? А русенските мами ако са доволни от техния педиатър и ортопед моля да го препоръчат, може да ни се наложи визита.
  Танче, заглавието много хубаво, един път ти е дошла музата и то сполучливо smile3501
  Днес мислим да отидем на басейн, че температурите паднаха тук, 38C  е днес Mr. Green
 Лека нощ на вас и вашите слънчица Heart Eyes

# 220
Кате , копирах адреса в нов прозорец ,както беше написала в предишен пост, но не ми се получи. Вечерница "нов прозорец" е да отвориш още веднъж интернет експлорера и там да копираш адреса.
Кате, евала за бягането. Въпреки че знам че бягането е най доброто средство за отслабване и оформяне на тялото, аз не го понасям. В програмата ми е включено бягане на пътеката от 7 мин и те ми се виждат много.  Crazy
Смайли благодаря за сайтовете, сега гледам новините. А дано да видя пловдивчанки!

# 221
Ей, майчета!
Чета от време на време, гледам да прочета всичко, ама не успямам нищичко да напиша.
Много благодаря за поздравите за нашата втора месечина.
Много празници съм пропуснала да честита, затова казвам едно гоолямо ЧЕСТИТО на всички.
Мария Ра, нас така ни изписаха от родилния дом. Без да те плаша продължи 3 седмици. При нас се оказа салмонела, но съм чувала за подобен проблем при бебе от майка, която дала ампула витамин С на бебе, което на АМ. След като излязат резултатите и недай си боже е някаква инфекция ми пиши на лични, за да ти дам тел. на шефа на детското отделение в Инфекциозна болница. Много съм доволна. Добре, че беше този човек. Всеки ден му благодаря.
Олче
и при нас положението е горе-долу същото. Добре, че е сестра ми, но нейното детенце вече е на 6 месеца и само ми дава съвети да не я нося, да не я люшкам, да не бутам количката и това и онова....Добре, че ми е сестра иначе не знам дали бих я издържала. Понякога ме побърква. А то пък моето е едно такова любопитно ли, любознателно ли.....Все иска изправена да бъде и навирила главица като гъсенце цъка с езиче и разглежда света.  Simple Smile Интерсно му е на детето...сдобива впечатления.
Да ви се похваля за спането. Като легне вечер в 21.00 и се събужда за манджа чак в 05.00. После пак спанак и така до 08.00. Супер радостна съм. Само дето през деня не спи. Събират и се има няма 2 часа сън. Дремне 15 мин и бодро, бодро ме привиква да се забавляваме  Sunglasses Но нали спинка нощем. На мама слънчака.  Hug
Исках още много неща да кажа, ама де толкоз акъл да си запиша на кой какво  newsm78
То и без това стана дългичко, така че спирам .
Лека нощ и сладки сънища.

# 222
Добър вечер и от мен!
Гледах ви кърмаческите снимки и искрено ви поздравявам всички, които се осмелявате да кърмите на открито. Докато аз имах кърма го правех и ми беше доста странно как околните отвръщат поглед, сякаш е нещо неприлично...
ПОЗДРАВЛЕНИЯ!!!   bouquet
А иначе исках да ви попитам нещо, че от 2-3 дни малко се притеснявам- моята шушулка си кръстосва очичките като се заглежда я в някоя играчка на фитнеса и, я в ръчичките. Дали е нормално????
Адски се притенявам  Sad
А иначе сме добре, мори ни адска жега и сме малко поизнервенки всички, но c`est la vie mon amie  Grinning
Лека вечер на всички мами и сладки сънища на малките съкровища от нас Simple Smile

# 223
  • Бургас
Привет на всички и от мен! Hug
Абе, аз как успях да я изтърва тази емисия с новините по bTV?! Направо ще се гръмна, много ме е яд! Crossing Arms И тези кърмачески снимки въпреки, че отварям нов прозорец пак не ми излизат!  Sad Аз май съвсем затъпях вече, ужас! Mr. Green Embarassed
Мами, от вчера имаме струпейчета по главата (не по цялата глава, само отпред по темето). Как да процедирам, искам незабавно да изчезват, много ме дразнят! newsm78 newsm78 newsm78. Моля за съвет! Praynig
Днес да ви се оплача, много ме ядосаха от един магазин тук в Бургас. Поръчах преди месец кошница за колата, защото ни писна вече да въртим с количката само по главната улица и Морската градина! Викам си сега трябва да използваме хубавото време и през почивните дни да ходим на разходки из Несебър, Слънчев браг, Созопол...та харесах кошче, казаха, че максимум до 10 дни ще го доставят и така си чаках цял месец. Миналата седмица, в петък им звъня да ги питам какво става, те: " вече наистина до 3-ти ще го имаш". Много се ядосах, щото егати, лятото свърши...зимата за кво ми е, къде ще обикалям в този студ! И днес вече нали е 3-ти, чакам, чакам да ми се обадят и да отивам да си го взимам: ядец!!! smile3516  Та се обадих аз на мъжа ми да идва веднага след работа да ме взима и да отида до магазина да се разправям. Влизам, те с усмивка моля ви се:"няма го още! Ама не се притеснявай, не си само ти! Ние знаеш ли колко по-важни колички чакаме,  ама не ги произвеждаме ние..." Лелеееее, вбесих се! Викам им:"връщайте ми парите, отказвам се", а те:"трябвало да говоря с шефката им". Та влязох толкова набурена в офиса й, че тя веднага нареди да ми ги върнат. Само, че мен кой ще ме обезщети затова, че си загубих целия месец, заради некоректността им!?!  smile3514 smile3514smile3514
Та такива ми ти работи, оплаках се, обаче за съжаление още ме държи!
Сега ви оставям и ви пожелавам много приятни сънища и спокойна нощ за вас и бебчовците! Heart Eyes

# 224
Добра нощ и от мен-нали си знаете,денят започва и зъвършва с постинг на Кабранска....
Първо да не забравя да благодаря за милите ви думи,но искам и да ви кажа,че с това кърмене на открито/пред камери и журналисти/ искахме да покажем,че няма нищо странно и ненормално да се кърми навън.И въпреки,че днес цялата махала ме гледат странно и че се наложи и няколко здравни беседи да изнеса,аз съм доволна от вчерашната акция..и ще съм още по-доволна ако макар и още една или повече мами се престрашат да продължат да кърмят и не се притесняват да си нахранят детето като е гладно,без значение къде са.....
Да не забравя да изкажа едно голямо мерси на Смайли за линковете,щото  сума ти народ ме пита къде може да види репортажите/макар,че тя е дала адрес за предния ден,когато по БНТ са дали за пресконференцията-а аз сега ще ви дам за нашите изяви:
http://news.bnt.bg/content/view/full/110660
то е кратко и в края,но определено е стъпка в правилната посока/
освен това искам да поздравя Смайли за невероятната фотография,позволих си да я постна в кърмаческия,въпреки,че не попитах,ама като дойдеш в Пловдив ще се разберем Peace....И ако ще те успокоя- итук температурите са като при вас,с ая разлика,че май няма да се разхлади скоро... Whistling
Имар,надявам се ,че Иван е добре и че няма последствия от падането Praynig-то ако имаше вече трябваше да са се проявили.А ти не се притеснявай-аз не познавам дете без подобни премеждия,но тях Господ ги пази и инстинкта им за самосъхранение....А пък щом педито ти е казала,че много наддавате-май спокойно можеш да минеш само на кърма....Ще ти стискам палци newsm10  и ако имаш нужда от съвети -свиркай-ние сме насреща.
Мария Ра надявам се и вашия проблем да не е сериозен Praynig-на мен на нещо стомащно-чревно ми намирисва...дано да не е тоя гаден вирус дето се мотае наоколо...но докато не ви излязат резултатите  е трудно да се каже-гледай да даваш на детенце водичка и млекце,за да не се обезводни....
DaniStef,това с кръстосването на очичките е нормално бебешко кривогледство,просто така се опитват да фиксират и фокусират обекта-напълно нормално е...с израстването отшумява,не се плаши....
Олче,липсваше ни-ама се появи и разведри обстановката...особенно с тая снимка с очилата....направо ме разбихте/а ,кажи откъде да се уредим и ние с такива малки слънчеви очила,че баткото все се опитва да сложи неговите на Ивчо Sunglasses/ Пък и ти си много сладка мама
 Wink LaDiDa,за струпеите,аз устаових,че се изчистват/или пони намаляват/ като намалихме употребата на измиващи -шампон и сапун-за косичката....основоно с водичка и после мажа с олио или крем и реша с четката...А за стола хич не им се ядосвай-при тая конкуренция все ще намериш кой да ти вземе парите....
Ох сега ще гледам да кача малко снимки,че само с обещанията си оставам...
Лека нощ засега и приятни сънища!Цунки на малките муцунки...

Общи условия

Активация на акаунт