Как тренирам - 24

• 31 260
  • 753
  •   1
Отговори
# 300
Аз целя изчистване и запазване на мускулатура, не искам да свалям.

Тоз пиниз и аз го искам, но не съм открила още как става и въобще става ли. Като цяло аз се стремя към п/в/м 30/40/20, но ми се получава по скоро 35/45/20 напоследък.
Налегнал ме някакъв нетипичен за мен глад за сладко и се отдавам на някое друго изкушение. Чистенето като цяло си е труден процес.
Ти какъв стаж имаш в залата?

За целулита съм се надъхала, понеже не е много да почна масаж с кафе, да си взема кремчето на Асан, че доста похвали отнесе и да почна поне 2 пъти седмчино масаж с вендузи. За последия съм се убедила в ползите лично. Това може би е най-резултатното нещо срещу целулит.

# 301
Абсолютно! Моят целулит се повлиява най-вече от храната и тренировките, ама вендузите са си константа при мен. Не може постоянно с вендузите. Аз си правя периодично серии. Кафето също е доста ефективно, но ме дразни как цялата баня се омазва и съм до там. Също съм пробвала накиснато кафе, водата се смесва с кокосово масло и също е много добре, но трудно за нанасяне, тече по земята, пък и зимата кокосовото се втвърдява.

# 302
  • Велико Търново
Днес тренировка гръб, 5 упражнения по три серии, две упражнения за задно рамо в супер серия и две упражнения за трицепс в суперсерия.Всички са с по три серии.

# 303
Сиска сподели и упражненията де.

# 304
  • Велико Търново
1.Придърпване на скрипец с прав лост пред гърди.
2.Зад врат
3. Мечка
4.Дърпане на скрипец от седеж
5.Гребане на машина с дискове от по 10 кг.
6.Хиперекстензии с диск от 25 кг.
 7.Задно рамо-на флайс машината и с въже/с въжето30 кг., на машината мисля, че бяха 20 кг./
8.Трицепс-с въжето и кофички

# 305
Аз пък винаги съм причислявала хиперекстенциите към упражнения за дупе. Верно,че товарят и гърба, но аз като ги правя глутеусите ми горят, не гърба. Може би има някакъв пиниз дето ми бяга.

# 306
Аз пък винаги съм причислявала хиперекстенциите към упражнения за дупе. Верно,че товарят и гърба, но аз като ги правя глутеусите ми горят, не гърба. Може би има някакъв пиниз дето ми бяга.

"Пинизът" е колко високо поставяш подложката за опора.
Когато е много ниско, под нивото на седалището, упражнението е за долна част на гърба. Тук е важно да спускаш хубаво до долу, до максимално разтягане на мускулите и при вдигането да спреш една идея преди тялото да направи права линия, т.е. да не заключваш кръста.
Когато поставиш подложката за опора малко по-високо, тогава изолираш кръста и работиш за глутеуси. Тук вече максималното спускане не е чак толкова важно (въпреки, че е добре да се прави), по-скоро трябва да се внимава през цялото време глутеусите да са ангажирани (да няма мъртва точка долу, при която се отпускат) и когато си горе, да ги стегнеш/стиснеш здраво. Освен това при движението нагоре  гърбът не е съвсем прав, а леко извит нагоре и се получава нещо като "развиване" на гърба при самото движение. Малко по-сложно е, но има доста клипчета в нета, които показват правилната техника. Дано да съм го обяснила добре.

Сиска, хиперекстензия с диск 25 кг - браво, момиче, респект Relaxed

Последна редакция: ср, 26 фев 2020, 10:07 от Vetrena

# 307
  • Бургас/Пз
1.Придърпване на скрипец с прав лост пред гърди.
2.Зад врат
3. Мечка
4.Дърпане на скрипец от седеж
5.Гребане на машина с дискове от по 10 кг.
6.Хиперекстензии с диск от 25 кг.
 7.Задно рамо-на флайс машината и с въже/с въжето30 кг., на машината мисля, че бяха 20 кг./
8.Трицепс-с въжето и кофички
Сис, машина си!
Идваш ми точно на време с тази тренировка. Днес няма да имам много време, но според теб при три серии в 1 час ще се вместя нали??

Хиперекстензиите може да са за гръб, за глутеус, а също така и за задно бедро. Много зависи каква е височината на уреда и до къде се прави пускането на долу /имам предвид дали опира в хълбока или е по-нагоре към талията или пък е ниско долу. То затова уредите за екстензии имат различни височини и позиции, които са не само заради различния ръст на хората, но и различните видове упражнения.
Аз обикновени правя и гръбни екстензии и такива за глутеус. Признавам си, вторите са ми по приятни.
А сега в залата имаме ето такъв уред и ми е супер удобно, защото има  много позиции и си го нагласям точно там, където искам да удари упражнението. https://www.bb-team.org/exercise/3717_1-2-grabna-ekstenziya-s-ak … arhu-sedalishteto
Скрит текст:
Същият този уред може да става и така и позицията може да се измести до изправено състояние.
Скрит текст:

А, Ветрена го е описала перфектно по какво се различават двете упражнения

Здравейте, аз имам голям напредък с целулита.При мен голям плюс изигра спирането на млечните и пиенето на колаген.Искам да попитам в какво съотношение са ви протеини, мазнини , въглехидрати и кой програми използвате?Аз целя изчистване и запазване на мускулатура, не искам да свалям.
Извинявай, само можеш ли да уточниш колагенът си започнала да го пиеш  след спирането на млечните или след като си спряла тях си започнала колагена??

Според вас каква е разликата между изчистване и сваляне?? След като има мазнини за чистене, те нали трябва да бъдат свалени или аз нещо не си го обяснявам правилно??
Моите макроси са: 30П, 40В, 30М - при 1900 калории.

# 308
  • Велико Търново
Ани, дори ще ти остане време. Ние тази сутрин пак се оплаквахме взаимно, че са ни налегнали едни тревоги и почивах между сериите повече. При друг случай щях да имам време за още една суперсерия.

Ветрена, аз съм физически яка, но не мога да нагодя храната и май ходя за психично и физическо здраве там.

# 309
Аз за гръб правя 4 упражнения по 4 серий.

G&B това антицелулитно масло със стягащ ефект Rivana, загрява ли? Смисъл дали гори?
Между другото, докато търсих това масло в нета ми излезе някаква готова комбинация от етерични масла за целулит и мисля да питам в близкото магазинче дали могат да ми го поръчат.

Аз с вендузи правих масажи всеки ден в продължение на месец целулита намаля малко, обаче ми се появиха паяко-образни вени...съвсем незабележими, но се стреснах и спрях.
Сега си взех един масажор и него си правя масажи, целите ми крака в момента са в синки, както при вендузите.

# 310
Ани, аз поне виждам разликата между сваляне и чистене в стремежа да се запази мускулната маса. Има много хора, които им е все тая за мускулите, важното е кантара да покаже по - малко.
Пък и чистенето само по себе си е по скоро финална щриха и ваяне на тяло, а не за тегло. Аз примерно за чистене бих приела разлика от 1 кило, понеже се доофрмят детайли във визията, не в общото излъчване.

Но това си е мое възприятие и за това така използвам и двете понятия.

ПС: на ме и на G&B ми се стори интересен тренировъчния сплит. Аз за един час не мога да се вместя и това е. Но и залата в която тренирам е много пълна /то сега преди лятото май навсякъде става така/ и си е зор да се правят суперсерии, камо ли пък да тренираш без почика.

# 311
Nona M., не пари, обикновено масло е. Пробвала съм и продукти със загряващ ефект, но май не са за мен. Мисля, че  най-добре ми действат масажите с кафе. Остявям да се стегнат няколко дни, след като машината ги е изхвърлила и правя масаж след като съм се "накиснала'' поне един час във ваната. После един час почиствам, но поне виждам, че има ефект.

# 312
  • Бургас/Пз
Ани, аз поне виждам разликата между сваляне и чистене в стремежа да се запази мускулната маса. Има много хора, които им е все тая за мускулите, важното е кантара да покаже по - малко.
Пък и чистенето само по себе си е по скоро финална щриха и ваяне на тяло, а не за тегло. Аз примерно за чистене бих приела разлика от 1 кило, понеже се доофрмят детайли във визията, не в общото излъчване.
Така, както си го написала си много права, че има разлика. Но това важи при вече натрупана мускулна маса нали така??
Като започнах да тренирам бях 50кг и исках да си остана същите кила, обаче да изглеждам по друг начин, т.е НЕ исках да свалям изобщо, защото достатъчно си бях слаба, но искам да имам стегнато и спортно тяло. Е, постигнах го, но доста време ми отне /април месец ще станат 3 години откакто съм в залата, но си признавам, че първите 6 месеца бяха загумена кауза, а последните 6 просто държа това, което съм постигнала/ . Сегашните ми 50-51кг нямат нищо общо с тогавашните. Има моменти когато съм и 52-53кг, но по никакъв начин не ми се променя визията, само целулита ми става една идея по-видим, поради което си мисля, че не качвам мазнини, а просто задържам вода от прекомерен прием на въглехидратите.
Много момичета са ме питали как съм постигнала промяната чисто визуално без да мърдат кг-те и не знам как точно да отговоря, но мисля, че най-голям ефект видях, когато започнах да следя калориите и макросите.

# 313
Скрит текст:
Ще се опитам възможно най-кратко да опиша. От началото на месеца:
Скрит текст:
Седмица 1, Тренировка 1

Загряване - пътека 10 минути / Наклон 11, скорост 5
Флайс с дъмбели  4*15  
Пуловър с дъмбел  4*15
Абдуктор  4*15
Напади с дъмбели  4*15
Коремни преси 5*25
Кардио - пътека 20 мин / Наклон 11, скорост 5

Седмица 1, Тренировка 2
Клекове с дъмбел 4*15
Абдуктор 4*15
Бедрено сгъване от лег 4*15
Бедрено сгъване от седеж 4*15
Трицепс 4*15
Пресса низ (това не знам как е на български, може би кофички) 5*5
Кардио 30 мин

Седмица 2, Тренировка 1
Загряване 10 мин (rowing)
Придърпване на вертикален скрипец 4*15
Пуловър с дъмбел 4*15
Гребане от седеж 4*15
Напади в движение 4*15
Лег преса 4*15
Коремни преси (crunches) 5*25
Кардио 20 мин

Седмица 2, Тренировка 2
Напади с дъмбели 4*15
Абдуктор 4*15
Степ 2*5 мин
Придърпване на вертикален скрипец 4*15
Бицепс на машина 4*15
Коремни преси 5*25

Седмица 3, Тренировка 1
Клекове 30 повторения
Абдуктор 25 повт.
Бедрено сгъване от седеж 25 повт.
Бедрено сгъване от лег 25 повт.
Придърпване на вертикален скрипец 25 повт.
Коремни преси 25 повт.
*Серията се изпълнява без почивки между отделните упражнения. Повтарят се четири серии с почивка от една минута между тях.
Работи чудесно, ако във фитнеса съм сама.

Седмица 3, Тренировка 2 (идентична с първата тренировка от седмица 1 с повече повторения)
Флайс с дъмбели  4*20
Пуловър с дъмбел  4*20
Абдуктор  4*20
Напади с дъмбели  4*20
Коремни преси 5*25

Седмица 4, Тренировка 1 (идентична с втората тренировка от седмица 1 с повече повторения)
Клекове с дъмбел 4*20
Абдуктор 4*20
Бедрено сгъване от лег 4*20
Бедрено сгъване от седеж 4*20
Трицепс 4*20
Пресса низ (това не знам как е на български, може би кофички) 5*5
Кардио 30 мин - пътека 20 мин / Наклон 11, скорост 5;  Rowing 10 мин

За храната няма да пиша, ще стане доста дълго. Ако някой има въпроси с удоволствие ще отговоря.
Изпратих на лични една снимка на целулита ми към момента. Има известно подобрение, Punk_girl вероятно ще потвърди. Не ми се иска да я качвам тук Wink. Правя масажи с cellulite cup, с утайка от кафе поне веднъж седмично след вана и масаж с антицелулитно масло със стягащ ефект Rivana, купено от България.
Вода - поне 1,5 литра на ден.
G&B, може ли да видя и аз прогреса ти, че вчера съм го изпуснала, а прочетеното като реакции на останалите много ме заинтригува.

# 314
има опит във фитнеса , но кой знае какви резултати не .Знам ,, че проблем ми е храната.Ще пробвам да я коригирам.Има ли някой , който да ползва българско проложение?
Хидролизирания колаген почнах да го пия не заради целулита  .Имам дистаза , с която още се боря  и заради нея почнах да го приемам .Млечните ги сппях , за да отслабна по - бързо, а и заради целулита, но не мога да кажа кое от двете даде резултат.Поне знам , че колагена не изглади бръчките .Хахах

Общи условия

Активация на акаунт