Нередовна менструация

• 840
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте! На 20 години съм. Пускам тема, защото не видях никъде някой да има точно такъв проблем. Винаги съм била с нередовна менструация. Идва ми през около 3-4 месеца, може и повече, ако не пия ОК или Дуфастон. Ходила съм при много гинеколози и ендокринолози и нито един няма обяснение защо съм така, при което ми предписват Дуфастон или ОК. След тяхното спиране спира и цикъла ми, при което започват да се образуват кистички по яйчниците ми, които се премахват само ако ми дойде цикъла, а такъв - липсва. Не могат със сигурност да ми поставят диагнозата синдром на поликистозните яйчници, защото нямам други симптоми освен липсващия цикъл. Нямам ИР, нямам повишено окосмяване, нямам наднормено тегло, нямам акне, единствените симптоми са липсващата менструация и впоследствие образуваните кисти! Наскоро си правих изследвания, чиито стойности са: ft4 9.96, tsh 2.68, пролактин 319.2, lh 11.8, fsh 4.55, естрадиол 295.42, тестостерон серум 0,71, De H Epy Andro Steron 176.35. Изписаха ми пикозитол, който абсолютно никаква работа не свърши.
Ако има някой с подобен проблем, моля да сподели по какъв начин мога да си регулирам цикъла, дали с хранителни добавки или нещо друго, кавото и да е то. Благодаря предварително!

# 1
Дъщеря ми е на твоята възраст със сходен проблем. Всички изследвания са в норма с изключение на инсулина, който на гладно е висок. Ендокринолога изписа метформин и Инофолик комби. Решихме да опитаме с диета /ограничи въглехидратите до минимум/ и Инофолика. За сега това работи. Не сме пускали нови изследвания, но още няма 6 месеца от началото на курса. Колко време трябва да го пие, не знам.

Това е, пие 2Х1 на ден.
https://www.pharmalife.bg/index.php?route=product/product&product_id=8983

# 2
ТСХ също е висок, трябва да е 2 и под 2. Намери си читав ендокринолог.

# 3
ТСХ също е висок, трябва да е 2 и под 2. Намери си читав ендокринолог.

Относно резултата на тсх, тъй като не планирам за сега бременност, ми каза че е добре, но ако планирам да забременея да му съобщя, за да може да го понижим до 2 или под 2.

# 4
Аз също не планирам, но оставих нещата така и се задълбочиха. Трябва да се лекува без значение дали планираш бременност.

# 5
Дъщеря ми има подобен проблем с нередовна менструация. Тя е още по- малка току- що навърши 15 г. Направихме изследване на хормоните на третия ден от менструация и вс. са в норма. Бях при специалист гинеколог и каза, че два от хормоните се изследвали по друго време, но все пак препоръча Дуфастон  и Инофолик само за 4 месеца. Това се случи февруари и после дойде ИП и го отложих.  Все още се колебая дали трябва да и давам Дуфастон.  Само Инофолик дали ще помогне?
Не знам как да постъпя.

# 6
Дъщеря ми има подобен проблем с нередовна менструация. Тя е още по- малка току- що навърши 15 г. Направихме изследване на хормоните на третия ден от менструация и вс. са в норма. Бях при специалист гинеколог и каза, че два от хормоните се изследвали по друго време, но все пак препоръча Дуфастон  и Инофолик само за 4 месеца. Това се случи февруари и после дойде ИП и го отложих.  Все още се колебая дали трябва да и давам Дуфастон.  Само Инофолик дали ще помогне?
Не знам как да постъпя.

Може да пробвате и само с Инофолик. При мен нямаше никакъв ефект от този тип добавки приложени самостоятелно, за съжаление. В момента съм на нисковъглехидратно хранене и има чудесни резултати.

# 7
Иска ми се и тя да пробва нисковъгледхидратно  хранене, но май няма как да стане. Дедето ми не яде месо, нито яйца, нито риба. Това е изцяло по нейно самостоятелно решение, защото в рода ни няма нито един вегетарианец.
Предполагам, че може и това да е причината за нередовната менструация.
Много ми е трудно да реша, кое е най - правилното лечение към този момент. Ще чета темата с интерес.

Общи условия

Активация на акаунт