В момента чета ... 63

• 49 281
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Прочетох "Непривична земя" на Джумпа Лахири, ок беше, хубав стил на писане, но ми дойде твърде тривиална.

Започнах "Аз, Клавдий" на Робърт Грейвс. Отдавна й се каня. Имам много големи очаквания.

# 556
  • София
Започнах "Аз, Клавдий" на Робърт Грейвс. Отдавна й се каня. Имам много големи очаквания.
О, любима книга! Blue Heart Много се надявам да ти хареса, Пете, за мен този роман е любов от юношеските ми години та до ден днешен. Препрочитала съм го няколко пъти.

Mijjj, много окуражаващо звучат думите ти за романа на Ирса! И аз харесах авторката.

Аз чета един трилър на Джеймс Деларги "55". Не е най-динамичната и интригуваща история, или поне така ми се струва, защото имам малко време и чета на час по лъжичка.

# 557
  • ул. "Мечтание"
Имах нужда от нещо дето знам, че ще ми хареса и нещо дето да ме накара да се почувствам уютно, та в момента препрочитам "Небе в дълбините" на Адриен Йънг.
Въпреки, че се разказва за ритуалната война между два викингски клана, ми е много мила книга. Отделно, че тук е един от малкото slow burning романс, който да ми допада и да не ме подлудява. Та така, лекувам си душата и си чета полекичка. Simple Smile

# 558
Прочетох "Непривична земя" на Джумпа Лахири, ок беше, хубав стил на писане, но ми дойде твърде тривиална.

От всичко прочетено от Джумпа Лахири, "Непривична земя" ми хареса най-малко.
Току-що прочетох и нейната "Низината" - разкошна е!
Интересната история и красивия стил на писане на Джумпа Лахири тук са в чудесна хармония!

# 559
"Силна е нощт" на Делфин дьо Виган е новото попълнение на колекцията ми. Нетипична книга за моя вкус. Засега е интересна, но на някои места се запъвам и обърквам (от превода ли, заради мене ли). Точка за интересния жанров подход.

Също така съм много доволна от едрия шрифт, че особено на Санома Блясък дребния шрифт ме съсипва.

# 560
  • В един копнеж!
Чета "Там, където принадлежим" на Емили Гифин. Вече съм на последни страници. Цял ден не мога да се откъсна от нея.
Когато нямам думи, казвам само "Книгата е страхотна"!
В ГР ще й дам 5/5 и отива в класьор"Любими".

# 561
Дочетох Бакман с "Тревожни хора" и само фактът, че заради тази книга си създадох раздел "За препрочитане" в goodreads, говори достатъчно. Много мила, човешка книга, която улавя болестите на съвремието ни, самотата, отчуждението, безпомощността, несигурността в отношенията, надпреварата със себе си и околните, но не го прави по драматично-поучителен начин, а с ирония, прекрасно чувство за хумор, много топлота и разбиране. Толкова цитати си подчертах и с удоволствие бих се върнала някой ден към нея, превърна се в любимото ми четиво на Бакман. Единствено краят ми дойде малко по-"cheesy" за вкуса ми, затова оценката ми е 4.5. По принцип имам проблеми със запомняне на имена на героите, постоянно се връщам страници назад, за да проверя кой кой е, но тук те са толкова ярки и характерни, толкова добре обрисувани със спецификите си, че нямах никакво затруднение. Повествованието също беше изградено по много интересен начин, с нелинеен разказ на събитията, което обаче не беше объркващо, а заинтригуващо.
Сега подхванах любимата си Исабел Алиенде.

# 562
Заредила съм “Нормални хора” за днес,толкова други също ме чакат,че вчера дъщеря ми ме увещаваше да тегля чоп:).След “Пясъчният човек”,която ме държа яко в напрежение,а и краят й ме побърка тотално,съчетана с гледане на немско-австрийския сериал Der Pass ,имам нужда да сменя жанра,не че не го обичам,но ако изчета и изгледам всичко от него,после не знам какво ще ми поддържа интереса и адреналина:)))
Подхотвила съм и Керуак избрани съчинения-как мислите,труден ли е?Да видим дали съм  набрала необх.капацитет за него?
Честита Баба Марта! Пожелавам здраве!

# 563
  • Русе
Вчера започнах и завърших ,,Плитката '' - дебютна е за авторката, която е французойка. Трогна ме, чете се  бързо и е увлекателна. Купих я , заради анотацията: какво свързва и каква е нишката между три жени от Индия, Сицилия и Канада - толкова различни и същевременно имащи общи качества/черти /мечти. Лека, придивидима  , но докосваща.

# 564
Прочетох „Където пеят раците”  и не мога да се сетя на коя книга ми прилича. Имам усещането, че съм чела нещо подобно във времето. Хареса ми.
Прочетох и „Без драскотина” на Даниел Стийл. Отдавна бях забравила авторката, но се поправих. Много истинска книга, прочетена на един дъх. Препоръчвам я, който не я е чел.
Сега съм по средата на „Деца из града” на Мери Хигинс Кларк. За момента най-много ме впечатли (от последните 3 книги, които прочетох). Ще пиша отзив за нея специално, като я приключа. Има много мистерия в нея и най-вероятно финалът ще е нещо неочаквано.

# 565
  • Чукарландия
И аз съм на скандинавска вълна - продължавам с втората книга на Стиг Ларшон, "Момичето, което си играеше с огъня". Чета с голямо удоволствие! 🥰

# 566
Започнах да чета "Не заспивай" и до този момент ми харесва.

# 567
  • София
Завърших "Затворисърце" на Константин Трендафилов.
Много четивна свежа книжка с две истории и малко изсмукан от пръстите финал.

# 568
Месецът беше благодатен, прочетох доста книжки, между които Пурпур, Спасяването на Франческа, Хвърчилата, Непрекъсната линия.
Тук са ми рейтингите в GR: https://www.goodreads.com/user_challenges/19245332

Току-що приключих Еуфория. Много, много ми хареса. Прекрасна, първична, земна, с широк поглед, замисляща. Прочетох я за 24 часа.

# 569
И аз съм на скандинавска вълна - продължавам с втората книга на Стиг Ларшон, "Момичето, което си играеше с огъня". Чета с голямо удоволствие! 🥰

Страхотни са книгите, обичам ги Heart

Първите три за мен са най-силни.

Общи условия

Активация на акаунт