Как тренирам - 24

• 31 661
  • 753
  •   1
Отговори
# 210
Да със сходна структура сме, само че аз нагоре съм по слаба и затова искам да качвам маса в горната част.

# 211
  • Бургас/Пз
Пънк, не ми се вярва да тренират повече от 1-2часа на ден. В какъв смисъл да правят само това. Има много работещи жени, с малки с големи, с 2-3деца, които успяват да правят по 4-5тренировки седмично и не е като да правят само това. Всичко е въпрос на организация. Ние нямаме баби наблизо и в повечето случаи разчитам на таткото. Или пък като знам, че той няма да може съм ставала сутрин рано и съм ходила на бягам, малко лецеви опори, напади на пейка, клекове и коремни преси и тренеровката е налице. А и както виждаме в темата, доста момичета стават в ранни зори, за да отидат в залата и да тренират. Моя позната тренира от 6ч до 7ч, за да може в 8. 30 да заведе децата на градина и в 9ч да е на работа. В някои дни дори ги прибира, готви, оправя и вечерта отива на някоя късна тренировка.
Извинявам се, че съм толкова многословна, само исках да кажа, че не е задължително да прекарваш по цял ден в залата, за да изглеждаш така

# 212
  • Бургас
За отделеното време за тренировки може и да е така, т.е. да не е нужно да си в залата нон стоп, но за децата не съм много съгласна.
То хубаво ще станеш рано, ама после зависи колко ти е натоварена работата, и като се прибереш и трябва да погледнеш къщата, а децата искат да си играете или да учите уроци... на дали ще се издържи дълго на този ритъм. Има и друго, не всички работят от 8-17. Вярно, че в повечето случаи на хората им е по-удобно да намерят оправдание, отколкото решение, но с малки деца е наистина много трудно.
И да не е само философстване, да се похваля, че след прекъсваето от 2 седмици, заради боледуването на малката, тази седмица успях да направя 2 тренировки с по-скоро приятна мускулна треска. Утре пак Simple Smile

Последна редакция: чт, 06 фев 2020, 22:50 от sunny-n

# 213
  • Велико Търново
Въпрос на организация е всичко. Вчера бях в 6 часа в залата и другите двама, които идват рано са с кола-не можаха да повярват, че съм преди тях и то пеш.Правих кардио и корем, отидох на работа, след това отидох за гръб. Прибрах се и за 1, 40 минути наготвих-пилешка супа, доматен сос, пържих кюфтета, правих пица от кайма, нагласих едни принцеси с кайма за мъжа ми, нагласих му кутията за работа, изчистих и две тарелки дроб.
Сега тя темата не е да се хвалим кой, какво прави или не прави, защото все пак има и домашни тренировки,  с които пак се постигат чудни резултати.

Днес-кардио. Събота и неделя съм дежурна и няма да тренирам.
Количествата на храната ме бъркат, не мога нещо да се мотивирам и да си спазвам режима. Дано скоро вляза в релси.

Парушева,  последните две изречения все едно аз съм ги писала:mask:

Последна редакция: пт, 07 фев 2020, 05:19 от siska79

# 214
Ставам в 5, децата в 6, излиза се от къщи в 6:45. На работа трябва да съм на линия в 7:55.
Ако искам да тренирам сутрин, трябва да стана в 4. Имам време да си направя корем, или кратка йога, да си приготвя храната (днес си изгорих протеина!😭), и това е. Така че засега тренирам вечер, след 19:00, но в къщи.
Не се оплаквам, просто го констатирам.
На бокс ходя веднага след работа. На 45мин ми е. Имам време да се преоблека и директно влизам.

Последна редакция: пт, 07 фев 2020, 08:11 от Deziderata

# 215
Съгласна съм, че е въпрос на организация.
Обаче ако тренировките са за сметка на съня, мускулите не мотаг да се възстановят, особенно при тежки натоварвания. Много треньори твърдят, че добрия сън е от огромно значение. И така малко се губи ефекта.
То си е моя гледна точка, ама кардиото не го броя за трениране, а за някаква загрявка или разпускане след тренировка.
Вчера примерно правих горна част. В залата беше фраш, чакаше се по уредите и лежанки въобще навсякъде. Свърших в 19:30.
Докато се прибера с децата 20. То остана време да ги изкъпем и по леглата. Да си кажем пет прикаски с мъжа ми и да се изкъпем и стана 10. Ако всеки ден ми е така няма да имам време да готвя и да си гледам къщата.
Също ставам рано 6:30. Само че децата са дребни сутрин трябва и след тях да върве и да им повтарям да се обличат, да си мият зъбите....А бе при мен поне са си ангажимент за сега.
Идеята ми беше, че не е само въпрос на тренировки тази визия. Там има и строги хранителни режими и време за подготовка и хранене, броене и смятане на калории, макроси и прочее. А това също си отнема време, ако ще и само за себе си да го правиш. Даже си мисля, че на повечето споруващи им е по трудно да се оправят с менюто, отколкото да намерят време за тренировки.

ПС: вкъщи мога да тренирам след като децата заспят, понеже им е интересно, искат и те и ми се пречкат и тях ли да гледам да не ударя или да си направя упражненията?!? Ама след 9 вечерта ми е изчезнала всякяква мотивация.

# 216
Кардиото във фитнес смисъл си е разгрявка. Моето "кардио" е отделна тренировка. Въжето за загрявка, бърпитата и прочее не ги броя.

Тичай интервално 15км в терен, или виж при бойните спортове какво става. Много е яко и вдига настроението на макс.
Това вече е кардио, не вяло моткане по пътека. Унизително ми е да се вторачвам само във визия, не съм стока за продан, и не дължа съвършенство никому.
Живея на макс и правя само това което ми носи удовлетворение.

Днес ще съм на бокс за трети път тази седмица. Така ми е идеално, но маратон иде, и пак ще променя тренировъчния план.
Четири силови остават задължителни.

# 217
  • Бургас/Пз
Идеята ми беше, че не е само въпрос на тренировки тази визия. Там има и строги хранителни режими и време за подготовка и хранене, броене и смятане на калории, макроси и прочее. А това също си отнема време, ако ще и само за себе си да го правиш. Даже си мисля, че на повечето споруващи им е по трудно да се оправят с менюто, отколкото да намерят време за тренировки.
С това съм абсолютно съгласна. Поне мен лично много ме изнервяше това смятане на калориите и макросите. Особено в началото, докато нямах кьорава рецепта в МФП. Сега вече ми е лесно, защото почти всичко, което ям го имам вече въведено и става много бързо. Дори, ако съм си направила план на храната през деня я логвам още сутринта докато си пия кафето и само ако се наложат промени, тогава ги правя.
Абе занимавка си е, всичко е време и това си е. Аз примерно толкова съм доволна, че си намерих зала, която ми харесва и ми е на 5 минути от работа и 15 от вкъщи, че повече не може да бъде. Иначе губех 1 час само в придвижване.

# 218
Ох бокс! Моя нереализирана мечта.
Ама имам серозни проблеми с нрава и такива дайност са ми противопоказни, че ще пребия някой. От малка нашите ми забраняват. После имах едно гадже двукратен републикански про младежи. Той си ме тренираше. Ама не искаше да ме води в залата, да не пребия състезателките, че както се изразяваше "съм много дива".
И така до ден днешен не смея, да се пристраша, а много го харесвам тоя спорт и не ме е страх от травми или нещо.

# 219
  • София
Моят син е многократен републикански по кикбокс. има и международни успехи. Но спря спорта.
Най-кротък бе докато тренираше, а е с тежък нрав.

Аз бях болна и пропуснах 10-ина дни. В петък и вчера тренирах леко. От утре се връщам към стандартните 4 тренировки седмично. За съжаление още са ограничени.

# 220
Чудна тренировка си спретнах днес, макар че ме мързеше зверски. Гърди, трицепс, рамо предно и средно. Последните две ми треперят още. После прекарах известно време в сауната и забелязах, че навсякъде се потя равномерно, но докато от лице, ръце и корем буквално тека на вадички, от вътрешната страна на бедрата няма и помен от потене, дори температурата е по-ниска от останалата по тялото. Отдавна си мисля, че нещо там не ми е наред, тъй като там ми е най-трудно за отслабване и там съм най-несъразмерна. Почвам от тая вечер поне един път на ден масаж с антицелулитен крем.

Идната седмица предвид, че съм рожденик и уикенда ще пътувам, си поставям за цел 4 тренировки. 3 кондиционни и една кардио. Дано цикъла не ми провали плановете с болки или други екстри.

# 221
  • Велико Търново
Добро утро! Аз пък си дадох сметка, че претренирам- за 24 часа три тренировки са адски много, нищо, че двете са кардио и корем.Освен това и това ставане в 4.40 и ето защо не ми се получават нещата. В старанието си да убивам разни неща с тренировки съм се увлякла.

Та за тази седмица:
Понеделник и петък ще правя кардио и корем, вторник, сряда и четвъртък крака, гръб и трицепс, гърди и бицепс.

Блеки, и аз мисля да взема някой Елансил и без друго сега са с минус 30 процента.

Хубава седмица ви пожелавам!

# 222
Здравейте, момичета! Вчера правих гърди, рамо и трицепс. Още на първото упражнение се обади болката в лявото рамо. Тази седмица просто ще пропусна гърдите, да видим как ще ми се отрази.

# 223
Защо не пробваш да го мажеш с нещо определено време, докато почиваш. И после да го пробваш пак.

Аз изтървах тренировката в събота и ми много кофти. Малко са ми два пъти седмично. Спортът много ме разтоварва и ми освобождава агресията. Колкото повече спортувам, толкопа по дзен съм в ежедневието.

# 224
Започнах да го мажа от вчера с едно кремче на кройтерхоф с арника мисля, че беше.
Гледам, че повечето от Вас си имат ден за кардио, моето се свежда до 5-10 мин. преди тренировката за долна част за да загрея краката. Да не говорим, че във фитнеса в който ходя от всички кардио машини нормално работят само две пътеки и последният път, когато трябваше на загрея краката бяха заети. Обмислям да си нося въже за такива случаи...

Общи условия

Активация на акаунт