Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 24

• 39 712
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, предлагам да  не спорите вече относно начина на хранене при ИР.  Има стари теми . там е описно как сте били вегетарианци недолюбващи месото и кога и при какви условия сте се излекували. Който има желание може да ги прочете. 10 страници спорове са абсолютно безмислени. Тук сме да си споделяме опит с цел да се излекуваме. Има излекувани доста членове в темата, чиито опит и напътствия ни е безценен.  Ако има вегетарианец , който може да покаже стари и нови изследвания с голямо подобрение на Ир показатели , ще ми бъде интересно да ги публикува и  тогава може да черпим и от неговия опит. В противен случай да се спори е излишно.
Аз съм вегетарианка с ИР, даже бях писала в темата за съвети (и получих, за което благодаря). Опитах да се придържам към ВМНВ хранене, но не ми се получи за съжаление, защото така може би най-бързо щях да овладея кръвната захар и инсулина. Бях на път да намразя яйцата. Поръчала съм си режим на хранене  и спорт от инструктор. Режима ще е т.нар. балансиран, П/В/М- 30/40/30. Решила съм да опитам. Ще се наблюдавам дали симптомите ще отшумят- постоянен глад, хипогликемии, липса на енергия. Излишни килограми нямам, но това е за сега, не се знае какво би станало нататък ако не взема мерки. Спортувам активно от един месец, на фона на досегашния си заседнал начин на живот, се чувствам добре. Не знам дългосрочно как ще ми се отрази спорта, и това ще наблюдавам.
Решила съм след половин година да направя пак обременяване с глюкоза. Тогава ще споделя и старите и новите резултати, дори и да са лоши. Ако не са ок, ще мисля как да действам нататък.

# 586
Имам такъв режим, сирене,мляко, риба, авокадо и конопено семе.  На закуска овесени ядки с семена. Много салати.  На мен не ми подейства за ИР.   Все гладна си бях, а калориите малко. Всичко до грам беше пресметнато. Ако нямаш излишни кг, може и да стане, да ти се получат нещата. Но при мен трябваше да спазвам и калорииен дефицит, а на глад, без да сваляш дълго време не се издържа.  Болднатите продукти вдигат инсулина.

# 587
Предполагам, че и при мен всичко ще е изчислено до грам, долу горе съм наясно с тези режими. Със сигурност калориите ще са по-малко от тези, на които съм свикнала, защото заради този непрекъснат глад, се тъпча постоянно. И аз си мисля че няма да се получи по този начин, но ще опитам. Естествено, че в крайна сметка ще предпочета здравето си, пред това да не ям месо. Та ще видим, изследванията ще покажат..

# 588
  • София
Ужас, ужас 2-3 пъти на ден. От къде ги вадите тия ... информации?!
Привет, малко позакъсняло включване. Да, приема се, че е оптимално след всяко основно хранене да се ходи по голяма нужда, разбира се - вида и консистенцията са от значение (разбира се, не "изхождаш" това, което току-що си ял в основното хранене). Отчита се обаче, в съвременната медицина, с оглед заседналия ни начин на живот, че и по 1 път на ден е Ок. Лично аз съм слушал лекции по темата, сигурен съм, че има достатъчно информация в нета.

Със сигурност е малко странно по 6-10 пъти на ден, както и не е особено приятно, нито полезно да се ходи през ден-два и пр. Разбира се, ако ядеш твърде малко, не чувстваш да ти е тежко - предполагам няма проблем за теб. И все пак! Престояването на каквато и да е храна по червата (тънки, дебели), била тя тревни билки или витаминозно месо, сякаш не е най-оптималният вариант. Със сигурност обаче има гастроентеролози, които биха се изказали по-компетентно от всеки друг в темата. Не бих искал да навлизам в детайл защо констипацията, ако приемем, че е налице такава, не е полезна конкретно за дебелото черво.

# 589
# 590
  • Пловдив
Бледолилава, четейки тази статия, ще да се рече, че в дебелото черво не остават никакви остатъци от месото. Ами направете си експеримент защото аз не мога (не ям месо), да се хранете десет дни само с месо и да видим резултата - ще излиза ли нещо на митницата и как ще излиза е по-важно Simple Smile На следващо място, ако приемем, че статията е на 100% достоверна, защото мога да се съглася, че човешките ензими разграждат месото, но не и че няма остатък, който отива в дебелото черво, какво става с мита за Б12, който се усвоява само и единствено в дебелото черво? Откъде тогава месоядните си го набавят? При това Б12 не е единствения витамин, който се синтезира в дебелото черво. И на следващо място, щом имаме чревни бактерии, значи има за какво да са там. Дали сме създадени, ядящи месо или растителна храна е много спорен въпроса. Факт е, че хищниците имат в пъти по кратко дебело черво, а тревопасните дълго като нашето. И последно ще кажа, че ми прави впечатление, че фибрите тук са едва ли не табу. Може и да бъркам, но някак с такова впечатление останах. Остатък в дебелото черво винаги има, дали е от месо или зеленчук, няма значение. Защото член на групата преди време ми каза, че ние въобще не отделяме остатък от месото в дебелото черво, дано не си го мислите и вие Simple Smile Фибрите са тези, които помагат този остатък да излезе безпроблемно и навреме от нас. Не искам да вадя и да поствам статии с противоположно на това мнение, просто искам понякога всички да си дадем сметка, че теории всякакви, но истината е някъде по средата, повярвайте ми.

# 591
Бледолилава, четейки тази статия, ще да се рече, че в дебелото черво не остават никакви остатъци от месото. Ами направете си експеримент защото аз не мога (не ям месо), да се хранете десет дни само с месо и да видим резултата - ще излиза ли нещо на митницата и как ще излиза е по-важно Simple Smile На следващо място, ако приемем, че статията е на 100% достоверна, защото мога да се съглася, че човешките ензими разграждат месото, но не и че няма остатък, който отива в дебелото черво, какво става с мита за Б12, който се усвоява само и единствено в дебелото черво? Откъде тогава месоядните си го набавят? При това Б12 не е единствения витамин, който се синтезира в дебелото черво. И на следващо място, щом имаме чревни бактерии, значи има за какво да са там. Дали сме създадени, ядящи месо или растителна храна е много спорен въпроса. Факт е, че хищниците имат в пъти по кратко дебело черво, а тревопасните дълго като нашето. И последно ще кажа, че ми прави впечатление, че фибрите тук са едва ли не табу. Може и да бъркам, но някак с такова впечатление останах. Остатък в дебелото черво винаги има, дали е от месо или зеленчук, няма значение. Защото член на групата преди време ми каза, че ние въобще не отделяме остатък от месото в дебелото черво, дано не си го мислите и вие Simple Smile Фибрите са тези, които помагат този остатък да излезе безпроблемно и навреме от нас. Не искам да вадя и да поствам статии с противоположно на това мнение, просто искам понякога всички да си дадем сметка, че теории всякакви, но истината е някъде по средата, повярвайте ми.
Не знам какви източници и откъде четеш, но наистина нищо, ама нищо не знаеш за работата на човешкото тяло, и подробности....    Smiley
Знаеш ли най-елементарното:до какъв % се усвоява месото в човешкото тяло, след като се разгради?

# 592
Митът не беше ли, че не се храносмила и гние в дебелото черво? В статията казват, че се смила и разгражда от ензимите ни далеч преди да стигне до дебелото черво. Докато фибрите не се разграждат. Виж самата дефиниция за гниене все пак.

# 593
Хората не синтезират Б12 или е някакво нищожно количество, набавя се с храната.

Аз се храня основно с месо, нямам никакви проблеми на изхода, нито газове.

# 594
  • Пловдив
Не, аз пак те питам, според теб, ако ядеш само месо, ще има ли какво да изхвърляш от теб? Не ми обяснявай дали аз разбирам или не, просто кажи каква информация имаш - до какъв процент се усвоява месото от човешкия организъм и остава ли остатък, който да премине в дебелото черво, като си чела? Защото ако твърдите, че всичко се абсорбира в тънкото черво и нищо не остава за дебелото, е направо почвам да ям и аз само месо, защото няма да се налага да върша тази не особено приятна задача всяка сутрин, да изхвърлям смления отпадък от дебелото си черво, тъй като такъв няма да има. Не казвам, нито съм чела някъде, че месото не се храносмила, за такъв мит не знам. Ясно е, че се храносмила, но колкото и да се усвои в тънкото черво, остатък има и той преминава в дебелото и да, там има множество бактерии, които за съжаление вече си оказват своето значение. Ами замислете се малко, хищниците се хранят само с месо, дали ходят до тоалетна, а?

# 595
А тези, които хапват месо, пробвали ли са ако добавят червено цвекло, кога излиза? Ако може да споделят, че и на мен ми стана инетресно

# 596
И аз от едно известно време започнах да се храня само с месо, масло, яйца и много малко кашкавал за масълцето. Нямам ама никакъв проблем с тоалетната, и както каза Миоки, нямам и газове. Освен това, със сърцето се чувствам по-добре, откакто поизключих зеленчуците. Вярно, че съм на бетаблокер и деанксит, но пак си ми ставаше лошо на сърцето, сега и по-рядко получавам сърцебиене. В месото и яйцата ги има всички витамини и минерали, които са му нужни на човек. В яйцата няма само витамин С и В1, доколкото съм чела, но те, както и месото са истинската супер храна за организма на човек. Следя хора, които се хранят само с месо и яйца и обилно солят, освен, че са здрави и са променили композицията на телата си към супер форма, някой от тях са си правили скенер на сърцето за натрупвания на плаки, ами на изследванията им пише 0%. Някои се хранят само пък с месо от над 20 години и изглеждат потресаващо за годините си. Много доктори са минали точно на такова хранене.... Защо ли?

# 597
Известно ли ти е, че ако човек изключи от храната определена група храни, която "храни" определена група чревни бактерии, то и бактериалната флора се променя? Или мислиш, че тези бактерии, които до вчера са хрупали целулоза, от утре просто минават на мръвка?

# 598
Нещо не разбирам откъде се появи това, че който яде само месо, не отделя. Яла съм само месо и се отделя каквото и в други дни, с разлика в консистенцията, каквато е нормална. Предполагам, че правите разлика и сте виждали как изглежда краен резултат на месоядно, всеядно и тревопасно животно. Същата работа е.

# 599
  • Пловдив
Миоки, чудесно, значи ходиш до тоалетна, нали? Т.е, част от това месо стига до дебелото ти черво? А що се отнася до Б12 има статии, статии, безброй, спор за този витамин няма - в ДЕБЕЛОТО ЧЕРВО се усвоява, не в тънкото. И не само това, ами трябва и да имаш добра чревна флора, за да се усвои, защото нямаш ли, го изхвърляш. За газовете. Винаги, когато съм само на плодове за 20 дни или суровоядствам (плодове, зеленчуци и ядки) за 20 дни, а аз го правя от 10 години поне веднъж в годината, нямам газове и аз. Не само това, ами и сутрин в тоалетната, това, което вадя, няма неприятна миризма, няма никаква миризма. Задавала съм си въпроса защо и съм стигнала до извода е, че с този режим аз не затормозявам храносмилането си. Ям един вид храна. То и това е логиката на този режим, да се пречистиш. Организмът ти хаби малко енергия за храносмилане, а последното става по-бързо от обикновено. Проблемите идват, когато започнем да смесваме храните. Затова и разделното хранене не е маловажно.

Общи условия

Активация на акаунт