Аз съм Хикикомори

• 24 676
  • 614
  •   1
Отговори
# 210
Скоро гледах едно клипче на руски лекар-онколог, заболял от рак, който е водил дневник  и работил до края си в помощ на онкоболните.Дневникът е  път и  кураж за другите да облекчат  състоянието си и не мисля ,че авторът или друг подобен  е в такава ситуация, а именно да се бори с невъзможното за оцеляване. Точно последните коментари са  разумни .Това с различието е   толкова разпространено вече, че не останаха  незасегнати от нещо различно.Като има проблем се търси решение.Не  да го оставят на мира ,  а той търси помощ да се справи.
Не мога да му кажа, прав си ,стой си в стаята и играй на компа, умен си и заслужаваш да те разберат и  не ти досаждат.Ясно  е ,че той като се отказва , родителите се надяват да се размине това бъдеще за детето им.И както могат действат.Ако те питат-мненията ще са различни.
И да ,липсата на физически усилия  прави тези болести.Това да копаеш има много широк смисъл ,не е до мотиката.

# 211
Различното днес е да си в социална норма.
Как издържат тия хора днес - вече и аз не знам.

# 212
Едните смятаме, че той има проблем и трябва да го реши при доктор.

Другите обаче смятате, че не му се учи, нищо прави му се, прочел нещо в нета и казал "Аха, ще видите вие, дето ме карате да уча, да излизам. Не съм мързел, аз съм хикикомори."

Не е добре, нали?

# 213
Само не стана ясно дали сопата се предлага в случай, че е пързалка, или при положение, че потребителя е реален.

Май и в двата случая.

Всеки случай някой с реален страх от общуването и комуникацията с хора,  като чете какво са му отговорили тука едва ли въобще ще посмее да заговори някого. То и на хора без такива страхове им идва в повече.

Авторе, казали да ти къде да попиташ.

# 214
Едните смятаме, че той има проблем и трябва да го реши при доктор.

Другите обаче смятате, че не му се учи, нищо прави му се, прочел нещо в нета и казал "Аха, ще видите вие, дето ме карате да уча, да излизам. Не съм мързел, аз съм хикикомори."

Не е добре, нали?

Кое "Не е добре"?
Че имаме различно виждане?
Аз не мисля, че това е проблем.
...
Ирис, това е ясно заявено.
Аз предлагам сопа. И пак - аз за себе си изрично казах как намирам и автора, и темата му.
Не търся съмишленици ни най-малко в това отношение.
За останалите участници не мога да кажа как е.
Който има реален страх и реални проблеми тук пише обикновено, за да потърси помощ и да ги реши. И най-често получава насока да се обърне към специалист с препоръки конкретни или хората му споделят начини за конкретно решаване на проблема.
Не така стоят нещата обаче при питането, как да убеди останалите, че е съвсем наред и че трябва да го "оставят на мира". Като освен това специалист така и не смята да ползва.
Та реакцията на хората зависи от това, дали и какви реални проблеми имат питащите и какво точно и как питат.

# 215
Сетих се сега за акад. Георги Лозанов. Та той човекът си е супер ексцентрик - това му е природата, не е ненормален. И май в гимназията една година не му се учило. И родителите май го оставили една година да живее бохемски живот, с някакви фотографки се занимавал, абе оставили го да пасе. Ама накрая и той човек е станал и е готин.

Само че тук не знам дали нещо готино ще излезе. То и Емили Дикинсън и много други са стояли дълго затворени в една стая, ма то не е само да се затвориш, трябва и акъл.

# 216
Джуди, какво казват твоите способности за четене с разбиране за този пост. Нямам време да вадя и други в абсолютно същия смисъл.
Нещо много модни станаха тия паник атаки. Мисля, че едно време си бяха стандартно неудобство от живота, с което свикваш, а после се калибрираш за какво е смислено да се притесниш и за какво изобщо не е. Кой пък не е бил със свит стомах по всякакви причини? Ми това си е нормално човешко преживяване, кой не е стигал на крачка от повръщане преди контролно по физика/химия/математика...(генийчетата да мълчат!)
И пак ще кажа - дори темата да е измислица, напълно възможно е да бъде прочетена именно от тийнейджъри с реален проблем.

# 217
Няма смисъл да се коментира и да се говори повече!

# 218
Тийнейджърите си имат и родители, и училищен психолог, а надявам се и наченки на разум и мислене. Но е факт, че "паник атака" е доста нов феномен, то дори самият израз не е добре преведен на български.

# 219
Таф, по-лесно ще е са извадиш всичко от темата, от което е видно, че хората не вярват, че има на тоя свят психични проблеми от сериозен характер.
Пусни ги в скрит текст и аз ще ги почепкам утре в свободното време.
Така - едно по едно да им правим анализ, ще напълним темата със спам.

Да, не всяко притеснение, дори съпроводено със соматични симптоми, е такъв проблем, прав е и тоя човек.

# 220
Извод: на чужд гЪз и сто тояги са малко!

# 221
Тайничка ,какъв  г"з. Аз си давам сметка ,че всички различни искат от другите да ги третират специално. Защото са различни и малцинство. От това  не остана кой да ги толерира.Всички са различни.
Надигам глас за специално отношение  на  обикновените   без отличителни белези. Физически и психически.Толерирайте ме.

# 222
По-скоро звучите като "аз се изтрепах да се блъскам в тоя живот и никой не ме пита, а някъв пикльо тука се уредил да го къткат на топличко в стаята му, че и търси съчувствие, щот бил болен от Ко?... Хахокикимори? Я бегом на тръстиката, да не му покажа дебелия край!"

# 223
Може да звучим всякак, имаме право да сме различни и ние.Нещо против?
Или познаваме живота и  какво следва.Но никой не може да попречи някому да си го  съсипва както пожелае.
И да ,животът си е трепане отвсякъде.И тези ,дето имат много се трепят  повече от останалите , вЕрвай.Нищо не идва отгоре , бог не вкарвал в кошара, можеш да се трепеш всякак и пак да свършиш под моста ,но поне си опитал.
(
Съувствието ми е неприятно , да не кажа направо гнусно.Винаги съм бягала да го получавам ,камо ли да го прося. Аз съм човек  , личност, мога и ще се справя ми е  девиз ,пък какво и колко мога е отделен въпрос ,така се усещам жива и достойна.

# 224
'айде по-кротко!

Общи условия

Активация на акаунт