Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 24

• 39 724
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
  • Пловдив
Не съм убедена, че трябва да се ходи повече от един път, макар да съм чувала и такава теория. Има една много хубава и интересна книжка "Черво с чар", там много добре е обяснено, какво се случва в нашия организъм, след като поемем храната - на достъпен и леко забавен език. Индийците смятат, че ходенето веднъж до тоалетна е запек. А когато отидеш там на лекар, не те питат какво си ял, а какво си извадил, как си го извадил, с каква консистенция е било и т.н. - правят пълен анализ. Материалът не трябва да е нито много твърд, нито много течен. Тези, които твърдят, че ходят често и върви към разстройство, според мен имат някакъв бактериален дисбаланс. Казвам го, защот съм имала подобен проблем. След курс с пребиотик с щам от кокиче, нещата се промениха и сега са ми нормални. А сравнението с животни, еми не е удачно, стига с тези сравнения - те са с различна храносмилателна и отделителна система от нашата.

# 541
Elsefi, може ли да дадеш името на този пребиотик с кокиче?

# 542
Не съм убедена, че трябва да се ходи повече от един път, макар да съм чувала и такава теория. Има една много хубава и интересна книжка "Черво с чар", там много добре е обяснено, какво се случва в нашия организъм, след като поемем храната - на достъпен и леко забавен език. Индийците смятат, че ходенето веднъж до тоалетна е запек. А когато отидеш там на лекар, не те питат какво си ял, а какво си извадил, как си го извадил, с каква консистенция е било и т.н. - правят пълен анализ. Материалът не трябва да е нито много твърд, нито много течен. Тези, които твърдят, че ходят често и върви към разстройство, според мен имат някакъв бактериален дисбаланс. Казвам го, защот съм имала подобен проблем. След курс с пребиотик с щам от кокиче, нещата се промениха и сега са ми нормални. А сравнението с животни, еми не е удачно, стига с тези сравнения - те са с различна храносмилателна и отделителна система от нашата.

Какъв е този пребиотик?
Иначе и аз знам, че здрави черва, трябва поне 2-3 пъти на ден. И вида, цвета, консистенцията е била важна.
Дори и е важно дали залепват по тоалетната чиния. Някъде четох, че ако залепвали, означавало неправилно хранене.
Аз помня, че се влоших някъде след 15 си година. Тогава някъде започнаха и симптомите на Хашимотото.
Но майка ми е казвала, че и преди това винаги съм имала този проблем.
Чак в болницата след изследването стана ясно, че съм с по-дълги черва. Лекаря каза, че нищо не може да се направи. Всички хора с такива го имат този проблем и си трябват разхлабителни.
Все пак бих го пробвала този пребиотик. Ама не се надявам много.Пила съм и други.
Каза, че може и операция, но не препоръчва, защото често не помагало, а ако помогне, се получавали други проблеми.
Иначе си каза, че проблема с щитовидната и дългите черва си казват думата.

# 543
Ужас, ужас 2-3 пъти на ден. От къде ги вадите тия ... информации?!

# 544
  • Пловдив
Извинявайте, понеже е само на растителна основа, реших, че беше пребиотик, всъщност са го кръстили Провиотик от кокиче. Започнах се със създателят му - българин, завършил в Харвард, случайно попаднах на негова презентация. Изследванията за провиотика също са направени в Харвард, доказано е, че премахва и предпазва хеликобактер, ешерихие коли и още куп лоши бактерии. Това е сайта с всички видове, защото иначе по аптеките има по един вид.
https://pro-viotic.eu/BG/
А това е и статия за създателя му. https://www.vesti.bg/vdyhnovenite/otkritie-na-kiril-petkov-prosl … ial-sviat-6104582 и https://www.bnt.bg/bg/a/kiril-petkov-chovekat-prevarnal-kokichet … eliksir-za-zhivot
Когато се запознахме, разказа, че е търсил щама из цялата страна. Интересно е, че навремето са заквасвали в различните райони по различен начин млякото, на места дори са пускали в млякото някакъв вид мравки, а иначе по форумите съм чела, че има хора, които го подквасват с дъждовна вода.
Елора, не знам в твоя случай, дали ще помогне - говорех за момичетата, чиято консистенция е по-течна, какъвто беше и моя проблем. Аз имах хеликобактер в стомаха, без да имам никаква болка там или дискомфорт, а при изследване на самите изпражнениу пишеше, че са ми леко течни, което говори, че имам наличието на кандида в червата. То истината е, момичета, че бая бактерия има там, въпросът е да има баланс.

Последна редакция: ср, 29 яну 2020, 20:24 от elsefi

# 545
Мерси много.
Всъщност от кокичето не беше ли сътворено и друго хапче? Или се бъркам. Имаше нещо, но не помня.
А кой точно от тези си взимала?
И по каква схема си пила?

# 546
Аз искам да се върна малко назад и да споделя от личен опит, че със спорт - фитнес, между 5 и шест пъти в седмицата при това с инструктор, по около час и половина на тренировка и умерено хранане /т. е. с бавни въглехидрати/, ИР не се подобрява, а килограмите бавно се качват. И после не се свалят. Освет това и TSH се качи от 2 на 4.5.
Та лично аз си доказах, че така не става и трябва да си оправя първо храненето. Между другото и инструкторът ми казваше, че само със спорт няма как да се получи, а трябва да спазвам режим на хранене.

# 547
  • София
Че кой твърди, че само със спорт става? Спортът подпомага, ама ако се маат баници и мекици много ясно,че няма да има промяна. Всеки инструктор ще ти каже същото- храненето е 70 процента, после спортът. Някой да твърди нещо друго? Това, което аз казах е, че съм на по- либерален режим от НВ-ВМ. Което не значи, че се храня с пици и мекици и там каквото ми падне. Тъкмо напротив - отбирам какво да ям, това от октомври насам. Не знам защо някой е разбрал, че твърдя, че само спорт ще оправи нещата. Дори моята първа инструкторка много се деазнеше на тези, които идват в залата и мислят, че с тренировки без да пипат храната ще стане. Еми не става.

# 548
А ти прочете ли какво написа alex_jp или пишеш първосигнално. Къде прочете баници и мекици че е маала?!?

# 549
  • София
Прочетох . Какво означава бавни въглехидрати. Откъде да знам какво е яла и какво си мисли, че е бавно. Откри топлата вода като каза, че режима е важен, а спортът е допълнение. Бавните въглехидрати, ако е яла много количество и си мисли, че е супер си е неин проблем, всичко трябва с мяра.

# 550
  • София
Нивалин е другото лекарство от кокиче. А Кирил Петков съм го гледала на TedX@ACS. Провиотикът как се казва в българските аптеки?

# 551
  • Варна
Прочетох . Какво означава бавни въглехидрати.
Например картофи, ориз... Тези храни са полезни. И китайците хапват ориз, но рядко са дебели. Wink

# 552
Прочетох . Какво означава бавни въглехидрати. Откъде да знам какво е яла и какво си мисли, че е бавно. Откри топлата вода като каза, че режима е важен, а спортът е допълнение. Бавните въглехидрати, ако е яла много количество и си мисли, че е супер си е неин проблем, всичко трябва с мяра.

Срамота!
От години си с ИР и не знаеш какво е бавен въглехидрат.
Ми чети.
Ние на НВ си мааме бавните В и си слабеем.

gpym4e, това не са бавни В  Mr. Green

# 553
  • София
Не знам, според мен картофите и ориза не са бавно и не са ОК. Затова говоря, че някой си мисли, че яде бавни въглехидрати, а накрая се оказва, че тъпче картофи и ориз в количества. Може и боб също. Аз също ограничавам въглехидрати от октомври. Просто не влизам по 100 грама

# 554
  • Пловдив
Мерси много.
Всъщност от кокичето не беше ли сътворено и друго хапче? Или се бъркам. Имаше нещо, но не помня.
А кой точно от тези си взимала?
И по каква схема си пила?

Eлора, взимах ги по някаква схема, да, ще трябва да я намеря и ще ви я сложа. Но със сигурност се почва с хеликобактера и просто се преминаваше на тези, които се смучат. Държат се в хладилник, той ни каза, че реално може дълго време да стоят и на нормална температура (да не излъжа, но май каза 2 седмици) , но ефекта му намаля. Сега, трябва да ви е ясно, че щамът се култивира в сок от моркови, след това влагата се изтегля и това, което остане се пие. Не знам до колко това е ок с НВ хранене, ти ще трябва да си прецениш. Иначе няма никакви стабилизатори, химии и каквото и да било друго, освен морковен сок - дехидратиран и щама от кокиче.

Общи условия

Активация на акаунт