Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 8

• 36 095
  • 757
  •   1
Отговори
# 645
Тази цитонамазка как така става веднага?
Или имаш предвид, след като е готова след колкото там време се ходи при професора?
Да, веднага става, за около десет минути. Доколкото знам, цялото упражнение е гледане на клетките под микроскоп - няма посявки и така нататък и не се чака изобщо. С пробите от гърдите по същия начин - на две стъкълца и след десет минути имах резултат.

# 646
Аз бях спряла да скубя вежди, понеже възложих тази работа на фризьорката. Но тя много ми оскубва, а не искам така /с пинсета, а иначе тук масово с конец махат вежди, но много боли/.
Напоследък пак започнах сама, ама както казвате с очилата е трудна работа. Вчера си купих увеличително огледалце, изплаших се, добре че съм кьорава и не се виждам без него.
Мистик, спокойно, тук сме отбор юначки.
На мен МЦ пак не ми дойде. Обаче аз отслабнах малко. Та, който както иска си възприема този период. За мен беше стряскащо и ме мотивира да се взема в ръце да си покажа, че в яденето не е решението.
Увеличих анти ейдж козметиката, купих си машинка за домашно хайфу, обух високите токове и започнах да се контя пак. Като на 25, е, почти.

Може ли да споделиш повече за домашно хайфу, от къде си купила и как го използваш.И аз се контя  Smile , повече от преди Simple Smile

# 647
50 год ще направя тази година, откакто се помня съм с очила/късогледство / от известно време не съм засичала точно, започнах да свалям очилата, за да мога да прочета ситен текст, да гледам телефона, да чета книга - все занимания при които забелязах, че без очила ми е в пъти по-добре. Диоптрите ми са -3 и -2.25 за двете очи. Без очилата си/за далече/  виждам много добре наблизо и нямам нужда от такива за близко виждане. Не знам, може би с времето нещата ще се променят. Цикъл от година и нещо - нередовен, въобще не мога да му "хвана спатийте" както се казва, но пък в чантата винаги имам тампон за всеки случай, че не се знае кога ще има изненада. Например 2-3 месеца го няма, и после идва, но не е така обилен както беше преди.  Други притеснения нямам към момента, с хашимото съм, пия си дозата всяка сутрин и всичко е нормално откъм качество на живот.

# 648
  • София
Изключително много ме озадачихте с тия хистологии дето веднага стават. Това с микроскопа и шийката на матката няма нищо общо с цитонамазката. Различни неща са. А за секрета от гърдите като профилактика чувам за първи път...

# 649
VACHE, какво представлява цитонамазката тогава? Не се заяждам, никога не съм се замисляла как се правят изследванията, колко време отнемат. Това, което чета в нета, е същото, което направиха при мен - вземане на материала и изследване под микроскоп.

# 650
  • София
И аз се озадачих за цитонамазката, че моята излиза след седмица - две.
Нямам си представа какво правят. Посявки ли някакви.....

При мен вземане на материал и изследване веднага под микроскоп е било за гъбички или бактерии беше. Едно от двете, или и двете.

# 651
Цитонамазката хистология ли е или е нещо друго, зачудих се? На мен така веднага са ми гледали секрет от киста на гърдата, но то се води цитология мисля, и също става за десетина минути.

Последна редакция: сб, 07 мар 2020, 07:59 от Lemy

# 652
  • В градината...
Домашното хайфу го взех от ибей за 150лв. ( Тук е 300 и нещо).
Аз имах секрет от гърдите, когато осиновихме. Беше година и половина, след като спрях да кърмя. Направо мляко си протече. Но при мен е друго.

# 653
VACHE, какво представлява цитонамазката тогава? Не се заяждам, никога не съм се замисляла как се правят изследванията, колко време отнемат. Това, което чета в нета, е същото, което направиха при мен - вземане на материала и изследване под микроскоп.
От цитонамазката трябва имаш група по Папаниколау . Аз нямам секрет от гърдите и никога не съм имала.
На мамологичните прегледи ми правят палпация и изследване в ехограф, а на 40г правих първата ми мамография.
На нея се видя образувание, което проследявахме досега и е доброкачествено, но предвид фамилната ми обремененост от рак, реших да махна и предстои април да се оперирам. Иначе и аз имам мастопатия на гърдите.

Последна редакция: пт, 06 мар 2020, 17:21 от ДХ3

# 654
И на уролог отиди.Иначе има един антибиотик Монурал, но не знам дали е удачно сама да си го предписваш.
Монуралът е най-добрият ми приятел, мисля си даже любовник да го правя! Grinning
Аз съм с хроничен цистит от години и като се прибера в БГ, вляза в аптека и си поръчам "15-20 Монурала" аптекарките получават пристъпи на заекване Simple Smile))))))

# 655
И на уролог отиди.Иначе има един антибиотик Монурал, но не знам дали е удачно сама да си го предписваш.
Монуралът е най-добрият ми приятел, мисля си даже любовник да го правя! Grinning
Аз съм с хроничен цистит от години и като се прибера в БГ, вляза в аптека и си поръчам "15-20 Монурала" аптекарките получават пристъпи на заекване Simple Smile))))))
Хаха..аз си го самопредписвам също като не мога да ида на лекар веднага.А и какво да ме гледат,всеки път едно и също, така към от 25 години, на приливи и отливи.

# 656
Хаха..аз си го самопредписвам също като не мога да ида на лекар веднага.А и какво да ме гледат,всеки път едно и също, така към от 25 години, на приливи и отливи.
Същото! И никога не успяха да изолират нищо! Няма причинител, но с антибиотик се оправям! Без антибиотик вия като изкормено псе 3-5 дни и пак стигам до антибиотик.
Навремето поне имаше някаква градация от момента в който усетя първите симптоми (тежест, парене) до момента в който става изключително болезнено минаваха 2-3 дни. Сега за 2-3 часа се сривам!

# 657
Аз за космаците да кажа - ликвидирах ги лазерно преди години и сега не знам дали съм космата или не Simple Smile. Избиват по 2-3 годишно на краката, но с поддръжакта ги махам. Иначе по лицето са ми руси, но забелязвам поудължиха се, но понеже ползвам третиноин, и го отдавам на него.

За циситита - уж нямам. Но от година насам ми се появи като напрежение към пикочния мехур. Колкото изследвания са ми правили, никога не е излизало бактерия, гъбички или подобни. Но напрежението си е факт. Парене нямам. Много е гадно. Последно казаха сраствания от секцио...

# 658
  • София
За горна устна някой с отзиви ?

Редовно махам косъмчета сама със специални лентички .Пробвала съм различни,но най много ми харесват румънски,продават се в Кауфланд(не са скъпи 2-3лв).Ако до сега не си  ги махала може би е добре 2-3 пъти да отидеш на козметик.
Ето ги http://miraonline.bg/index.php?route=product/product&product_id=2868

mystic woman,и бъбреците можеш да видиш.Може песъчинки да са тръгнали.

# 659
  • оттам, откъдето започва България
Благодаря ви, от сърце се разсмях по темата за очилата. Laughing
Само да споделя, че за магазина може да си носите и лупа (случайно да не счупите очилата, че са скъпи).

Общи условия

Активация на акаунт