За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 81

• 32 780
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
И aз имaм безконтaктен, cлучвaло cе е нa челото дa покaзвa, че нямa темперaтурa, a зaд ухото - че имa.  Много е обърквaщо.  Тия дни ще търcя дигитaлен дa му cлaгaм нa бебето под мишницaтa кaто едно време, че ми cе cтрувa нaй-точно.

# 631
И аз съм много доволна от НУК Simple Smile сравнявала съм с живачен-0.1-0.2 разлика да има и то не винаги.

# 632
Благодаря, малкия е на 1г и 6м. и като се роди се отказах да купувам, точно че някой не са верни и само излишна паника, ама ми се иска да имам под ръка един такъв

# 633
Ние сме с безконтактен термометър на Микролайф-не съм доволна. Всеки път сме с температура според него. Ходих до официалния представител уж да ми го настроят. Оказа се, че съм му направила настройката. Лежахме в детско отделение и там всичките лекари ми казаха да не се занимавам с такъв термометър и никой от тях не препоръчва този тип измерване.

# 634
  • Германия
Благодаря, малкия е на 1г и 6м. и като се роди се отказах да купувам, точно че някой не са верни и само излишна паника, ама ми се иска да имам под ръка един такъв

Имаш ли такъв за мерене в ухото? На мен те ми се струват една идея по-точни от повечето безконтактни.
Нашия го взех от Лидл преди 2 години, върши ни работа. Не мисля че е на 100% точен, но все пак за ориентир, а и винаги меря и в двете ушета за всеки случай

# 635
Аз меря в ухото с термомвтър на Нук и съм доволна. Ако не го наглася правилно дава грешка ама.. От 5тия път нацелвам 😁

# 636
Мами, малкия прокашля от тази нощ, суха кашлица и кихане. На 4 месеца е. Започнах да му давам сироп Стодал и да правя инхалации с физиологичен разтвор. Педиатърката каза да давам и по половин ампула витамин Ц. Как я давате, разтваря ли се във вода или директно се дава? Сварих и чай от лайка да му давам, обаче ми казаха че действа разхлабващо и се чудя дали да му дам да пие

# 637
Мами, малкия прокашля от тази нощ, суха кашлица и кихане. На 4 месеца е. Започнах да му давам сироп Стодал и да правя инхалации с физиологичен разтвор. Педиатърката каза да давам и по половин ампула витамин Ц. Как я давате, разтваря ли се във вода или директно се дава? Сварих и чай от лайка да му давам, обаче ми казаха че действа разхлабващо и се чудя дали да му дам да пие
Аз тъкмо дадох вит. Ц и калции, каза ми личната по 1 ч. л., дадох й го директно с лъжичката, на вит. Ц малко се намръщи на вкуса, но го глътна.

# 638
  • Германия
За толкова малко бебе всъщност не е препоръчително да се дава сироп за кашлица. Най-важното е да му давате повече течности, тоест кърма или АМ, евентуално водичка. Няма да мине от днес за утре, разбира се

# 639
Сиропа е преписан от педиатър. Стодал е хомеопатичен сироп за кашлица.

# 640
Момичета,бебето 6м.токущо падна от спалнята. Няма видими щети, но въпроса ми е колко време не трябва да заспива?

# 641
Просто го наблюдавай дали спи повече от обикновено и дали повръща.

# 642
Чай от лайка не е подходящ за толкова малко бебе. Тя е алерген, при това силен..

# 643
  • Германия
Сиропа е преписан от педиатър. Стодал е хомеопатичен сироп за кашлица.

Да, те лекарите обичат да си предписват...

Толкова малки бебета не могат да отхрачват, за това тези сиропи не помагат особено дори и да не вредят. Не се заяждам, просто казвам. Дъщеря ми също кашля от време на време, вече е на 3г, до сега педиатърът не ни е изписвал сироп за кашлица.

Пак без да искам да се заяждам, това е малко отчитане на дейност и някой има полза от цялата работа, но дали винаги това са пациентите?

# 644
Здравейте! Знам, че някои хора избират да не дават биберон на бебетата си. Ако има някой тук, който е отгледал дете без биберон, ще сподели ли как се е справил със смученето на пръсти?

Изобщо, колко вредно е смученето на пръсти? Знам за палеца само , че не е добре да се прекалява, защото води до някои деформации. Но пък ако не се смучат нито пръсти, нито биберон, бебето не остава ли лишено от този успокоителен рефлекс да суче... И как се успокояват тогава? При нас често само това помага, въпреки че я гушкаме и дундуркаме и тн.
Чувала съм, че от биберон по лесно се отучва, отколкото от пръсти и палец специално. И ако изберем биберон идва следващият въпрос - на каква възраст се спира? Чела съм различни неща - ок. 5 месеса или 1.5г. че и повече дори (?) ... И  биберона май имаше препоръчителна възраст да се махне, защото пак ставали разни деформации, проблеми със зъбки и тн.

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 06:35 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт