В момента чета ... 63

• 49 312
  • 746
  •   1
Отговори
# 480
  • Sofia
Прочетох "Ще те защитя" на Питър Мей. Началото ми тръгна мноого тегаво, после взе че много ми хареса как се завързах и забързаха нещата, като тъкмо да й дам 4, даже 4.5 и

Скрит текст:
края ме уби просто. Много ми беше изсмукан и с това възкрасяване на главния герой директно вкарвам книгата в тези, които няма да препоръчам за четене.

Сега почнах първата книга от поредицата на Камила Лекберг, "Ледената принцеса". Аз харесвам скандинавските автори как развиват сюжетите. Ако е като Ю Несбьо със сигурност ще ми допадне.

# 481
"Ще те защитя" отново ме грабна. Като я започнах се почувствах "като у дома си", все познати неща и ми беше уютно. За пореден път се убеждавам, че Питър Мей е моят автор.
Сега за проба започнах "Тревожни хора" на Бакман. Много ми допаднаха от него "Човек на име Уве", " Баба праща поздрави и се извинява" и "Брит Мари беше тук". Но тази "Тревожни хора" е пълна боза! Шепа хора, събрани от кол и въже, без връзка помежду си и всички имам чувството, че имат психически проблеми и са пълни идиоти. Нямам  идея как да я махна от гудбокс, защото я маркирах, че я чета, иначе не бих си губила времето с нея.

# 482
И при мен е заредена в Киндъла, чака си реда.
Прочетох "На юг от границата, на запад от слънцето" на Мураками за около ден и половина. Може би най-"ежедневният" негов роман, със съвсем лека типично негова сюрреалистична нотка. Лежерно, спокойно, привидно елементарно повествование, което за пореден път ме убеждава колко по-различен е източният начин за възприемане на света, в сравнение с европейския. И все пак, както казват в едно предаване, "нещо ми липсваше". Не можа да ме развълнува дълбоко. 3 звезди от мен в гуудрийдса.

# 483
Ако обичате да четете за екзотични страни и нрави препоръчвам "Неща, които не се побират в куфар" от Енрике Криадо. Авторът си описва живота като дипломат в Конго и добиваш представа  как изглежда Африка през очите на европееца. Много приятно написана , с чувство за хумор и на моменти тъжна , защото и животът в  Африка е такъв - разнолик.

Последна редакция: чт, 20 фев 2020, 11:09 от Анонимен

# 484
Наскоро четох "Няма връщане назад" на Мелинда Гейтс. Разказва доста интересни неща за майчинството, семейното планиране, предпазване, както и доста неща за образованието на децата. Препоръчвам много, наистина добро четиво е.

# 485
  • София
Започнах "Затворисърце" на Константин Трендафилов. Много свежо и четивно начало. Приятно съм изненадана.

# 486
Здравейте и от мен!
Наскоро бях до Хеликон да си търся нови книги, защото нещо библиотеката ми в нас се поизпразни Smile
Харесах си книгата на Карлос Руис Сафон - "Сянката на вятъра" и веднага си я взех. Нямаше някакво ревю отзад на корицата, но пък прочетох първите няколко страници и ми се стори много хубаво четиво. В момента почти я привършвам и я препоръчвам на всички!!!
Страхотна е, наистина... много заплетена история, с много добре направен сюжет. Отдавна не бях попадала на такава хубава книга. Малко бавно се развива действието и разбира се очаквам накрая да е кулминацията. Усещам, че я чета със затаен дъх през цялото време Smile

Историята се разказва за едно момче, чийто баща го води в едно "Гробище за книги" и от там той си избира роман на писател, нарече Жулиен Каракс. Прочита го и решава да намери още книги, написани от същия човек обаче нищо... И така се започва едно сериозно разследване, примесено с любов и много спомени от миналото. До тук съм стигнала и нямам търпение да видя какво е подготвил Сафон за край на книгата.

# 487
Опитах се да чета "Истинската история за носа на Пинокио". Издържах около 5%.
Сега седя и мисля зарязвала ли съм толкова бързо друга книга, определяйки я като ... SHIT!

# 488
kriss_piss към Сянката на вятъра има още 3 книги, нещо като поредица са. Супер интересни и увлекателни са. Любими са ми.

# 489
  • Mostly in my mind
kriss_piss, завиждам ти, че тепърва започваш това приключение. За жалост повечето от пишещите в темата вече сме чели тетралогията та може много да си говорим по темата. Kissing Face

# 490
  • София
Вчера, по нощите, приключих "Погубеният свят" на Суетърлич.
Наистина чудесен научно-фантастичен трилър ! Някои неща не бяха изяснени докрай, а други вероятно аз не разбрах и изискват повторно четене, но заради цялостното удоволствие от атмосферата и  пътуването в този призрачен свят на Дълбоките води на небитието , което ми достави четенето на книгата, ѝ давам 4* Simple Smile

# 491
  • Sofia, Bulgaria
Аз най-после започнах дълго отлаганият Бакман. Започнах го с "Човек на име Уве". Още съм в началото, но засега ми допада стила на писане.
Да питам. Последната книга от поредицата "Гробището на забравените книги", "Лабиринтът на духовете" ли е?

Последна редакция: пт, 21 фев 2020, 08:06 от НощенЯстреб

# 492
  • Mostly in my mind
Да. Simple Smile

# 493
  • София
Оооо, обожавам тетралогията на Сафон, едни от най-любимите ми книги. Все се каня да прочета и другите му книги.

# 494
До средата съм на книгата на 2019 година за форума - "Където пеят раците". Разбирам защо толкова хора са гласували за нея, и в същото време откривам прекалено наивистични характеристики на героите, нелогични и неестествени, които поне засега ми пречат да й дам моите 5 звезди. Напомня ми по нещо на "Птиците умират сами" - повествованието се води през очите на младо момиче, нейните сблъсъци със света като цяло, с любовта и отношенията с хората. "Раците" печелят откъм описанието на дивата природа, на пейзажи, на света, който населява мочурищата - много картинно, живо, обаятелно. Но пък в "Птиците" много по-достоверно е представена вътрешната логика за действията на героите и много по-лесно мога да повярвам на отец де Брикасар, отколкото на Тейт, например. Ще дам пълния си отзив след като я довърша, но това, че откривам доста пропуски в книгата, не ми попречи днес да изпусна спирката си, пътувайки в градския транспорт и четейки я Grinning

Последна редакция: пт, 21 фев 2020, 09:48 от Mometo*

Общи условия

Активация на акаунт