Частни училища - информативно-дискусионна тема 33

• 28 143
  • 781
  •   1
Отговори
# 120
В предишната тема бях попитал: Дали някой е успял да запише детето си в някое чуждестранно училище (с английски като първи език), което предлага онлайн обучение и посещение на място не е необходимо? Технологиите доста напредват и сигурно това вече е възможно.

Получи се някакъв неконструктивен коментар дали съм щял да женя детето си за компютър.

Идеята тук е че като направи човек сравнение за това което в чужбина се предлага като образование за парите които се дават за някои англоезични частни училища в България, че има какво да се очаква още. По мое мнение, в бг такива училища не са храмове, а се водят от търговци (т.е. печалбата е водеща) Дистанционно обучение позволява комбинация на най-доброто и иновативно от чужбина (осигуряващо конкурентност на пазара на труда) и безплатно българско училище (за бюрокращината)

# 121
  • в страната на чудесата
Моля въведете официално съкръщенията на имената на училищата в началния пост на форума иначе няма смисъл.
Прочитането на една тема е достатъчно, за да се ориентира човек във форумния език. Просто всяка зима/пролет пристигате, поставяте искания какво да пише в темата, поставяте въпроси, на които да отговорим лично, независимо че може да се открие информация назад. После изчезвате и ние никога не разбираме обратната връзка от кампанията.
Това е форум, не е част от Инспектората. Изискванията са неудачни. А ежемесечни обобщения на мненията за отделните училища искате ли?
Като ви е трудно да намерите съкращението КО, ще се разминете с тази информация и толкоз.

# 122
В САЩ има такива училища. Обикновено са предназначени за деца занимаващи се например с тенис и имащи 8 часови тренировки денем. Имат си лектор, който преподава уроците, изпотите са тестове.
Може ли чужди граждани да учат в такива училища, не знам. Знам дете в такова учили, определено не ми харесва начинът на обучение.

# 123
Надявам се, че няма училище, което да приема без задължителните ваксини.
Надявай се...

# 124
  • в страната на чудесата
Роджърс,
Информация за дистанционните форми може да се намери в групите на хоум скулърите. Има такава възможност за обучение, с снглийски и американски програми.

# 125
Роджърс, що не даваш направо? Това обикаляне около темата като куче гонещо опашката си леко ме изнервя. Кажи си!

Не знам как е в другите училища, но тази година при нас събираха пълен имунизационен статус с дати на ваксинациите по предписание на РЗОК.

А може да класираме и училищата по сутрешен филтър за въшки? Има такива драми, не е болест, но е голям проблем.

# 126
В предишната тема бях попитал: Дали някой е успял да запише детето си в някое чуждестранно училище (с английски като първи език), което предлага онлайн обучение и посещение на място не е необходимо? Технологиите доста напредват и сигурно това вече е възможно.

Получи се някакъв неконструктивен коментар дали съм щял да женя детето си за компютър.

Идеята тук е че като направи човек сравнение за това което в чужбина се предлага като образование за парите които се дават за някои англоезични частни училища в България, че има какво да се очаква още. По мое мнение, в бг такива училища не са храмове, а се водят от търговци (т.е. печалбата е водеща) Дистанционно обучение позволява комбинация на най-доброто и иновативно от чужбина (осигуряващо конкурентност на пазара на труда) и безплатно българско училище (за бюрокращината)
А online училищата храмове ли са?

Последното изречение за кой етап на обуче ие трябва да се отнася?

# 127
Моля въведете официално съкръщенията на имената на училищата в началния пост на форума иначе няма смисъл.
Прочитането на една тема е достатъчно, за да се ориентира човек във форумния език. Просто всяка зима/пролет пристигате, поставяте искания какво да пише в темата, поставяте въпроси, на които да отговорим лично, независимо че може да се открие информация назад. После изчезвате и ние никога не разбираме обратната връзка от кампанията.
Това е форум, не е част от Инспектората. Изискванията са неудачни. А ежемесечни обобщения на мненията за отделните училища искате ли?
Като ви е трудно да намерите съкращението КО, ще се разминете с тази информация и толкоз.

E то да беше една тема. Тази тема във форума прилича доста на чат Simple Smile

Обобщения не искам защото предпочитам аз да си правя анализа на информацията, а не обобщителя Simple Smile

Модератора да си прецени. Просто скоро ще спре да работи и нормалните читатели (различни от инфлуенсъри) ще го заобикалят.

Rogers, може би е добре да проучиш и в кое училище приемат без задължителните ваксини. Децата не се разболяват само от въздуха 😉

Ваксинираните деца не би трябвало да се разболяват. Това е идеята на ваксината?

Това е допълнителен плюс на онлайн училището Wink

Последна редакция: сб, 18 яну 2020, 13:02 от Фран

# 128
  • в страната на чудесата
Роджерс, тези заплахи ги слушам от години. Пък темата си работи и всяка кампания пристигате Simple Smile
Какво ти пречи да си обобщаваш информацията? Съкращенията ли?

# 129

Идеята тук е че като направи човек сравнение за това което в чужбина се предлага като образование за парите които се дават за някои англоезични частни училища в България, че има какво да се очаква още. По мое мнение, в бг такива училища не са храмове, а се водят от търговци (т.е. печалбата е водеща) Дистанционно обучение позволява комбинация на най-доброто и иновативно от чужбина (осигуряващо конкурентност на пазара на труда) и безплатно българско училище (за бюрократщината)
А online училищата храмове ли са?

Последното изречение за кой етап на обуче ие трябва да се отнася?

Все още не ми е попадало онлайн училище и заради това търся информация.

Етапа на обучение, зависи как е конструирано онлайн училището. Освен бг училище трябва и със спорт да се занимава, за да се компенсира този аспект. Тренировките ще заменят игрите и ще се занимава професионално.

# 130
  • София
Не бих го нарекла плюс, освен ако детето не е със заболяване.

# 131
Никакъв плюс не е. Да ги затворим тези деца пред монитора, без социални контакти със себеподобни...

# 132
  • София
На Роджърс работата му е ясна - иска хем да изяде тортата, хем да му е цяла! Обаче знае много добре, че не става, ама все пак има претенции тук да му кажат.
Ей, ама големи калпазани се навъдиха, че и с прИтенциЙ - хем да им е пасирано, хем да им го дадеш, хем да те нахокат! Все недоволни! Без сори, но повечето пишещи в ученическите теми сме изхабили месеци да изчетем всички стари теми и да ги осмислим, за да си напишем домашното! Ми, четете! Четете! Това на децата им го казваме, ама възрастните ги мързи! Потребители!

# 133
Никакъв плюс не е. Да ги затворим тези деца пред монитора, без социални контакти със себеподобни...

Абсолютно. Дори няма да напиша какво си мисля за това, че ще ме изтрият.

Такова обучение не е нещо ново и дори ме съмнява и дали е американско изобретение. Защото още миналия век като бях студент, и то в Русия, имаше такава форма. Наричаше се "дистанционно обучение". Отношението и на самите преподаватели към това може да се разбере, като веднъж на лекция един от тях каза "в конце и диплом вам тоже по телевизору покажут". Grinning
Хем като става въпрос за студенти, работата е коренно различна, отколкото при малки деца. За висше образование дори мисля, че и български университети имат такава "дистанционна форма", но студентите са големи хора, поначало се предполага да работят самостоятелно, при тях би могло да работи и работи - май си има такава форма на образование. Макар и пак да съм много скептичен.

Но при малки деца това е лудост. Не може да се очаква от дете в начално училище да работи самостоятелно и да учи уроци онлайн. Ами липсата на контакти с други деца, а и с възрастни, с учители - това би било катастрофално.  Ето дори и Титина каза, че не го харесва, и каза кои в САЩ ползват такава форма - професионални спортисти примерно, които тренират по 8 часа на ден. Академията на Ник Болетиери, дето Агаси е учил, е била такова нещо, само че училището не е било онлайн, ходели са в часове, но основно са играели тенис през по-голямата част от деня. Това са обаче съвсем специфични случаи дори и за САЩ, а пък за България са напълно неприложими според мен.

Последна редакция: сб, 18 яну 2020, 12:01 от Татко Мецан

# 134
  • София
Хоумскулърите си имат нещо като общност и не стоят затворени вкъщи, а често си организират общи срещи, лагери на децата.

Общи условия

Активация на акаунт