Покупка на жилище - има ли смисъл да се чака още?

• 25 082
  • 469
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Леле, на Дарвин!
Ема, познавах квартала отдавна. Когато си струваше.

# 346
Леле, на Дарвин!
Ема, познавах квартала отдавна. Когато си струваше.

Ето, ти не познаваш Изток. Затова пишеш как нямало ново строителство, ако имало - то не било в Изток, детските градини не знам какво и пр.

В такива теми масово се хвърлят някакви крайни и категорични мнения, винаги отрицателни разбира се, от хора, които накрая се оказва, че не знаят за какво пишат.
Не го разбирам това - да човек да няма информация, но да държи да даде отрицателно мнение.

Едно е някой да напише "това са плюсовете, това са минусите" - ясно е, че няма как да няма минуси, - но така с големия черпак "ау, не, не го познавам , но е ужасно"... Така темите се пълнят с непродуктивни постове, от които, ако някой наистина търси информация, просто ще се откаже да я търси тук.

# 347
  • София
Това къде го прочете?
Коментирам аргументите - как младите ходели с колата на работа и не им трябвал парк, Joy той бил за пенсионерите...
По-млада съм от теб и не съм съгласна да живея по описания начин.
Ти май ме четеш, като дяволът евангелието.
А ти къде прочете, че не им трябвал парк?
Казах, че до парк може да се стигне лесно. И по-често, като количество се ходи на работа и училище, отколкото на парк. Това като се калкулира се получава нетно по-малко изхабено време. Разбира се, ще се ходи И на парк, И на работа, И на училище!
Освен това, по-често се ходи в парка през уикенда. Което прави придвижването песен. Особено ако примерно си избрал Дианабад или Дървеница.

Освен това, вземат ли двустаен, най-късно с първото дете до 2-3 годишна възраст и ще ТРЯБВА да се изнесат.
Така че аргумент, 10 годишни деца сами да излизат и да карат колело в парка е изцяло невъзможен и невалиден.
Визуализирайте си докрай хипотезата и тогава я защитавайте.

# 348
За мен Изток си струва и сега, с уговорката,че не съм живяла, но ми харесва обстановката, околната среда. Нищо общо с мастодонтите в Младост, където съм живяла в далеч по-хубавите му години. Скоро ходихме на гости там наблизо и се потресох от това в какво се е превърнал. Младост е много по-променен към лошо, отколкото Изток.
Цените ясно говорят къде е по-добре, въпросът е кой компромис ще изберат. Което си е тяхно решение
Танграта, малко нероден Петко го даваш. Животът е непредвидим.

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 10:47 от Анонимен

# 349
Това къде го прочете?
Коментирам аргументите - как младите ходели с колата на работа и не им трябвал парк, Joy той бил за пенсионерите...
По-млада съм от теб и не съм съгласна да живея по описания начин.
Ти май ме четеш, като дяволът евангелието.
А ти къде прочете, че не им трябвал парк?
Казах, че до парк може да се стигне лесно. И по-често, като количество се ходи на работа и училище, отколкото на парк. Това като се калкулира се получава нетно по-малко изхабено време. Разбира се, ще се ходи И на парк, И на работа, И на училище!
Освен това, по-често се ходи в парка през уикенда. Което прави придвижването песен. Особено ако примерно си избрал Дианабад или Дървеница.

Освен това, вземат ли двустаен, най-късно с първото дете до 2-3 годишна възраст и ще ТРЯБВА да се изнесат.
Така че аргумент, 10 годишни деца сами да излизат и да карат колело в парка е изцяло невъзможен и невалиден.
Визуализирайте си докрай хипотезата и тогава я защитавайте.

Тези, които живеят до парк, имат благотатната възможност да разхождат децата или просто себе си В парка и извън почивните дни Simple Smile
Да, пълно е с деца на ок. 10 г., които карат на тумби по алеите без родители. Но на тях не им се налага да шофират сами, за да стигнат до парка, нали...

# 350
  • София
Нали и аз това казах. Ти май хич не четеш.
Сега и като кажеш как ще вместиш 10 годишни деца, заедно с колелото/колелата в 2ст апартамент, и 2ма родители.

До колкото помня, тук бяха показани обяви на 2ст Изток за 120к, бяха силно компромисни, преходни, и по-скоро бяха нещо като едностаен - стая и кухня. И без ремонт 50 години.

На мен и през седмицата Бор Градина ми е на около 12 мин с кола. Около 18-19ч.

Освен това, решението много зависи от обстоятелства, които не знам. Ако печелят много, няма да им е проблем след 5г да купят и друг апартамент. И да планират нещата предварително, да живеят временно в този. Тогава бих подкрепил идеята именно за Изток.
С уговорката след 5г да могат да си позволят ново жилище. (БЕЗ да продават това!)

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 10:41 от Танграта

# 351
Да, в Изток имаше обява, пусната от Саиван - партер, за тотален ремонт, но си беше 2-стаен (стая, хол и кухня). Горе-долу към 120-130 хил. евро беше.

# 352
Нали и аз това казах. Ти май хич не четеш.
Сега и като кажеш как ще вместиш 10 годишни деца, заедно с колелото/колелата в 2ст апартамент, и 2ма родители.

До колкото помня, тук бяха показани обяви на 2ст Изток за 120к, бяха силно компромисни, преходни, и по-скоро бяха нещо като едностаен - стая и кухня. И без ремонт 50 години.

На мен и през седмицата Бор Градина ми е на около 12 мин с кола. Около 18-19ч.

Освен това, решението много зависи от обстоятелства, които не знам. Ако печелят много, няма да им е проблем след 5г да купят и друг апартамент. И да планират нещата предварително, да живеят временно в този. Тогава бих подкрепил идеята именно за Изток.
С уговорката след 5г да могат да си позволят ново жилище. (БЕЗ да продават това!)

Grinning Това какво ти говори, освен, че цените не са ниски - същото, което аз вече писах напред.
Нали не си извадил извод, че има само двустайни апартаменти?
Или мислиш, че всяко семейство с дете е в двустаен апартамент?...

# 353
  • София
Каза се в темата, че бюджетът на хората е 120к евро.
Обсъждаме именно него!
Няма как да си помислиш, че си мисля, че съществуват по света и в Изток само двустайни апартаменти.

Също, не вярвам да е било под въпрос, че цените НЕ са ниски!
Нали затова беше идеята да жертват супер локацията Изток, срещу 2но по-голям в Младост.
Грубо 50-60кв на едното място, срещу 100-120кв на другото място.

# 354
Каза се в темата, че бюджетът на хората е 120к евро.
Обсъждаме именно него!
Няма как да си помислиш, че си мисля, че съществуват по света и в Изток само двустайни апартаменти.

В коя тема? Прегледах постовете на жената, която пита за сина си и снахата - няма такова нещо.
Авторката на темата също не е дала конкретна сума, тя пита по принцип.
Ти да не обърка казусите?

# 355
  • София
Сега дилемата ми е - по-малко в хубав квартал или по-голямо в друг?Те искат малко в хубав квартал (живеят на квартира в Изток и се оглеждат там). Но в Изток цените са ..... Аз мисля, че с определената от тях сума (120 х.евро) може да се купи нещо по-добро в друг квартал.

Да, в Изток имаше обява, пусната от Саиван - партер, за тотален ремонт, но си беше 2-стаен (стая, хол и кухня). Горе-долу към 120-130 хил. евро беше.
Преди Сайван имаше друго семейство, което гледаше 2ст в Изток. И бяха ужасно малки. Май до 50кв.
Буквално няма къде да се обърнеш.
На Сайван не го помня добре.

# 356
Сега дилемата ми е - по-малко в хубав квартал или по-голямо в друг?Те искат малко в хубав квартал (живеят на квартира в Изток и се оглеждат там). Но в Изток цените са ..... Аз мисля, че с определената от тях сума (120 х.евро) може да се купи нещо по-добро в друг квартал.

Благодаря. Пропуснала съм това, видяла съм само събраната сума.

Да, за тези пари трудно ще стане, особено ново строителство.

# 357
Ако се удвои бюджетът, би могло да се вземе хубаво жилище в хубав квартал.
Аз бих предпочетел този компромис - по-висока вноска и/или по-дългосрочен кредит.

# 358
Ако се удвои бюджетът, би могло да се вземе хубаво жилище в хубав квартал.
Аз бих предпочетел този компромис - по-висока вноска и/или по-дългосрочен кредит.

Предлагам да го утроят и направо да търсят малка къщичка в гората, ъ, "Витоша"!!! В криза, със 35 хиляди евро актив, защо пък да не се нагълтат с още 210 хиляди евро кредит? Ще рече човек, че всички живеят на центъра, в пентхауси.
Стига с тези мнения на кило, жената иска адекватен съвет, много е лесно да се пишат мнения и препоръки без тежест.

# 359
Танграта, на Сайван обявата в Изток беше около 67-8 кв без ид части и балконите, но стария метод.  ТРи отделни стаи. За около 120 К. За ремонт, на етаж партер. Става маломерен двуспален след преустройство, те холокухня и две отделни спални.

Общи условия

Активация на акаунт