МНОГОДЕТНИ МАМИ № 71

• 55 672
  • 751
  •   1
Отговори
# 570
Когато забременях с четвъртото, много скоро след предните две, родителите ми не се зарадваха особено. Но причината беше, че със съпругът ми си имахме проблеми. И нашите не разбираха как уж не се разбираме, а съзнателно правим бебе. Затова единствено от тях съм се притеснявала.
А свекървата се радваше, но се притесняваше за мен, че много са близки бременностите ми и после за самото гледане, как ще се справям ( защото знае, че държа сама да си гледам децата, иначе беше готова работа да напусне, за да помага😁). А хората около нас са сигурни, че ще направим още едно, пето и все ни питат, кога🙂

# 571
  • Казанлък(Бургас)
Ние сме от типа семейства: " Моето и твоето играят с нашето". Сега чакаме второто общо. И за мен децата са голямо щастие и не виждах причина да се крия. А и не ми беше приятно да не мога спокойно да се наслаждавам на бременността, да ходя с широки дрехи и непрекъснато да се оглеждам да не срещна родителите на ММ (живеем в малък град). Сега съжалявам, че не му се доверих, а даже му се сърдех, че не иска да им каже.
Вчера не отидохме, малката е болна и се притеснихме да не зарази дядото на ММ, който от няколко дни е при свекърите. Днес след като най-учтиво помолих свекървата следващите два дни да не тормози сина си, защото има няколко важни дела и му пуши главата, тя прати свекъра у дома. Хвана ме абсолютно неподготвена. Наговори ми сумати глупости, и аз си изпуснах нервите. Много ме е яд. Но каквото - такова.
Не ги разбирам. Това за мен не е нормална реакция. Когато казахме на майка ми за бебето тя каза: "Имах аз някакво предчувствие. Много хубаво! Няма да ви е лесно, но вярвам, че ще се справите. Сигурна съм.". Само няколко дни по-късно със сестра ми му бяха купили чорапки, били много сладки.
Хората са различни.

# 572
  • Бургас
Според моята свекърва също семействата трябва да са с по 2 деца само. Като разбра, че съм бременна, каза "Ох, добре, че е момиченце"! 🤦‍♀️😂 (първите ни две деца са момчета)
Сега вече много се радва на малката, но наскоро такъв въпрос ми отпери, че дадох заето за кратко - "Ох, Мария, ами ако и тя беше момче, какво щеше да правиш?"

# 573
Според моята свекърва също семействата трябва да са с по 2 деца само. Като разбра, че съм бременна, каза "Ох, добре, че е момиченце"! 🤦‍♀️😂 (първите ни две деца са момчета)
Сега вече много се радва на малката, но наскоро такъв въпрос ми отпери, че дадох заето за кратко - "Ох, Мария, ами ако и тя беше момче, какво щеше да правиш?"
щеше да го върнеш 😁😉😉🤭
Е какво щеше да го правиш, щеше да си щастлива майка с три момчета 🙂!!!

# 574
  • Бургас
Разбира се. 🙂
Аз за това загубих говор и картина - как изобщо ѝ минава тази мисъл през главата.

А тя самата е разказвала, как също е искала трето дете, защото е мечтаела за дъщеря (мъжа ми има брат). Но свекъра категорично я отрязал. Той дори и второ дете не е искал, но е успяла да го убеди някак. Затова понякога ѝ се чудя как се е променила през годините и сега също е против повече от 2 деца.

# 575
Хората забравят. Освен това всеки гледа от собствената си камбанария. Няма нищо по - хубаво от прегръдката на децата, и когато всеки от тях дойде, и ти каже обичам те мамо!
Ние също сме с 2 момчета , но дъщеря ни е между двамата. Години наред ни питаха защо сме искали трето, като иаме момче и момиче. Ами ние просто искахме дете, пола нямаше никакво значение!

# 576
Това делене на децата според пола им и мен ме дразни. Преди време майка ми беше споделила с мен, че се радвала, че сме се родили момичета, защото иначе баба и дядо щели да ни разглезят. Те се надявали на момчета и при мен, и при сестра ми и били разочаровани, че сме се родили момичета. Сега пък, както сме с 1 момче и 2 момичета, свекървата казала на ММ "Ти Красен гледай повече. Те момичетата..." И не си довършила. Макар, че знам какво е имала впредвид. Тук се я има тази приказка, че момичето е чужд късмет. От много баби и дядовци съм го чувала. На мен ми е обидно обаче така да си делят внуците. Нали и за трите се деца еднакво се грижим, и за трите се тревожим, и трите ги възпитаваме, и трите си ги обичаме. Яд ме е, че ги делят така.

# 577
Момичето било чужд късмет хехе А момчето какво? Да не би да е закотвено вкъщи с мама и тате до 50 годишен Simple Smile Минали са тия времена. Моят голям син е само на 20, но живее в чужбина и не ще и да чуе за България. С вериги ли да го вържа и да го върна обратно, до полата на мама? Simple Smile

# 578
  • София
Хората забравят. Освен това всеки гледа от собствената си камбанария. Няма нищо по - хубаво от прегръдката на децата, и когато всеки от тях дойде, и ти каже обичам те мамо!
Ние също сме с 2 момчета , но дъщеря ни е между двамата. Години наред ни питаха защо сме искали трето, като иаме момче и момиче. Ами ние просто искахме дете, пола нямаше никакво значение!

И при нас беше по същия начин, но момичето ни е първото дете. След това имаме 2 момчета. Доста са ме питали дали е планирано и после са се чудели защо сме искали трето, при положение, че имаме и от двата пола. Joy Когато бях бременна се дразнех, а след това ми беше смешно и го обръщах на майтап. Скоро не са ме питали, но покрай тази пандемия и не сме се срещали с много познати.

На хората са им насаждани с години всякакви норми и ще им е трудно да разберат нашата гледна точка. Не винаги ще получаваме разбиране и подкрепа. Друг проблем е разбирането, че децата са длъжни по някакъв начин на родителите. Дори ММ е споделял, че се чувства така и това е било причина за повечето ни проблеми. А ние получаваме най-ценното от децата - именно прегръдките и обичта.
Аз само се надявам един ден да подхождам с повече разбиране и уважение към децата си. Да уважавам техните решения в живота и да знаят, че могат да разчитат на подкрепата ми, без да им налагам своите разбирания. Надявам се да успеем да отгледаме самостоятелни хора, които пазят, уважават и ценят живота и всичко около себе си.

# 579
Ще успеете. Ние сме с две големи деца на 21 и 19 г и един малък на 10г, Човек се учи!
Децата ни научиха да вярваме в решенията им, да не налагаме мнението си, да им даваме право на свободен избор. И със съпругът ми успяхме да съградим един либерален дом, но и с установени правила. Основно такова е никой никого да не лъже! А това изгражда и укрепва доверие.
Така, сега всеки поема по своя път със собствените си решения и нашата подкрепа.

# 580
Случвало ми се е и друго. Като разберат, че съм с три деца, са заявявали: " О, ти си добре! Ще има кой да те гледа на стари години!" Че кой прави дете с мисълта да го върже за себе си на стари години?!

# 581
  • Sofia
Аз първо бях с две момчета и третото се оказа момиче. Радост голяма Simple Smile Но понеже после родих още две момчета, редовната приказка е, че поне едно момиче си имам - те били за цял живот. Момчетата като им завъртяла главата някоя фуста и нямало да им пука за нас... Съжалявам такива хора.

# 582
Ами аз всичко това го възприемам на пълен майтап Simple Smile Нека са живи и здрави децата, на кой му пука за такива неща Simple Smile

# 583
Ако живеем в един по-разумен и редовен свят може би бих родила 4-то. Обаче си признавам, че не искам, също съм убедена, че много хора ще реагират както свекърва ти. Щом си го искате , няма лошо, решението си е ваше и никой не може да те накара да го махнеш. Обаче и не можеш да спреш хората да коментират и изказват мнение. Аз самата като забременях 3 път се чудех правилно решение ли е, аз сама се измъчвах, роднините и приятелите за моя изненада го приеха чудесно. И все пак то не е като да народя едни деца на килограм и да добавя една купа повече вода в супата, разходите стават големи, всяко си иска внимание, разни уроци, школи, спорт, дрехи, компютри, телефони...Ами не знам какви доходи получавате, ама ние и да се спукаме ( не се лишаваме от много неща, но и не бих казала, че си позволяваме всичко) не можем да кажем, че финансово сме в перфектно състояние. То все излиза нещо. Някой тук ще каже, че не всичко е пари, така е, но е огромен фактор в отглеждането на децата. И ще си призная, макар че малко се осмеляват на това, че аз исках трето с надеждата, че ще е момиче. Слава Богу е, да ни е жива и здрава. Прекрасни са ми децата, момчетата са отговорни, съвестни, изпълнителни...тя си е тя- момиченце във всяко едно отношение, прекрасна, безумна радост като най-малка за цялата рода. Ако беше момче..ами не знам...нямаше да се осмеля за 4-то.

# 584
Аз си мисля, че опира и до средства. Ако получаваш средна заплата за страната, нямаш свое жилище как ще родиш 4? Освен ако не искаш цял жвот да сте по соц помощи и децата ти да имат сходна съдба.

Общи условия

Активация на акаунт