Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 24

• 39 719
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
Ясно. А поликистозни яйчници имаш ли?

Според хормоналните изследваноя нямам, но левият си е видимо поликистозен (за това съм чувала различни мнения от лекари).

# 571
  • София
Lu_lu, благодаря.

# 572
gpym4e, това не са бавни В  Mr. Green
Не съм убедена, че е така. Някъде слагат картофите и кафявият ориз към бавните въглехидрати, но не ми се спори.

То и аз съм чела някоя статийка в която не ги слагат, ама не значи, че е истина.
Баш за В съм чела доста. Пък и от опит знам, че са бърз.
Не знам за болен от ИР, да яде редовно тези В и да има успех.
Вегетарианец и веган съм била години с известни изключения.
В началото съм изчела доста статии и впоследствие повечето се оказаха с изключително подвеждаща информация.
Ама всеки сам решава, преценява и експериментира. То като видиш, че не става, ще ти стане ясно, че някъде бъркаш.

Много добре знам кое е бърз и бавен, изказах съмнения, че потребителката е била наясно, Елора.

Потребителката е безкрайно наясно с въглехидратите, а вие сте изумително зле възпитана.

А за хората, които се интересуват и сега навлизат в темата, искам да поясня, че около 4 месеца спазвах много стриктно НВВМХ режима, спортувах доста и имах много добри резултати - спряха да ми пукат ставите и да ме болят, спряха киселините и другите стомашни неразположения, кожата ми се изчисти, и като бонус - свалени килограми. И много оптимистично реших, че мога да си позволявам от време навреме картофи и алкохол, след като спортувам толкова много. И картинката ви е ясна. Та според мен ИР бързо може да влезе в ремисия, но за пълно излекуване трябва доста продължително време да се спазва режимът. И изобщо връщането към предишното хранене връща и проблемите.

пп. Освен това винаги съм яла доста малки количества храна, години наред съм пропускала закуска. За съжаление това, че количеството е малко не върши работа.
А, и да добавя още нещо, ей така за протокола. Години наред правех разтоварването на плодове и чай с мед, между 10 и 20 дни. Свалях по някой и друг килограм, тогава нямах повече от 3-4 излишни. И сериозно подозирам, че точно така съм си докарала ИР и проблемите с жлъчката.

Да, невъзпитана е.
Иначе си права. Трябва продължително да се спазва и да се наблюдават кз и инсулин.
Към предишно хранене човек не бива да се връща. Но като нормализира нещата, може да опита да вкара в седмицата примерно малко варени картофи или пълнозърнест ориз.
Аз опитвах, но установих, че все още не ми се отразява добре.
Сега вече мога да ги вкарвам и хапвам, но не често.
Ама мисля другия месец картофена салата да спретна и да се наям, че нещо ми е влязла муха в главата.
Разтоварване и аз съм правила като малка - 15 годишна. Груба грешка.
После отказах да слагам мед в чая. Не защото спрях сладкото, това стана отскоро. Установих, че чайовете са ми по-вкусни неподсладени. Но и само с плодове не е препоръчително. Зависи от това с колко тежка ИР е човек.
Въпреки всичко аз и след минаването на НВ съм имала плодови дни. Напук на всички тука дето ми пилеха на главата за плодовете Mr. Green

Ами, някъде водят картофите и ориза бърз въглехидрат, някъде бавен. Бобовите със сигурност се водят бавен. Всичко зависи от гликемичния индекс.
 Елора, няма никакви подсладители, за това можеш да бъдеш спокойна, даже този, който се смуче е леко соленичък, на мен специално много ми харесва.
А това изследване за индийците, ами дайте да го видим, къде го пише, защото там са основно вегетарианци Simple Smile Демек една голяма част от нацията трябва да е с диабет тип 2. Аз съм била в Индия и да Ви кажа дебел индиец не съм видяла, даже и закръглен не съм, нито с паласки, всички са доста слаби. Там и алкохолът е забранен, не че вече някои не пият тайно, дори и ние успяхме да се снабдим нелегално с уиски. Европейците лека полека са започнали да пренасят собствените си боклуци - кока кола, алкохол, захарни изделия, но това е в близките 10 години. Въпреки това, една голяма част от тях си карат на стария си режим на хранене. За китайците не знам. Ама и тук ще кажа - те тия хора (китайците) не остаряват, не  знам на какво се  дължи, но в това отношение са уникални.
Всеки може да си експериментира. Пък и да прочете за ГИ и ИИ. Има един тон инфо.
Боб и леща хапвам чат пат. Защото не са като ориза и картофа. Има протеин, непълен, растителен, но има.
Не съм била в Индия. Но познати са ми казвали, че има дебели индийци.
Освен това бъркаш малко понятията. Доста диабетици са слаби. Не че няма и дебели.

# 573
Момичета, предлагам да  не спорите вече относно начина на хранене при ИР.  Има стари теми . там е описно как сте били вегетарианци недолюбващи месото и кога и при какви условия сте се излекували. Който има желание може да ги прочете. 10 страници спорове са абсолютно безмислени. Тук сме да си споделяме опит с цел да се излекуваме. Има излекувани доста членове в темата, чиито опит и напътствия ни е безценен.  Ако има вегетарианец , който може да покаже стари и нови изследвания с голямо подобрение на Ир показатели , ще ми бъде интересно да ги публикува и  тогава може да черпим и от неговия опит. В противен случай да се спори е излишно.

# 574
Симптомите са доста.

Нередовна менструация, понякога нормална, друг път оскъдна.
Постоянно съм гладна, особено за сладко (това го осъзнах в последствие, защото винаги съм обичала сладки неща) .
Напълнях с около 10 кг през 2019.
3 гъбични инфекции тази година.
Нещо като хормонално акне, което боря.
Силно окосмяване.
Сънливост, умора, нервна съм доста напоследък (свързано е и със стрес, разбира се).
Прозрачно воднисто течение без мириз, без сърбежи и т. н, което не се дължи на никаква инфекция (пусках хламидив, утра и микопмазма).
За тези се сещам сега. Sad

Ами стягай се и почвай режим.
Била съм като теб.
А окосмяването след минаване на НВВМХ намаля. Мустачки вече почти нямам.
Поизчезна и на някой други места на които жена не би трябвало да няма. Но още има малко.
Желанието за сладко неведнъж сме писали как се маха. Чети. Изгледай клипа  в първия пост. Синтезирано е доста инфото там.
За течението - опитай да се миеш със смрадлика. При мен е помагало, но не винаги.
Сънливостта и умората са от въглехидратите.
Стресът също оказва огромно влияние заедно с храната. Дори може и човек да яде правилно и от стрес да се разболее сериозно. Кой къде го удари.
Изследвай си полови хормони. Изследвай и щитовидната - на нея всичко.
Според изследването ти инсулина си върши работата, но много бавно и затормозено. Щеше да е лошо, ако на трето боцкане не смъкваше. Има смъкване, но пак си прекрачила границите.
Ама не е болка за умиране. Действаш си и ще се оправиш.

# 575
Елора, обзалагам се, че е било много забавно когато навремето си си защитавала въглехидратите в по-старите теми... Grinning Joy В началото след като си разбрала за ИР
 Stuck Out Tongue Winking Eye
Хана, имаш ли стрес? На мен яйчниците са ми железни откъм точен цикъл, но разстройвам ли се, нервирам ли се, настина ли и там ме удря- веднага течение. Без сърбежи обикновено. Няма гъбички и прочие. От стрес и цистит съм имала- като си порева стабилно например. А може и да е свързано с висока КЗ, както и кожата.
Елица, съгласна съм. Още повече, че под една или друга форма май всички пишещи са ограничили въглехидратите, дори и временно. Мисля, че не би било лошо да има и отделна тема за по-вгх хранене при ИР където да се споделят резултати и постижения без някой да
 чувства, че кето или ВМ НВХ му се налага от някой. Както всъщност си има и тема Ketotarian, освен тема за ВМ НВХ.

Последна редакция: чт, 30 яну 2020, 19:03 от dolce miele

# 576
Елора, обзалагам се, че е било много забавно когато навремето си си защитавала въглехидратите в по-старите теми... Grinning Joy В началото след като си разбрала за ИР
Хана, имаш ли стрес? На мен яйчниците са ми железни откъм точен цикъл, но разстройвам ли се, нервирам ли се, наистина ли и там ме удра- веднага течение. Без сърбежи обикновено. Няма гъбички и прочие. От стрес и цистит съм имала- като си порева стабилно например. А може и да е свързано с висока КЗ, както и кожата.
Долче, Елора рано се предаде. Аз продължавах да упорствам още две години , докато те с Бледолилава преглъщаха с мъка месо и отслабваха. Но като видяха резултата, месото взе да им харесва

# 577
Елица, редактирала съм докато си поствала Hug Да, мисля, че и аз "хванах" част от твоя "упорстващ" период Blush Кога всъщност се предаде (така да се каже)- когато започна да мериш с глюкомер или...?

# 578
Интересно ми е с Грета Ей какво стана?  Дали има подобрение на показатели? И тя беше от упорстващите вегетарианки.

# 579
Меря с глюкомер откакто разбрах , че имам ИР.  Но високата захар и инсулин не бяха достатъчни да ме накарат да ям месо. Почнах глюкофаж , само риба, яйца и боб ,леща и много заленчуци . Пробвах режим без никакви мазнини пак не се получи. От 6 месеца почнах месото. В момента КЗ ми е 4.5. Другия месец ще меря и инсулин

# 580
И вкусно ли е месото?

# 581
Хана, имаш ли стрес? На мен яйчниците са ми железни откъм точен цикъл, но разстройвам ли се, нервирам ли се, наистина ли и там ме удра- веднага течение. Без сърбежи обикновено. Няма гъбички и прочие. От стрес и цистит съм имала- като си порева стабилно например. А може и да е свързано с висока КЗ, както и кожата.
Елица, съгласна съм. Още повече, че под една или друга форма май всички пишещи са ограничили въглехидратите, дори и временно. Мисля, че не би било лошо да има и отделна тема за по-вгх хранене при ИР където да се споделят резултати и постижения без някой да
 чувства, че кето или ВМ НВХ му се налага от някой. Както всъщност си има и тема Ketotarian, освен тема за ВМ НВХ.

Преди няколко месеца търсех някакво инфо в една стара тема за ИР. Не сегашната, а още по-стара.
Не видях в началото, че аз съм писала. Чета и си викам - тая колко е заблудена и проста. После си видях ника hahaha
Иначе не виждам причина и други хранения да се обсъжда тук и да се споделят резултати.
Ама аз ги знам.
Нали съм минала през всякакви режими, та са ми ясни нещата.
Честно казано за всеки с ИР в началото трябва да е стриктен. За да смъкне излишното тегло, кз и инсулина, за да му станат чувствителни клетките.
Не мисля, че става в началото с по-либерално хранене.
На по-късен етап може.

# 582
Колко време отне да видиш резултат (и визуално, и по здравни показатели)?

# 583
И вкусно ли е месото?

Влиза ми между зъбите, на кайма е по- добре. Сланината ми е по- вкусна.

# 584
Колко време отне да видиш резултат (и визуално, и по здравни показатели)?
Накратко, че ми е писнало да пиша.
Януари 2013 разбрах за ИР. Опъвах се на протеините 4 години. Махнах хляба за няколко месеца. Изключих захарта на 90%.
За 4 години от 110, станах 90. С голям зор. Тоест разбирай съм имала воля да спазвам, но изпитвах глад. Имала съм и греховни моменти.
На НВ за 8 - 9 месеца - 20 кила. Станах 70, но трябваше хапчетата да спирам и това ми спря нещата за малко, но свалих още 5, но се удължи срока. Още 5 остават.

Долче, Елора рано се предаде. Аз продължавах да упорствам още две години , докато те с Бледолилава преглъщаха с мъка месо и отслабваха. Но като видяха резултата, месото взе да им харесва

Бъркаш се.
Още като разбрах за ИР лекарката ме разпита и каза да включа и протеини. Казах абсурд.
Аз не мога да ям храна, която не обичам. Трябваше ми пренастройка. Траеше почти 4 години.
Писала съм какво постигнах за 4 години на полу вегетариански режим с мижави протеини /средно 3-4 пъти в седмицата/ и какво на НВ за 8 месеца.
Когато фактите говорят и боговете мълчат Grinning
Иначе четях. За тия 4 години четох доста за протеините, но аз съм говедо. Само си четях.
Докато не опитах зоната. Но вегетарианска зона. Извара, сирене, яйца. Резултата ме изуми. И след 2 месеца на зоната си викам колко съм била проста и леля ми /която ми проми мозъка/, ако я видя ще я насоля хубавичко.
Абе видях я скоро, ама не ми се занимаваше.
Впрочем и нейния акъл е дошъл. Хапва си протеини жената. На 65 е, изглежда на 35.

Общи условия

Активация на акаунт