Работа, CV-та, HR-и, съвети - 70

• 29 072
  • 722
  •   1
Отговори
# 525
Той ГД май никаде не се завежда. Просто е трябвало да ти плащат осигуровки. А може би е трябвало да си ги плащаш ти.

Последна редакция: пн, 17 фев 2020, 09:36 от celika

# 526
Ами, как да го кажа. Аз искам да си сверя часовника. Като чета как е пълно с добри позиции, за които му се обаждат са го наемат 2 дни, след като е кандидатствал, щото е писал, че е много подходящ за работата, и човек само да реши, че не му е харесало дали сутрин в 8 или 9 почва работа и веднага може да я смени с друга добра работа - т.е за мен това е с добро заплащане, пълни осигуровки, 40-часова работна седмица, заплащане на извънреден труд и пр., има значение дали    е истина това, за колко от работещите се отнася. Т.е. дава възможност хем някакви реалистични очаквания да има човек, хем да не го правят на маймуна.

# 527
Така че, по отношение на правото на Пенсия, разлика дали договорът е трудов или граждански, няма.

Сигурна ли си в това?
Защото аз знам, че при граждански договор не се трупа трудов стаж, което се отразява на правото на пенсия.
Т.е. без трудов стаж няма пенсия, грубо казано.
Това за случаите, когато човекът работи само на граждански договор. Ако си има и трудов, и граждански – вече е друг въпрос.
Да.
За пенсия се търси осигурителен стаж. Независимо дали този осигурителен стаж е и трудов или не.

# 528
Понякога се чувствам много тъпа, защото не разбирам какво пишете. Grinning

Мисля че това кога го наемат, няма отношение към това дали позицията е добра или не.

# 529
Дали мойте 50 год. не са решаващи, за да не ме взимат на работа или това,че 28 год. съм работила на едно и също място....не знам и се отчайвам:disappointed_relieved:
Каквато и да е причината, поведението на тези хора е било изключително непрофесионално, даже направо просташко! И не мисля, че научаването да се работи с посочените устройства е нещо непосилно за човек на 50г., с каквото и да се е занимавал преди това. Имам чувството, че за някои хора критерий за техническа грамотност е постоянно да си цъкаш да айфона и да отразяваш всяко свое действие в социалните мрежи.

# 530
  • БГ
Ами, как да го кажа. Аз искам да си сверя часовника. Като чета как е пълно с добри позиции, за които му се обаждат са го наемат 2 дни, след като е кандидатствал, щото е писал, че е много подходящ за работата, и човек само да реши, че не му е харесало дали сутрин в 8 или 9 почва работа и веднага може да я смени с друга добра работа - т.е за мен това е с добро заплащане, пълни осигуровки, 40-часова работна седмица, заплащане на извънреден труд и пр., има значение дали    е истина това, за колко от работещите се отнася. Т.е. дава възможност хем някакви реалистични очаквания да има човек, хем да не го правят на маймуна.

На хартия/обява обясненията са всичко е 6, но не мисля, че реалността е такава.  В София, донякъде избора е може би по-голям, но из страната няма нищо общо това. Като човек вече 8-9 месеца опитващ да се върне на пазара на труда мога да кажа, че все едно е паралелна реалност. Много голяма манипулация. Всички като мантра повтарят - кадри няма, едно реване. Като се стигне, ако се стигне въобще до интервю  - осигуровки на праг, работната седмица в много от случаите 6 дни/ 48-50 часова, заплаща на извънреден труд - смях. Отнася се за много голяма част от работещите. Една дама тук се обясняваше, че в София баничар нямал да работи за по-малко от 150 лева надница, къде е това? Даже и тук в темата имам чувството, че има хора пишещи по поръчка подобни недомсили. Пък знае ли се, може и да са на заплата.

# 531
Къде е тая работа за баничари с по 150 лв. надница на ден? Зарязвам всички обучения и курсове,  стаж и умения веднага, ако един баничар изкарва по 3 бона на месец.....

# 532
Да.
За пенсия се търси осигурителен стаж. Независимо дали този осигурителен стаж е и трудов или не.

Ясно, благодаря!

# 533
Къде е тая работа за баничари с по 150 лв. надница на ден? Зарязвам всички обучения и курсове,  стаж и умения веднага, ако един баничар изкарва по 3 бона на месец.....

Обаче вероятно не знаеш, че баничарът има специфични знания и умения, и че работи през нощта.

# 534
Не ми обяснявай къде и как работи, искам да я видя тая работа за баничар с надница от 150 лв/ден.....

Колко банички точно трябва да се произведат, продадат, за да се покрие надницата на баничаря, продавача, наема, режийните, суровините за производство, данъци и т.н., че и да остане някаква печалба за собственика?

# 535
Не всеки на ГД си внася осигуровки за пенсия, може би затова повечето хора мислят, че не се зачита за осигурителен стаж.

# 536
Преди 10-тина години имах познат хлебар и друг пицар. Още тогава взимаха много добри пари. Около 2000лв по мои спомени, но пък ги осигуряваха на МРЗ и работеха от 3 или 4 сутринта.

# 537
  • София
Аз имам близки, които го работеха това.
Извинете, приказки от 1001 нощ са тия 150 лв. И е такова гърбене, че....

# 538
Имам много близки наблюдения над тези професии и съм склонна да вярвам, че има такива заплати, но да - осигуровките често са минималните.

# 539
Баничарите не са на надник,а на бройка и заплатите им даже надхвърлят 3000.Само,че работят от 2-3 часа през ноща.А ще се очудите ли,че един заварчик с аргон взема по5-7000 лева и то в провинцията?Защо си мислите,че само в канцелариите се вземат високи заплати?

Общи условия

Активация на акаунт