ОКТОМВРИйки 2020

• 26 194
  • 770
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте на новите мами Hug
Искам да попитам тези от вас, които са направили вече БХС и ФМ, какво точно се изследва на БХС-то? Направих си пренатест и се чудя дали има смисъл да правя и БХС.
Конкретно питам дали за други аномалии и рискове (като напр спина бифида и прееклампсия) може да се разчита само на ултразвуковото изследване без изследване на АФП, ЧХГ и естриола?

# 646
  • София
Буку, надникни в темата на септемврийките, те вече са минали БХС а и изследвания са коментирали.
Мисля че изследването за прееклампсия е отделно от БХС.

# 647
Ако се прави Пренатест - няма нужда от кръвното изследване за БХС, а само феталната морфология на ехограф.

# 648
Здравейте на новите мами Hug
Искам да попитам тези от вас, които са направили вече БХС и ФМ, какво точно се изследва на БХС-то? Направих си пренатест и се чудя дали има смисъл да правя и БХС.
Конкретно питам дали за други аномалии и рискове (като напр спина бифида и прееклампсия) може да се разчита само на ултразвуковото изследване без изследване на АФП, ЧХГ и естриола?
БХС може и да не се припокрива с пренаталния кръвен, изрично питах Simple Smile зависи за колко хромозомни си си пуснала кръвния

Еклампсията и прееклампсията са доста опасни, така че е препоръчително да се мери кръвно редовно, не съм чувала БХС да установява такива състояния

# 649
Здравейте, мами!
Вчера ви открих и изчетох всичко, което сте си обсъждали до момента. Бяхте ми много полезни, сигурна съм, че и ще продължите да бъдете, тъй като съм тотално неориентирана.
На 27.02 си направих тест, който се оказа положителен. На 6.03 ходих на преглед и видяхме сак, ембрион и жълтъче. Не чухме сърдечен ритъм, но докторът видя пулсации.
Бременна съм за пръв път и се притеснявам за какво ли не без да имам никакво основание за това. За момента всичко е наред. Нямам болки и зацапвания, единствено при кихане веднъж усетих издуване и болка, но след написаното от вас се поуспокоих.
По мои изчисления би трябвало да съм в края на 8ма или началото на 9та седмица, тъй като на прегледа бях в 6та. Термин - 31.10.2020 г. (изчислен според размера на точицата).
В понеделник имам нов час в Перник при Иванов и трябва да чуем сърчице.
Има ли други мами от Перник и при кого се следите? За Иванов чувам добри отзиви, но пък не изражда. А на мен ми се иска, ако живот и здраве всичко мине добре, да родя при този, който ми е следил бременността.
Също искам да ви попитам дали трябва да пия нещо допълнително? Изписаха ми само Огестан. В мен се пораждат съмнения дали аз не съм разбрала правилно и дали не трябва да си взема допълнително фолиева...
Благодаря, че ме приехте във фейсбук групата!
Безпроблемна бременност на всички и сладки, здрави бебоци през октомври!

Здравей, аз също пия Огестан, но и фолиева кисели в допълнение. До колкото разбрах в Огестана количеството ѝ е съвсем малко (в микрограма) и допълнителен прием не би следвало да е предозиране. Simple Smile Щом в понеделник си на преглед, може направо да попиташ лекаря, който те следи и да пишеш какво е казал. Simple Smile
Привет, при нас всичко е наред. Бебо вече е 21,5 мм., а мама е в седмица 8 + 5. Все още бременността ми не е регистрирана. Това ще се случи на 8.04, когато е и следващият преглед.
За момента д-р Иванов каза да продължа да приемам само Огестан. Не ми отдели особено голямо време и не ми позволи да го разпитам както трябва...

# 650
  • София
Привет Мишето93,
аз съм 9+1 и се чудя къде да си регистрирам бременността? (софия)
Има ли значение къде се регистрира и има ли общо с къде искаме после да се следим и раждаме или?
(Не че знам къде искам да се следя и раждам.. Изостанала съм с рисърча:/)

Мерси

# 651
  • Пловдив
При мен мериха кръвно и на двете ръце по два пъти на БХС за да изчислят вероятостта за прееклампсия.

# 652
Добро утро, МАМИ!
Има ли тук и други,които като мен  на 40 ще имат бебе? Зрънцето беше пълна изненада,тъй като имам почти осемгодишен син, а и с мъжът ми мислехме ,че сме стари вече за бебе./той е доста по-голям от мен/.Вече съм в 9 г.с. и ми предстои БХ скрининг, много се притеснявам дали на човечето му няма нещо защото съм пила хапчета ,пушех ,/не много/,не съм и помисляла ,че съм бременна мислех,че съм болна.Терминът ми е на 31 октомври. При прегледа за установяване,АГ-то чу пулс и каза ,че всичко е Ок, но по нататък изследванията ще покажат и ме посъветва да направя Пренатест.Някоя от вас правила ли е вече и към кой се е насочила?
Яна, и аз съм в отбора на 40, при мен обаче беше планирано и 2 години чакано. Почти бях загубила надежда, бяхме се решили на инвитро. Самите прегледи и изследвания преди това (какви ли не) ми действаха доста подтискащо обаче и в един момент си дадох сметка, че едно или повече неуспешни инвитро ще ми се отразят много зле. Отказах се и забременях спонтанно след два месеца и то в месец, в който нито съм искала, нито съм планирала, други грижи си имах тогава. Около мен в работата има няколко жени, които родиха на 40 +, приятелки и познати също имам такива. Важното е здравословното състояние като цяло да е добре и стриктно да се проследява бременността. Да, знам, че статистиката не е в полза на жените над 40, но пък се уморих от статистика в последните години. Една позната мина през 8 инвитро и забременя на 45 с близнаци (4 годишни бандити в момента) когато шансът е статистически малък. Статистически предишните й процедури, на 30, 32, 35 г. и т.н. е трябвало да са по-успешни. Прави си всички изследвания, бъди спокойна, мисли позитивно и се грижи за себе си. Всичко ще е перфектно Simple Smile
Ти каза ли на детето ти, че си бременна? Ние, когато им казахме, първата реакция беше: шегувате се, искаме доказателства, а след това големият ме пита: е как ще раждаш на 40 г? Simple Smile После свикнаха с мисълта, даже бяха търсили информация за коронавирус и бременност

Последна редакция: пн, 23 мар 2020, 19:57 от Amelin

# 653
Привет Мишето93,
Има ли значение къде се регистрира и има ли общо с къде искаме после да се следим и раждаме или?

Мерси
Здравей, Dagny!
Мисля, че няма значение къде ще я регистрираш и смятам, че изборът ти към настоящия момент не те обвързва по никакъв начин с раждането впоследствие. Но това е само моето мнение. Нямам опит, а и честно казано точно за това не се бях замисляла. Може би някоя от дамите, която вече е преминавала през този път ще ти бъде по-полезна от мен.

# 654
  • София
Привет Мишето93,

Мерси

Здравей, Dagny! За мен е втора бременност и с тази мисля да процедирам по същия начин. ЖК си я водих по здравна каса в медицински център при аг, която не изражда. Аз съм доволна от нея и предния път само тя ме следи. Аз знаех, че ще съм секцио заради проблеми с очите и 2 месеца преди термин бях на преглед при др. Димитров в Токуда( вече не е там) с него се разбрахме да ходя 2 седмици преди дата за секцио на тонове и това беше.
И аз още не съм записала жк заради епидемията. В началото на април ще ходя  на бхс и сигурно тогава ще се запиша при същата лекарка.

# 655
Добро утро, МАМИ!
Има ли тук и други,които като мен  на 40 ще имат бебе? Зрънцето беше пълна изненада,тъй като имам почти осемгодишен син, а и с мъжът ми мислехме ,че сме стари вече за бебе./той е доста по-голям от мен/.Вече съм в 9 г.с. и ми предстои БХ скрининг, много се притеснявам дали на човечето му няма нещо защото съм пила хапчета ,пушех ,/не много/,не съм и помисляла ,че съм бременна мислех,че съм болна.Терминът ми е на 31 октомври. При прегледа за установяване,АГ-то чу пулс и каза ,че всичко е Ок, но по нататък изследванията ще покажат и ме посъветва да направя Пренатест.Някоя от вас правила ли е вече и към кой се е насочила?
Яна, и аз съм в отбора на 40, при мен обаче беше планирано и 2 години чакано. Почти бях загубила надежда, бяхме се решили на инвитро. Самите прегледи и изследвания преди това (какви ли не) ми действаха доста подтискащо обаче и в един момент си дадох сметка, че едно или повече неуспешни инвитро ще ми се отразят много зле. Отказах се и забременях спонтанно след два месеца и то в месец, в който нито съм искала, нито съм планирала, други грижи си имах тогава. Около мен в работата има няколко жени, които родиха на 40 +, приятелки и познати също имам такива. Важното е здравословното състояние като цяло да е добре и стриктно да се проследява бременността. Да, знам, че статистиката не е в полза на жените над 40, но пък се уморих от статистика в последните години. Една позната мина през 8 инвитро и забременя на 45 с близнаци (4 годишни бандити в момента) когато шансът е статистически малък. Статистически предишните й процедури, на 30, 32, 35 г. и т.н. е трябвало да са по-успешни. Прави си всички изследвания, бъди спокойна, мисли позитивно и се грижи за себе си. Всичко ще е перфектно Simple Smile
Ти каза ли на детето ти, че си бременна? Ние, когато им казахме, първата реакция беше: шегувате се, искаме доказателства, а след това големият ме пита: е как ще раждаш на 40 г? Simple Smile После свикнаха с мисълта, даже бяха търсили информация за коронавирус и бременност
Не сме му казали още,исках да минат изследванията ,да сме сигурни ,че всичко е наред и тогава.Не го знам как ще го приеме , свикнал е той да е единствен принц и всичкото ни внимание да е за него. Вече има час за БХС на 2 април и после мисля и Пренатест да направя ,на 11 имам рожден ден ,надявам се резултатите да са ясни до тогава и да си направим хубав подарък и за нас и за него.

# 656
Здравейте, мами! Днес мина и моят БХС и феталната в клиниката Щерев+ и теста за прееклампсия. 12 г.с съм вече. Бебето е идеално, почти 10 см.е,  много мърдаше и май е момиче. Много държах да разбира дали годините са важен фактор при скрининга (на 39 съм)и ми казаха, че е един от факторите, но не основен: гледат се и други неща: семейни болести, предишни успешни раждания и т.н. Та при мен вероятността е много малка , надявам се и нататък всичко все така да е наред.
Скрит текст:
Привет Мишето93,

Мерси
Здравей, Dagny!
Мисля, че няма значение къде ще я регистрираш и смятам, че изборът ти към настоящия момент не те обвързва по никакъв начин с раждането впоследствие. Но това е само моето мнение. Нямам опит, а и честно казано точно за това не се бях замисляла. Може би някоя от дамите, която вече е преминавала през този път ще ти бъде по-полезна от мен.
[/quote

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 18:25 от pisiana

# 657
Здравейте, мами! Днес мина и моят БХС и феталнатата в клиниката Щерев+ и теста за прееклампсия. 12 г.с съм вече. Бебето е идеално, почти 10 см.е,  много мърдаше и май е момиче. Много държах да разбира дали годините са важен фактор при скрининга (на 39 съм)и ми казаха, че е един от факторите, но не основен: гледат се и други неща: семейни болести, предишни успешни раждания и т.н. Та при мен вероятността е много малка , надявам се и нататък всичко все така да е наред.

Добре дошли на новите Октомврийки - лека бременност и здрави бебешори накрая! Hug

Pisiana, много се радвам, че всичко е наред при теб. С миналата си бременност нямах начален БХС и тест за прееклампсия (Blush по-късничко разбрах, че съм бременна заради проблеми с цикъла) и се чудех как става с кръвовземането - в същия ден като УЗ ли е и кога излизат резултатите тогава? А относно прееклампсията, само с мерене на кръвно ли става?

Мерси предварително за отговора.

# 658
  • Пловдив
Мами, как ви регистрират бременност като има грипна епидемия в момента? Нали трябва да се вземе направление от личния лекар за гинеколог , а те в момента не дават? Аз съм в 11г.с вече и още нямам такова?Thinking

# 659
Здравейте, мами! Днес мина и моят БХС и феталнатата в клиниката Щерев+ и теста за прееклампсия. 12 г.с съм вече. Бебето е идеално, почти 10 см.е,  много мърдаше и май е момиче. Много държах да разбира дали годините са важен фактор при скрининга (на 39 съм)и ми казаха, че е един от факторите, но не основен: гледат се и други неща: семейни болести, предишни успешни раждания и т.н. Та при мен вероятността е много малка , надявам се и нататък всичко все така да е наред.

Добре дошли на новите Октомврийки - лека бременност и здрави бебешори накрая! Hug

Pisiana, много се радвам, че всичко е наред при теб. С миналата си бременност нямах начален БХС и тест за прееклампсия (Blush по-късничко разбрах, че съм бременна заради проблеми с цикъла) и се чудех как става с кръвовземането - в същия ден като УЗ ли е и кога излизат резултатите тогава? А относно прееклампсията, само с мерене на кръвно ли става?

Мерси предварително за отговора.
По принцип кръвта се дава предния ден или преди Уз. Но аз го направих в 1 ден всичко, че в това време не ми се разкараваше пак. Дори днес,имаше голяма опашка в лабораторията, та първо ме прегледаха, после дадох кръвта. Резултатите стават бързо. Лекаря още следобеда ми звънна да каже резултата. И аз вече онлайн ще си го принтирам , да не ходя натам.
  А относно прееклампсията  измериха ми кръвното на 2 ръце 2 пъти и ги въведоха данните и тях в таблицата. И показа ,.че не съм рискова. Но аз съм по принцип с по- ниско кръвно.

Общи условия

Активация на акаунт