ОКТОМВРИйки 2020

• 26 373
  • 770
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте момичета!

Отдавна ви чета, но сега, когато всичко при мен е потвърдено, реших да пиша. Бременна съм в 9 г.с. с термин 14 октомври (имам цикъл 37 дни, но пък знаем точно кога е станало зачатието, тъй като си отбелязвах в календара Blush). На 37 години съм, имам вече едно сладко и диво момченце, което ще бъде на 3, като се роди второто бебе. Раждането най-вероятно ще е в Майчин дом със секцио, като първото. Сега се следя в Св Петка при др Янкова и съм много доволна. Чухме хубав пулс и бебето е вече 2,1 см. Единствено ме притеснява както всички бъдещи мами тук, че заради извънредното положение отменят часове, а на 2 април съм на БХС и знам, че не може по-късно. Знаете ли до коя седмица макс се прави този БХС? Много ми е важен, че съм рискова бременност заради възрастта.

Благодаря предварително за отговора и спокойно бременеене на всички Hug

# 556
Аз ходих до Полимед онзи ден да си взема болничен. Бомба беше паднала. Отделно ми казаха, че през половин час пръскат и дезинфекцират.
Ти ова е от заповедта на министъра:
7. Преустановяват се плановите детски и женски консултации, профилактичните прегледи, профилактичните имунизации, приема и провеждането на планова оперативна дейност, включително присаждането на органи от живи и трупни донори, както и свижданията във всички лечебни заведения.
Не знам дали частните прегледи се приемат за женска консултация или само тези по каса. Но ако е са и дветео, ми звучи абсурдно . Тази ситуация може да продължи месеци, има важни прегледи, които трябва да се правят

# 557
Здравейте момичета!

Отдавна ви чета, но сега, когато всичко при мен е потвърдено, реших да пиша. Бременна съм в 9 г.с. с термин 14 октомври (имам цикъл 37 дни, но пък знаем точно кога е станало зачатието, тъй като си отбелязвах в календара Blush). На 37 години съм, имам вече едно сладко и диво момченце, което ще бъде на 3, като се роди второто бебе. Раждането най-вероятно ще е в Майчин дом със секцио, като първото. Сега се следя в Св Петка при др Янкова и съм много доволна. Чухме хубав пулс и бебето е вече 2,1 см. Единствено ме притеснява както всички бъдещи мами тук, че заради извънредното положение отменят часове, а на 2 април съм на БХС и знам, че не може по-късно. Знаете ли до коя седмица макс се прави този БХС? Много ми е важен, че съм рискова бременност заради възрастта.

Благодаря предварително за отговора и спокойно бременеене на всички Hug

БХС се прави до 13.6 г.с. Аз имам час на 24 март в Щерев. Звъннах , казаха ми , че ще може да се иде. Ще ходя , че няма време за после да го отменям.

# 558
И аз имам час за 20ти (9г.с.). Ще звъня на лекарската в понеделник да разбера дали преглеждат.

# 559
  • София
Здравейте момичета,

Записвам си и аз при вас, в 8гс съм с близнаци, с термин 24 октомври.

На прегледа в 6+4 видяхме пулс и на двете точки, надявам се да са здрави и да успея да ги опазя в това вирусно време.

Следващата седмица имам записан преглед, който не знам дали ще отменят.

Имам и час за ФМ и БХС на 14 април, да видим какво ще стане дотогава.

Стискам палци за всички Flowers Hibiscus

# 560
  • София
Здравейте октомврийки,
включвам се и аз за първи път във форума, термин 26 Окт. 

На 29г. съм от София и бременността ми е непланирана изненада.
Видях двете черти на 20ти февруари, след двудневно закъснение на цикъла ми, който не ми е закъснявал нито веднъж от 10тина години.
Бях на преглед преди 2.5 седмици и установихме плоден сак само. Следващият преглед е на 17-ти, но туко що се чух с докторът и той каза, че най-вероятно ще се отмени заради заповед на РЗИ. Щял да ми се обади в понеделник да потвърди.

Много се страхувам, защото тази работа с разпространението на вируса само ще става по-зле в идния месец.
А искам да си направя всички обстойни изследвания, защото първите 2-3 седмици от бременноста, докато не знаех, живях нездравословно: алкохол, цигари, кафета, суши, 2пъти на минерален басеин. Единственото хубаво е, че във витамините, които взимам - Б12 комплекс има и 400мгр фолиева к-на.
Естествено животът ми е коренно променен от двете черти насам, но това не променя сакатлъка, който може да съм забъркала в началото и много искам да изследвам всичко. И доколкото знам 'всичко' трябва да се изследва в първите три месеца.

Какво мислите вие и как се чувствате предвид невъзможността за женски консултации?
Ако въпреки забраната някоя от вас успее другата седмица да отиде на АГ, ще споделите ли къде сте се класирали (в София) ?

И да питам, срам не срам, има ли други като мен тук - изненадани и разтревожени как стартът на бременността им може да се е отразил на плода?

Извинявам се за дългия пост, отдавна ви следя и ми се беше насъбрало да си кажа и попитам.

Поздрави,
Дагни

# 561
Здравейте октомврийки,
включвам се и аз за първи път във форума, термин 26 Окт. 

На 29г. съм от София и бременността ми е непланирана изненада.
Видях двете черти на 20ти февруари, след двудневно закъснение на цикъла ми, който не ми е закъснявал нито веднъж от 10тина години.
Бях на преглед преди 2.5 седмици и установихме плоден сак само. Следващият преглед е на 17-ти, но туко що се чух с докторът и той каза, че най-вероятно ще се отмени заради заповед на РЗИ. Щял да ми се обади в понеделник да потвърди.

Много се страхувам, защото тази работа с разпространението на вируса само ще става по-зле в идния месец.
А искам да си направя всички обстойни изследвания, защото първите 2-3 седмици от бременноста, докато не знаех, живях нездравословно: алкохол, цигари, кафета, суши, 2пъти на минерален басеин. Единственото хубаво е, че във витамините, които взимам - Б12 комплекс има и 400мгр фолиева к-на.
Естествено животът ми е коренно променен от двете черти насам, но това не променя сакатлъка, който може да съм забъркала в началото и много искам да изследвам всичко. И доколкото знам 'всичко' трябва да се изследва в първите три месеца.

Какво мислите вие и как се чувствате предвид невъзможността за женски консултации?
Ако въпреки забраната някоя от вас успее другата седмица да отиде на АГ, ще споделите ли къде сте се класирали (в София) ?

И да питам, срам не срам, има ли други като мен тук - изненадани и разтревожени как стартът на бременността им може да се е отразил на плода?

Извинявам се за дългия пост, отдавна ви следя и ми се беше насъбрало да си кажа и попитам.

Поздрави,
Дагни

Добре дошла. И аз точно този месец не очаквах да е станало. Имах проблеми, лекувах се, не съм засичала овулация, както преди. И точно в този месец съм пила и лекарства и вино, прекалявах с тренировки, даже свалих кг, а по принцип индексът ми на телесна маса е нисък за бременност. С първото ми дете също бях пила лекарства преди да разбера, че съм бременна и много се притеснявах, тогава ми бяха обяснили, че когато е наистина опасно , обикновено вече цикълът закъснява и жената знае, че е бременна. Всичко ще е наред!

# 562
  • Пловдив
Аз също съм с консумация на алкохол, спа център в началото. Към днешна дата пия кафе и чат-пат бира.

# 563
Здравейте момичета,
На прегледа в 6+4 видяхме пулс и на двете точки, надявам се да са здрави и да успея да ги опазя в това вирусно време.
Честито и успешна бременност! И са двечки - страхотно! Simple Smile
Много се радвам да те видя в тема за бременност - ти нали списваш темата относно кюретажа. И аз съм я правила два-три пъти, но през далечната 2016-та.
Пожелавам ти две здрави бебчета през октомври. Simple Smile

# 564
Здравейте момичета,

Deli, много се радвам да те видя тук! Честити ти две сърчица.

Момичета, някой знае ли дала има тема за жени с термин ноември 2020 или да си. пиша при вас ?

# 565
  • София
Благодаря ти, MrsAlwayssRight.
И аз се радвам да те видя и тук, и стискам палци за лека и безпроблемна бременност Flowers Four Leaf Clover

Има ноемврийки, ето https://m.bg-mamma.com/?topic=1185329.60
Ама не пречи да пишеш и на двете места.

Дописвам
Eli-to3, благодаря и на теб Flowers Hibiscus
Да, предишната бременност ми беше през 2016, но приключи преждевременно и се озовах в темата за кюртажа. Надявам се този път всичко да е наред. Стискам палци и за теб!

Последна редакция: нд, 15 мар 2020, 10:27 от delisardeli

# 566
Благодаря, Дели, да си пожелаем здрави бебета през есента. Simple Smile

# 567
Здравейте момичета, и аз да се добавя в списъка Simple Smile, термина ми е 11.10.
Имам едно сладко момче на 5 г. Първото ми раждане си беше в БГ, но сега се преместихме в Германия и тук изобщо не са ми ясни прегледите. Просто изпълнявам каквото каже доктора Blush

# 568
Здравейте!
Знаете ли какво мога да пия за стомах?
Не знам дали имам киселини, но ми е лошо много на стомаха от 3 дни. Вече и газираната вода не ми помага. Вкуса в устата ми е ужасен.А ако се раздвижа повече става по-лошо. Влизам в 12 г.с. не трябваше ли да минават тези неразположения?

# 569
Здравейте!
Знаете ли какво мога да пия за стомах?
Не знам дали имам киселини, но ми е лошо много на стомаха от 3 дни. Вече и газираната вода не ми помага. Вкуса в устата ми е ужасен.А ако се раздвижа повече става по-лошо. Влизам в 12 г.с. не трябваше ли да минават тези неразположения?

Аз съм по същия начин от две седмици насам. Нямам киселини, но стомахът буквално ме побърква. Вкусът в устата ми е адски неприятен и метален. На мен понякога ми помага айрян и вода с малко лимон, пиша съм и талцид, но след консултация с лекаря ми

Общи условия

Активация на акаунт