Аз съм Хикикомори

• 24 686
  • 614
  •   1
Отговори
# 255
Хубаво де ,страдат истински  и търсят начин да намалят страданието и решат проблема.Дали ще работи  от къщи, дали друго, но не е решение  да го оставят на мира ,да му слагат купичката храна  пред вратата като на куче и т.н. Последното само ще задълбочи проблемите.
Приемам че страда , че не си въобразява,  или дори като е прочел  се е припознал в нещо си и  страда от това ,без значение   е.Нататък какво-Пенсионира се по болесх  или какво...Предлагам да търси решение както много други го правят.И му казвам ,че няка друг освен него да се трогне,  обществото не се интересува , дори да говори друго.Държавата  ще му хвърли в някакъв момент една минимална  или социална пенсия  и да го д"ха.Питам как ще живее  и какво очаква напред , интелигентен  е,  но на това не отговаря.Защитава се по-скоро.

# 256
Да, права си, няма разлика между психично болни хора и фрилансъри с хоум офис. Въобще, всичко в тоя живот е толкова елементарно: изкопай една канавка и минава! Пък и особено след като ти не си го видяла, значи въобще няма за какво да говорим: то не съществува.

Лягам си, очаквам до утре темата да е взела обрат към кърменето и провайдърите. Например, обсъдете дали хикикомори са кърмени, ходили на ясла и майките-кариеристки са ги родили на 49 или обратното, станали са такива защото мама не е излизала от нейната стая 6-9 години.

# 257
Аз лично продължавам да си мисля как лоши лелки в градината и наливане на супа във врата водят до Бръшляновата лига, а някакъв тийн трябва да се глади по косъма и леко и нежно да му се развиват намотките, да не даде на късо, да му се спестявя страданието, да не му е некомфортно...

Не може ли на тийна да му налеят супа във врата? Хем ще е малко вид сензорна терапия, да го погъделичка фидето и да му се наместят чакрите.

# 258
Проблемът не е в това, че има проблем с общуването и да, вероятно страда, а че намира утеха и се капсулова в това състояние. За мен това е проблемът му, който той иска да нормализира и да намери потвърждение, че така е ок. Ами, не е ок. Без значение, че има още подобни като него.

# 259
Аз лично продължавам да си мисля как лоши лелки в градината и наливане на супа във врата водят до Бръшляновата лига, а някакъв тийн трябва да се глади по косъма и леко и нежно да му се развиват намотките, да не даде на късо, да му се спестявя страданието, да не му е некомфортно...

Не може ли на тийна да му налеят супа във врата? Хем ще е малко вид сензорна терапия, да го погъделичка фидето и да му се наместят чакрите.

Само да е с телесна температура, че в това време може някоя настинка да хване.

Проблемът не е в това, че има проблем с общуването и да, вероятно страда, а че намира утеха и се капсулова в това състояние. За мен това е проблемът му, който той иска да нормализира и да намери потвърждение, че така е ок. Ами, не е ок. Без значение, че има още подобни като него.
Точно.
И въпреки, че той самият изрично и неколкократно написа, че на специалист няма да ходи и даже да му доведяли вкъщи такъв, нямало да говори с него, незнайно защо тук днес пак чета да му го предлагат.
Чакам някой да обясни тук, как по нета такъв човек ще бъде убеден, че има нужда той да се промени, а не да очаква обществото да се промени спрямо него.

# 260
Боряна взе, че вдяна и вече предлага да се търси решение. Yay

# 261
Е точно това е въпросът... Какво следва.
При моите паник атаки първо отидох на невролог и психиатър (за да разбера умерено или напълно луда съм), разбрах за вариантите, отрекох ги (не ползвах медикаменти и терапия) и с помощ на семейство и половинка започнах да го преодолявам.
Работя, уча, не съм спряла. А ми беше най-комфортно около Пирогов - ако се задуша или задавя, да има кой да ме спаси. Така че Авторът, ако приеме, че съществува проблем, ще открие начин да се справи.

# 262
Ами аз нямам хубав спомен от тези лелки и не са ме довели никъде, те не са били градивни, а и в другата тема ясно говорех с ирония. Те бяха тип насилие и наглост, които аз обаче от малка имам много висока изградена способност да обработвам без трайно травмиране и последствия в резултат на модели и взаимовръзка с родителите и други фактори. Друго би било предполагам, ако нямах семейство и среда извън лелките, които да компенсират подобни издевателства.

Всеки човек има уникален генотип и мозъчна биохимия, така че е напълно възможно простотиите от моята детска градина да са превърнали някои и в хикикомори.

# 263
Боряна взе, че вдяна и вече предлага да се търси решение. Yay
През цялото време това предлагам, нататък водя , ама то не всеки схваща между редовете ,трябва да се пише директно  и като за деца.

# 264
Боряна, последно сравняваше автора с някаква от друга тема. Хич не предлагаше нищо.

Сетих се за простотиите в моята градина, при мен бяха проблем децата, не лелките.

Боряна, отбелязвам, че предлагаш решение, за разлика от други, които и проблем не виждат.

Последна редакция: ср, 15 яну 2020, 10:18 от tainichka

# 265
Уникалната биохимия има свойство да се калибрира доста добре, ако се изправи пред истински проблем...

# 266
В темата аз лично видях само 1-2 мнения как може момчето  да си продължи така. Няма спор; че трябва да се бори със страховете си и да излезе навън. Но за да му се каже това, не беше нужно да бъде определян като разглезен лигльо, на който просто му липсва по-твърда ръка и бачкане, че да не мисли за глупости.

# 267
Боряна, последно сравняваше автора с някаква от друга тема. Хич не предлагаше нищо.
Последното бе за теб, на теб предложих нещо, а на автора от първите постове  питам и  предлагам.
Таф таф ли беше на бг, трудова терапия предпазва от тези отклонения или заболявания ,да не ги квалифицираме. Движението спомага,  а  заседнал живот  пък помага на отклоненията, тук са малко, но другаде с развита икономика и висок стандарт  е  епидемия.Начинът на живот  убива по нещо в човека като му дава лесен  и друг живот.

# 268
А ми беше най-комфортно около Пирогов - ако се задуша или задавя, да има кой да ме спаси.

Това е много интересно и често срещано. Доста психолози го определят като маладаптация и го отричат. Обаче е абсолютно факт, че при повечето хора с някакъв вид тревожност, поне временно дава добри резултати.

Между другото, в момента не ми се рови точно за конкретните данни, но плацебо ефектът на предписана медикаментозна терапия на хора с панически пристъпи е огромен. Отиват на психиатър, взимат рецепта, купуват лекарства, слагат си ги в чантата и самото знание, че ги имат и вярата, че ще ги спасят ако им се случи пак ги "излекува." Ходят си после години навсякъде с тези лекарства, даже вече изфирясали, без грам симптоми и без да са пили даже едно хапче.

Човешката психика е много, много интересна и фина.

# 269
...толкова фина, че човек се чуди наистина кое е реален проблем и кое лиготия. И че среда и поведение също играят роля.

Абе да ходят да му леят куршум, то ефектът ще е същия, точно плацебо.

Общи условия

Активация на акаунт