Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 24

• 39 722
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Китайците и индийците (вегетарианци...) са водещи в света по % на диабет 2.

Имам дежа вю. Едни и същи неща пишем във всяка тема.

# 556
Мерси много.
Всъщност от кокичето не беше ли сътворено и друго хапче? Или се бъркам. Имаше нещо, но не помня.
А кой точно от тези си взимала?
И по каква схема си пила?

Eлора, взимах ги по някаква схема, да, ще трябва да я намеря и ще ви я сложа. Но със сигурност се почва с хеликобактера и просто се преминаваше на тези, които се смучат. Държат се в хладилник, той ни каза, че реално може дълго време да стоят и на нормална температура (да не излъжа, но май каза 2 седмици) , но ефекта му намаля. Сега, трябва да ви е ясно, че щамът се култивира в сок от моркови, след това влагата се изтегля и това, което остане се пие. Не знам до колко това е ок с НВ хранене, ти ще трябва да си прецениш. Иначе няма никакви стабилизатори, химии и каквото и да било друго, освен морковен сок - дехидратиран и щама от кокиче.

Че защо да не ми е ок с НВ. Екстра е.
Тоест си пила всичките тези видове ли?
Ще ги чета.
Пише схемата като можеш.
Само едно би ме притеснило. Подсладители има ли?

# 557
  • София
Няма.

# 558
  • София
Много добре знам кое е бърз и бавен, изказах съмнения, че потребителката е била наясно, Елора.

# 559
Много добре знам кое е бърз и бавен, изказах съмнения, че потребителката е била наясно, Елора.

Потребителката е безкрайно наясно с въглехидратите, а вие сте изумително зле възпитана.

А за хората, които се интересуват и сега навлизат в темата, искам да поясня, че около 4 месеца спазвах много стриктно НВВМХ режима, спортувах доста и имах много добри резултати - спряха да ми пукат ставите и да ме болят, спряха киселините и другите стомашни неразположения, кожата ми се изчисти, и като бонус - свалени килограми. И много оптимистично реших, че мога да си позволявам от време навреме картофи и алкохол, след като спортувам толкова много. И картинката ви е ясна. Та според мен ИР бързо може да влезе в ремисия, но за пълно излекуване трябва доста продължително време да се спазва режимът. И изобщо връщането към предишното хранене връща и проблемите.

пп. Освен това винаги съм яла доста малки количества храна, години наред съм пропускала закуска. За съжаление това, че количеството е малко не върши работа.
А, и да добавя още нещо, ей така за протокола. Години наред правех разтоварването на плодове и чай с мед, между 10 и 20 дни. Свалях по някой и друг килограм, тогава нямах повече от 3-4 излишни. И сериозно подозирам, че точно така съм си докарала ИР и проблемите с жлъчката.

Последна редакция: ср, 29 яну 2020, 21:17 от alex_jp

# 560
Ехо, внимателно с кокичетата! Както са невероятно красиви и ни показват, че зимата е към края си (вече цъфнаха), така са и много отровни!
Нивалинът лекува сериозни проблеми, но също е токсичен

Според мене това просто е поредната далавера, способна да убие куп хора, просто за да спечели някой куп пари! Не е проБиотик, а проВиотик, за да не може да ги осъди някой!
Да бе, бацилус булгарикус в луковици на кокичета и в сок от моркови!
Не знам да се смея ли или да плача.
Имаме си нашенско кисело мляко с всички живи гадинки от традиционното ни кисело мляко, произвеждано от държавната фирма, която съхранява оригиналната закваска и я изнася в цяла Азия. Намира се по всички хипермаркети и повечето махленски магазинчета на съвсем нормална цена. За чий ще давате луди пари да се тровите с нещо неясно?

# 561
  • София
И като сте наясно, я споделете как се хранехте, да видим защо така пълнеехте?
Картофите аз ги заобикалям издалеко. За мен не са ОК. Ако това е бавния въглехидрат, ясно защо са се прецакали нещата. Аккохолът също не е ОК. Аз ако пия, задължително трябва да ям, на мен алкохолът много ми спъва каруцата, това не го отричам.

Последна редакция: ср, 29 яну 2020, 21:19 от insane

# 562
  • Варна
gpym4e, това не са бавни В  Mr. Green
Не съм убедена, че е така. Някъде слагат картофите и кафявият ориз към бавните въглехидрати, но не ми се спори.

# 563
  • Пловдив
Ами, някъде водят картофите и ориза бърз въглехидрат, някъде бавен. Бобовите със сигурност се водят бавен. Всичко зависи от гликемичния индекс.
 Елора, няма никакви подсладители, за това можеш да бъдеш спокойна, даже този, който се смуче е леко соленичък, на мен специално много ми харесва.
А това изследване за индийците, ами дайте да го видим, къде го пише, защото там са основно вегетарианци Simple Smile Демек една голяма част от нацията трябва да е с диабет тип 2. Аз съм била в Индия и да Ви кажа дебел индиец не съм видяла, даже и закръглен не съм, нито с паласки, всички са доста слаби. Там и алкохолът е забранен, не че вече някои не пият тайно, дори и ние успяхме да се снабдим нелегално с уиски. Европейците лека полека са започнали да пренасят собствените си боклуци - кока кола, алкохол, захарни изделия, но това е в близките 10 години. Въпреки това, една голяма част от тях си карат на стария си режим на хранене. За китайците не знам. Ама и тук ще кажа - те тия хора (китайците) не остаряват, не  знам на какво се  дължи, но в това отношение са уникални.

# 564
# 565
Здравейте момичета,

Днес пуснах изследване за ИР по съмнение на ендокриноложката ми, другите хормони и щитовидната са добре.
Какво мислите за инсулина на 60' и 120'? Според мен имам ИР, но всичките теми по темата и реф.стойности ме объркват.

# 566
Хана, имаш ИР, да. А защо лекарката ти се усъмни, какви ти бяха симптомите?

# 567
# 568
Симптомите са доста.

Нередовна менструация, понякога нормална, друг път оскъдна.
Постоянно съм гладна, особено за сладко (това го осъзнах в последствие, защото винаги съм обичала сладки неща) .
Напълнях с около 10 кг през 2019.
3 гъбични инфекции пак през 2019.
Нещо като хормонално акне, което боря.
Силно окосмяване.
Сънливост, умора, нервна съм доста напоследък (свързано е и със стрес, разбира се).
Прозрачно воднисто течение без мириз, без сърбежи и т. н, което не се дължи на никаква инфекция (пусках хламидив, утра и микопмазма).
За тези се сещам сега. Sad

Последна редакция: ср, 29 яну 2020, 22:46 от hanna7

# 569
Ясно. А поликистозни яйчници имаш ли?

Общи условия

Активация на акаунт