Модни консултации - 44

• 60 582
  • 783
  •   1
Отговори
# 210
  • Бургас
Ессо са спортни обувки и макар и удобни за мен са страшно грозни /почти без изключение/. За Шосе/асфалт смятам, че най-подходящи биха били маратонки за бягане - меки, леки с достатъчно дебела подметка за да не ти се подбиват краката Дългото ходене предполага и дълго време да си обут и ако не е през зимата за всяко друго време от ранна пролет до късна есен предпочитам обувките да се мрежеста материя за по-добра вентилация. Пристрастията ми са към Асикс, но всички брандове имат красиви маратонки за бягане.
Иначе за пресечена местност подходящи са маратонки от линиите outdoors shoes, които са с по-голям грайфер и в повечето случаи са от водонепропускливи материи, но за мен изключително грозни и неподходящи за градска среда. Има и красиви де, но по-рядко са красиви и обикновено са по-скъпи.
Иначе, за анатомична нескъпа обувка мога да предложа ето тези на Др.Шол

# 211
Елмайра, точно за екскурзии ми трябват, защото тогава са големи обиколки, но след няколко часа и особено на другия ден краката ми вече са изморени. А съм пробвала доста варианта. Но с обувките си налични в града изобщо не ходя толкова. И колкото и да са удобни иначе, очевидно не стават за дълги разстояния.

Даже се чудех вече да отида и на ортопез, да нямам някакво изменение в ходилото след години и да се налага да си направя ортопедични стелки.

# 212
Хубаво и грозно са доста индивидуални понятия - въпрос на вкус. Аз например не харесвам мрежести маратонки, а и когато е ветровито и хладно не са много комфортни. Да не говорим, че при един дъжд си ходиш мокър след това. С кожените на Ecco съм била и в по-топло време и затова казах, че не запарват и че не усещам дискомфорт от топлото.

Като модели говоря за този тип:
Скрит текст:

На мен обувки, скосени при пръстите са ми много неудобни и палците ме болят, така че освен хубава подметка, бих посъветвала и да се усещат по-свобоно там.

# 213
  • Бургас
Елмайра, прозвуча грозно и обидно към теб, а не това целях. Показаните от теб обувки са тип гуменка и аз ги намирам за симпатични, но имах предвид разните там офис обувки на Еко, които наистина са удобни, но намирам за откровено грозни. Гуменките, които ти показа с този равен свод често измарят крака при дълго ходене и седене на едно място. Повечето маратонки вътре са имат дунапрени, които държат крака в подходяща позиция. Да, за дъжд не са много подходящи, но то при силен дъжд нищо не е подходящо, ако не е гумен ботуш. И все пак Essentiall ще избере нещо, което освен че е удобно и кореспондира със стила и на обличане.

# 214
Твърдо за обувки на Ecco съм. Изключително удобни са. Нося от много години, цялото ми семейство ми също целогодишно. Мога да ходя с тях над 12 часа без проблем. За мен са и много красиви, освен удобни.

# 215
  • sofia
На мен обувки, скосени при пръстите са ми много неудобни и палците ме болят, така че освен хубава подметка, бих посъветвала и да се усещат по-свобоно там.
Даже не успявам да нося подобни обувки. Цялото стъпало ми се "свлича" напред.

За продължително ходене ползвам от този тип - летни туристически. Има и по-тежки модели, които за градско ходене не са ок. Та не е лошо да се гледа и теглото.  Хубаво е да имат "мекичко" на стелката, за да се обират вибрациите при ходене.
Скрит текст:

И не тръгвай на екскурзия с нови обувки .... поне няколко продължителни ходения да си направила с тях.

# 216
  • Бургас
Моята препоръка е за Saucony. Удобни, подходящи са за продължително носене, а и са красиви.
Сега видях, че ги предлагат и в Обувки.бг. Аз от там не пазарувам.
Сега пак погледнах, много е бедно предлагането в сайта,а имат страхотни модели иначе.

Последна редакция: вт, 04 фев 2020, 13:55 от Nina_Z

# 217
Сега последния път бях с подобни на Есо обувки, само че Кларкс. Като цяло са ми удобни, много си ги нося, но...не съм ходила с тях 15км. примерно досега.
Първо се оказа, че още първата вечер ме болеше палеца, точно от това набиване на крака надолу и скосяването.
И определено с тънката подметка не бяха подходящи.
Ще поразгледам предложенията и ще избера нещо.

Аз също не харесвам мрежести маратонки. Като цяло маратонки имам точно 2чифта и двата не са ми особено удобни, а и не обичам да ходя с тях.

# 218
Добър ден,дами купих сникърсите които показах по назад в темата,такъв зор ми беше а сега се чудя с какво да ги съчетавам откъм цветово имате ли идейки???Thinking Smiley

# 219
  • София
Сини дънки, бяла тениска, сива чанта, бежова, бяла.... Със всичко стават.

# 220
Скрит текст:
Добър ден,дами купих сникърсите които показах по назад в темата,такъв зор ми беше а сега се чудя с какво да ги съчетавам откъм цветово имате ли идейки???Thinking Smiley
Здрасти,
Ти беше питала дали ходят с всички цветове... е, "такова животно няма".
Но ще си ходят с повечето цветове, по-скоро към студените им тоналности с това сребърно.

# 221
Благодаря Ви ❤❤😘😋

# 222
За обувките,... да си призная аз и с офис обувките мога да навъртя 10-15 км без проблем Grinning При избора комфорта винаги ми е основен критерий.
Изборът на обувка е въпрос на форма на стъпало, личен вкус, стил на обличане и какво ли още не, разбира се.
Еко са много добър вариант и аз също ги предпочитам пред мрежести маратонки, например.
Скосените - върхове, не подметки, също си имат потребители и аз съм от тях Blush Стъпалата ми са малки, но относително широки, а пръстите почти еднакво дълги. Та, този тип обувки ми пасват най-добре.
Imac, Caprice, Ara, Ecco, Gi Anni, Geox, имат модели, които са едновременно удобни и със съвсем не лоша визия.
Купувам само от магазини, след проба, обаче. А, и в интерес на истината, това което масово се предлага онлайн от повечето тези марки, са основно доста стари модели, които не изглеждат много добре.

Последна редакция: вт, 04 фев 2020, 22:54 от Light Beam

# 223
Много харесвам обувки велур, набук в светъл цвят, но след 3 обувания, край с тях. Мърся ги и колкото и да ги чистя, край.

# 224
Светлия велур си го мия на чешмата със сапун.

Общи условия

Активация на акаунт