МНОГОДЕТНИ МАМИ № 71

• 56 328
  • 751
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте, имам три дечица и влизам при вас със следния въпрос - при кандидатстване в първи клас имаме ли някакви предимства или те приключват с детската градина? Тъй като не живеем на двете улици, които заобикалят избраното училище...

# 346
  • София
Здравейте, имам три дечица и влизам при вас със следния въпрос - при кандидатстване в първи клас имаме ли някакви предимства или те приключват с детската градина? Тъй като не живеем на двете улици, които заобикалят избраното училище...
Безплатен обяд в стола. Това в София град.

# 347
  • София
При нас най-малкият ще има точка, заради това, че батковците са учили там.
И като по-малки ползваха безплатен купон за стола (София).

# 348
Благодаря, момичета!

# 349
Има точки за многодетни и за съседен район. Но пак сте в последната категория, просто имате предимство, ако се стигне до нея.

# 350
  • София
Безплатен обяд в стола. Това в София град.

Това зависи от училището, не от града :/

# 351
Здравейте! Имаме три дечица, девойка на 12, момченце на 11 и последното на 1.5 момченце -много желано и планирано. Преди седмица разбрах , че отново съм бременна. Шок! Бях решила твърдо да прекъсна бременността . На 39 съм, годините ме притискат, гложди ме, че догодина на каката и предстоят изпити, няма да мога да и обърна внимание. Големите деца изключително много ми помагат в отглеждането на малкия, и появата на още едно бебе неминуемо ще се отрази и на тяхното лично време / примерно те предпочитат да играят с бебето вместо да пишат задачи /. Мъжът ми пък ще ме подкрепи каквото и да реша, така че върху мен пада тежката задача да имаме ли номер 4. Сега сме под карантина и не мога и да отида на доктор. Колкото повече време минава, започвам да се разколебавам. Опасявам се, че ако минат още 10 дена, просто нямам да имам сили да отида и да махна бебето. Като ви чета колко е весело с 4 , ви се възхищавам на силата и енергията. Освен това не се чувствам никак добре, повръща ми се постоянно, имам и температура, най-вероятно и мен ме е прихванал вируса. Не смея да пия нищо, само витамини. А и за пръв път се сблъскваме с вирус в такъв мащаб и тази неяснота и всеобщ хаос ме стресират допълнително. Трябва ли да поемам такива рискове на 40 при условие , че имам 3 здрави деца? От друга страна, коя съм аз да решавам кой да живее и  не трябва ли да приема нещата такива каквито са и да следвам съдбата си и каквото ми е отредено? Помагайте!

# 352
  • Sofia
co zda, привет и добре дошла. Едва ли може някой да ти каже какво да направиш ако чувстваш друго. Аз бях в твоето положение преди година, но на път беше пето. След много дълго измъчване, реших, че няма да мога да се справя и прекъснах бременността ( най-малкото беше на девет месеца) и след това не можах да си намеря място. Минаха няколко месеца, отбих малкия, започнахме да се наспиваме и в момента съм в 38 седмица с пето Stuck Out Tongue Winking Eye
Баткото е на 12, номер две на осем, номер три на пет, номер четири на две почти. Оправяме се. Най-големият тръгна на уроци по математика, иска ми се да кандидатства с това. Сега е шести клас, но така съм по-спокойна, че върви напред. Отразиха му се чудесно и на отношението към училището и ученето. Второто ни момче е много стриктно и си учи всичко сам, много е внимателен. Номер три и четири са на детска и ясла съответно и там грижите са по-малко. Дано вземеш правилното решение за теб, чудесно е, че таткото е ЗА каквото и да решиш Simple Smile

# 353
co zda Нищо не става случайно в този живот. Родих последното си дете на 39 и съжалявам, че нямах повече време и за четвърто:) Разбира се, ти си решаваш, има много определящи фактора, но желанието е най- важно. When there is a will, there is a way:)

# 354
Тъй както те чета, ще си мама на 4 🌞

И все пак,
Каквото и да решиш, ще е правилното решение за теб и твоето семейство.
Нали знаеш, и недей да имаш съмнения дали е правилно.

# 355
  • Казанлък(Бургас)
Здравейте! Имаме три дечица, девойка на 12, момченце на 11 и последното на 1.5 момченце -много желано и планирано. Преди седмица разбрах , че отново съм бременна. Шок! Бях решила твърдо да прекъсна бременността . На 39 съм, годините ме притискат, гложди ме, че догодина на каката и предстоят изпити, няма да мога да и обърна внимание. Големите деца изключително много ми помагат в отглеждането на малкия, и появата на още едно бебе неминуемо ще се отрази и на тяхното лично време / примерно те предпочитат да играят с бебето вместо да пишат задачи /. Мъжът ми пък ще ме подкрепи каквото и да реша, така че върху мен пада тежката задача да имаме ли номер 4. Сега сме под карантина и не мога и да отида на доктор. Колкото повече време минава, започвам да се разколебавам. Опасявам се, че ако минат още 10 дена, просто нямам да имам сили да отида и да махна бебето. Като ви чета колко е весело с 4 , ви се възхищавам на силата и енергията. Освен това не се чувствам никак добре, повръща ми се постоянно, имам и температура, най-вероятно и мен ме е прихванал вируса. Не смея да пия нищо, само витамини. А и за пръв път се сблъскваме с вирус в такъв мащаб и тази неяснота и всеобщ хаос ме стресират допълнително. Трябва ли да поемам такива рискове на 40 при условие , че имам 3 здрави деца? От друга страна, коя съм аз да решавам кой да живее и  не трябва ли да приема нещата такива каквито са и да следвам съдбата си и каквото ми е отредено? Помагайте!

Сама знаеш, че вярното решение можете да вземете само вие. Kissing Heart

За протокола: имам 3 деца - на 14, на 13 и на 2г. и 5мес.. Преди 8 месеца разбрах, че отново съм бременна. Радостта ми беше голяма, а възрастта 40. Мъжът ми първо се шокира, но бързо бе обзет от трепетно вълнение. Загубих бебето в 8г.с. Вече съм на 41 години, и си мечтая чудото отново да стане, и да си имаме още едно дете. Blush Но това е нашия път, нашите мечти и нашите решения.

Желая ти с увереност и спокойствие в душата да вземеш твоето/вашето вярно решение!

# 356
co zda, имате подкрепата на съпруга ви , децата помагат и сте здрави, мисля, че можете да се радвате на още едно детенце.
Аз имам 3 деца, но ако ММ ме подкрепяше, можехме да имаме поне още едно. Много се радвам на големите семейства.

Семейства с 3 деца вече са доста срещани, според мен. Даже не ми прави впечатление вече.

# 357
И аз бих се радвала на още едно бебе, въпреки че в момента тотално изкуквам с тотално разнопосочните характери и желания на децата...

Ако беше на фаза планиране, щях да гледам и финансите. При вече свършен факт, почти сигурно щях да го родя. Виж, според мен 39 не е някаква преклонна възраст и всичко би трябвало да е ок, но се падна да живеем в шантави времена.  Според мен си дай време да мине карантината, да сте здрави всички и тогава решавай. Каквото и да решиш, всичко ще бъде наред.

# 358
39 е добре! Аз родих 4-тото на 43 и доста се озорих. Да ви призная, скоро малкото стана на 4 години и едва сега мога да кажа, че ми намалява натрупаната от отглеждането й умора... Обаче аз и много работя. Отделно малкото е много диво и много подвижно и само се гоним из къщи и навън Simple Smile

Според мен си го раждай, ще го изгледате и ще си играят много с другото мъниче. Ако се падне и някое по-кротко, още по-лесно ще е Simple Smile

# 359
_Bianka__, браво! Всичко минава - умората, недоспиването, само притесненията си остават до края на живота, но и радостта.
Аз също исках четвърто най-малкото за да има нашето мъниче другарче. Батковците са с 2 години разлика и въпреки, че всеки си има своя компания в училище, по комшийски са почти винаги заедно, а малкото все им пречи Sad и не го искат.  Ако си имаше братче или сестриче, друго щеше да е. Преди ме питаше "Аз кога ще стана батко?" Simple Smile . Много му се искаше и той да е батко.

Общи условия

Активация на акаунт