Къдрокоси красавици - 4

• 40 792
  • 750
  •   1
Отговори
# 390
  • Sofia
Да освободиш дължините от натрупвания,а скалпът ти да е затлачен...какъв е смисъла Rolling Eyes

Съгласна съм, че здравата коса тръгва от здравия скалп. В периода на пълния шкаф имах ексфолиант за скалп Kerastase Chronologiste. Тъкмо се беше появила тази серия (не знам дали просъществува, защото спрях да следя). Правех и някакви домашни бъркочи. С времето установих, че колкото по малко неща слагам върху косата, толкова по-добре се чувствам (и психически) Laughing От 2-3 години ползвам само шампоан с балсам/маска (на Алтерна) и желето Kinky Curly. Затова сега ме вкарваш в размисъл - при тази употреба на продукти, без стилизанти в корените, дали да ги мина с ДПШ Thinking В последно време косата ми е като парцал. В процес съм на търсене на заместител на Алтерната, но това не е за къдравата тема.

# 391
Щом като косата ти е като парцал,значи е претоварена а скалпът затлачен.Няма нужда да ползваш стилизанти по скалпа за да се затлачи.Силикони,гадна вода,мръсен въздух,постоянното пипане с ръце...всичко това предизвиква натрупвания.
Защо Алтерна да не е за къдравата тема.Аз също съм поръчала няколко продукта  от марката.Темата е за къдрави коси,не за спазване на CGM.Ако съм в грешка някой да ме поправи

Дариела,аз не мога да ти помогна.Балсам ползвам само след маска и имам точно три,основно ползвам хидратиращия на Джойко.Балсам като единствен продукт след Ш изобщо не ми върши работа.Но честно казано и аз съм го заглеждала доста пъти.Аз харесвам Шварцкопф,бюджетни са,и работят не по-зле от скъпите

# 392
Как се отразява ДПЩ на боядисани коси,пада ли боята?Да знам кога да го ползвам,ако реша.
Сега погледнах ДПШ на Лабел,или поне мисля,че за него говорите.Пише,че е за мазен скалп,може би проблемен.Моят не е точно проблемен,омазнява се след седмица,така че не знам дали е подходящ.
Ако след шампоана сложа маска и балсам,косата ми се сплесква и обезформя,налага се да я измия след 3 дена,примерно,защото не мога да я търпя.Само с балсам и освежаване сутрин,е много по-добре и я мия веднъж на 6-7 дни.

Последна редакция: пн, 27 апр 2020, 08:02 от LilaC

# 393
  • Sofia
Аз сложих вчера ДПШ и на скалпа - нямам никакви сърбежи, лющене, освежи се косата. Даже и децата се измиха с него - да се почистим дълбоко всички Grin

# 394
Ей, този ДПШ бил разкошче за косата! Аз взех най обикновен - на Балеа и съм много приятно изненадана от резултата. Благодаря за съветите, Ванеса!

# 395
  • Sofia
Защо Алтерна да не е за къдравата тема.Аз също съм поръчала няколко продукта  от марката.Темата е за къдрави коси,не за спазване на CGM.Ако съм в грешка някой да ме поправи.

Имах предвид, че търсенето на заместител на дадена марка и видовете шампоани, които водят и до много нови мнения и повторения на стари, ще ни отдалечи от конкретната тематика и е може би повече за "Професионална козметика за коса".
Поръчах шампоана за къдрава коса и крема за къдрици на Andalou. Ще пробвам и активатора на Cantu.

# 396
От къде поръчвате продукти на Cantu и Mad about Curls серията на Schwarzkopf? Не че нямам десетки продукти в момента... но да ми е спокойно, че може и още! хаха

# 397
Да се похваля, днес си направих маслена маска с бадемово и рициново масло. Масажирах си скалпа. Досега не съм, все избявах гледах все по дължините да се мажа, защото все ми ставаше мазен и не мога да го отмия. Но не, резултата беше уау...Имах оформени къдрици/масури и с обем в корените. Много съм доволна. Със зехтина също, но нямам обем. Накрая завърших с крема с Макадамия. Редувам го с CHI с черен кимион. Много съм доволна и от двата. Следващият път ще си поръчам Керастаз да го пробвам, щом го хвалите.

# 398
Как се отразява ДПЩ на боядисани коси,пада ли боята?Да знам кога да го ползвам,ако реша.
Сега погледнах ДПШ на Лабел,или поне мисля,че за него говорите.Пише,че е за мазен скалп,може би проблемен.Моят не е точно проблемен,омазнява се след седмица,така че не знам дали е подходящ.
Ако след шампоана сложа маска и балсам,косата ми се сплесква и обезформя,налага се да я измия след 3 дена,примерно,защото не мога да я търпя.Само с балсам и освежаване сутрин,е много по-добре и я мия веднъж на 6-7 дни.
6-7 дни Flushed
Никъде не съм срещала да пише,че Лейбъла е за мазна коса,нещо друго си гледала може би.Когато се ползва веднага след боядисване,сваля боята.Изчакай няколко дни.Аз съм го ползвала умишлено след боядисване,за да сваля нежелан цвят

Теди,маслата даже почистват скалпа.Аз ползвам на всяко миене масла и до сега никога косата ми не е губила обем.Аз го отдавам на последващите продукти или не си измила както трябва

# 399
Аз ползвам това масло с микроводорасли и розмарин:

Косата става страхотна, гладка и мека, но сваля цвета на боядисаната коса.

# 400
Ванеса, фризьорката ми каза да не я измивам напълно, а да оставам малко, че ми е суха косата. Преди си я измивах напълно да скърца. Продуктите са Шампоан, маска и финиш. Гледам да  не използвам много продукти.

# 401
Момичета,  пишете за активатора на Cantu който го ползва, че все ми се иска да си го поръчам обаче незнам защо ми се струва че ще ми отежнява косата.

# 402
  • София
Аз имам крема за къдрици на Канту в кутия с оранжева капачка. Дай адрес и ще ти пратя за проба, ако този те интересува 😉

# 403
Мишчица! 😁😁 Благодаря,  но ме интересува активатора. А крема  не е ли тежък? Тоест първо пиши каква е косата ти( в коя група си) да придобия представа.

# 404
Момичета, мисля да си поръчам от Рибката, боя на Premesse (шоколад), но не съм наясно трябва ли отделно да поръчвам оксидант или в боята се съдържа всичко. И ако поръчвам какъв да е той

Общи условия

Активация на акаунт