Наследствена пенсия

• 23 289
  • 63
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Може да се подадат докуемнтите сега, докато е по-спокойно в НОИ.
След началото на учебната година студентът сам ще си занесе уверението, на съвсем друго гише, където съвсем пък не се чака.

# 61
  • София
Здравейте, някой може ли да сподели дали спират наследствената пенсия на студент редовно обучение, ако започне работа на трудов договор.

# 62
  • Варна
Не, не я спират. Дъщеря ми работи в момента и подаде заявление за подновяване на пенсията. Спряха й я след като завърши средното си образование. Сега чака да й я подновят, мисля , че каза през декември.

# 63
Здравейте, дано още някой чете тази тема. Живея в Германия с двете деца (единият е пълнолетен, студент) и сме получили в България писма от НОИ да представим документи за наследствена пенсия за децата. Съпругът ми почина внезапно преди почти година и понеже се е осигурявал само 3-4 години в България, мислех, че нищо не се полага на децата. Сега се опитвам да разбера дали има смисъл да се захващам с тази процедура. Разбрах, че трябвало и да се преведат удостоверенията от университета и училището на български, което ще "глътне" едни 100лв. Има ли някаква минимална детска наследствена пенсия дори при 5 г трудов стаж или няма смисъл да се захващам?

Общи условия

Активация на акаунт