Частни училища - информативно-дискусионна тема 33

• 27 521
  • 781
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Ок, така да е - външните да са повече. При всички случаи мотивът е да се учи немски и математика на едно място, защото немският отваря врати, а в комбинация с математика може да отвори повече врати.

# 211
Само да вметна в отговор на Мецан, че по соц.-а НЕГ беше след АЕГ и ФЕГ по бал, всъщност, беше последната от тогавашните ЕГ по бал (испанска нямаше, по едно време въведоха във ФЕГ паралелки с испански и италиански, като романска група). СМГ си беше СМГ, с висок бал си беше, но все пак беше с по-нисък бал от НПМГ, която обираше топ-математиците. Ако изобщо всичко това е от значение, де.

# 212
  • София

В СС до 7 клас ли имат по 10 ч. английски седмично?
Да.

# 213
Приети сме за ПУК в СС. Така или иначе не го искахме много това училище. Нашето желание и това на детето беше ПУК в Питагор, но не го приеха, резерва е там.
Кварталното ни ДУ е 73 СОУ>
Така или иначе ще се опитаме да го преместим от 5•клас в ПЧМГ, ако влезе разбира се и въпроса ми е какво бихте ни посъветвали да изберем само за периода 1-4 клас - 73 СОУ или СС.
Няма никакви отзиви за 73 СОУ, нищо не знаем и за занималнята им, та колебанията са доста...

# 214
Приети сме за ПУК в СС. Така или иначе не го искахме много това училище. Нашето желание и това на детето беше ПУК в Питагор, но не го приеха, резерва е там.
Така или иначе ще се опитаме да го преместим от 5•клас в ПЧМГ, ако влезе разбира се и въпроса ми е какво бихте ни посъветвали да изберем само за периода 1-4 клас - 73 СОУ или СС.
Няма никакви отзиви за 73 СОУ, нищо не знаем и за занималнята им, та колебанията са доста...
За 73-то има тема тук, вкл. и за малките:
https://www.bg-mamma.com/?topic=704955
В него проблемът е приемът, предишните години не приемаха по-ниско от 1-ва група, а и тя беше под въпрос, в смисъл, че имаше повече деца, отколкото места. Накрая мисля, че взеха всички от 1-ва група,все пак.

# 215
И мойте бе, Мецанееее Grinning

Има схващания сред родителите на деца, кандидатстващи в Шилер, че е по-добре до 7 клас да се учи немски, а английски след това. Защото немският се възприема за по-труден. Това съм го чела десетки пъти в темата за Шилер, дори съм чувала теорията на живо.

Преди години с мъжа ми много се чудехме с какъв език да започне детето. Той държеше да е немски поради горните съждения. Аз бях безразлична, стига да е отлично училището. Докато не прочетох едни постове на Русалка. Грубо казано там се обясняваше връзката на изучаването на немския с езиковото ниво на родния език. Звучеше ми доста логично.
Да му се и не....е Sad Що не чета постовете на Русалка.

Мецане когато моето беше за ПУК, Увето имаше 1 паралелка. Миналата година имаха 3 първи класа. Тази Аш да кажа, но не е като да няма наплив.

# 216
СС до 7 клас.
Не се занимавай с глупости Simple Smile

# 217
СС до 7 клас.
Не се занимавай с глупости Simple Smile

Съни, в тема за ЧУ бива ли да питаш за ДУ?! Simple Smile ДУ тук са анатемосани Laughing А пък СС са най-топ от всички ЧУ, според темата тук Simple Smile
Ако те интересува НВО, 73-то е наравно със СС по резултати. Кой как ги е постигал, не знам Simple Smile

# 218
  • София
Само да вметна в отговор на Мецан, че по соц.-а НЕГ беше след АЕГ и ФЕГ по бал, всъщност, беше последната от тогавашните ЕГ по бал (испанска нямаше, по едно време въведоха във ФЕГ паралелки с испански и италиански, като романска група). СМГ си беше СМГ, с висок бал си беше, но все пак беше с по-нисък бал от НПМГ, която обираше топ-математиците. Ако изобщо всичко това е от значение, де.

Този анализ , Попея, е доста неточен,  независимо за коя езикова тогава става дума. Понеже  балът им просто нямаше как да се сравнява. Не беше като сега, не ми стига за едно място, пробвам се с изкарания бал за друго. Тогава можеше да се говори просто за по-голям интерес към АЕГ (като причините за това бяха и други, там учеха редом с  редовно влезлите и десетки връзкари - внуци на активни борци, на партийни активисти  и сие), а не за по-висок бал. Какъвто и бал да имаше човек тогава, след като е кандидатствал за НЕГ, значи не можеше да се пробва във ФЕГ. Тогава какво сравняваме.. Изначално се решаваше немски ли искаш , английски ли, френски ли..  Може балът ти да не стига за НЕГ, а да стига като стойност за ФЕГ, но пак отиваш в някое училище с разширено изучаване на език, а не във ФЕГ. Самият факт, че сред популярните тогава  паралелки с разширено изучаване на език най-много имаше с английски,а  после с немски,  показва, че е имало и тогава интерес към немския от хора,  неуспели да влязат в НЕГ. Даже в самата немска имаше в онова време два класа, ж и з,  над дежурните 5, в които обучението беше нещо като разширено. Беше си в училището, учителите бяха същите, ама нямаше подготве. Та за какво ли са направили 2 такива класа на виспуск  с по 30+ души, ако е нямало интерес..

Последна редакция: нд, 19 яну 2020, 20:29 от пенсионирана русалка

# 219
И аз бих избрала СС. До 4 клас ще можете да преосмислите дали наистина искате много математика и дали това е по сърце на детето. А и то ще получи много добра основа по всичко. В 4 клас ще има ниво А2 по английски.

Русалка, тогава ме впечатли логичността на съждението и започнах да ровя. Така на база твоята сламка си формирах крайното мнение.

# 220
  • София
Хоуп, срам не срам - не зная колко са в 1 клас в Увекинд, но май пуковете са 2. Ние нали сме все още тигри и не зная с точност Simple Smile.

73 СОУ и ЧОУ Света София са много различни. Съфорумката трябва да знае разликите, за да може да реши.

Отн. ПЧМГ - първо, щом детето е резерва, може все пак да го приемат в Питагор - т.е. дилемата ще се реши по естествен път.

За местене от СС към ПЧМГ - след 4 клас - рядко има желаещи. Децата си свикват с класа, защо да им го причинявате Simple Smile.

Последна редакция: нд, 19 яну 2020, 20:13 от Аш

# 221
Скрит текст:

Този анализ , Попея, е доста неточен,  независимо за коя езикова тогава става дума. Понеже  балът им няма как да се сравнява..  Тогава можеше да се говори просто за по-голям интерес към АЕГ, а не за по-висок бал. Какъвто и бал да имаш, след като си кандидатствал за НЕГ, значи не можеш да се пробваш във ФЕГ. Тогава какво сравняваме.. Може балът ми да не стига за НЕГ, а да стига като число за ФЕГ, но пак отивам в някое училище с разширено изучаване на немския, а не във ФЕГ. Самият факт, че сред популярните тогава  паралелки с разширено най-много имаше с английски, после с немски показва, че  е имало и тогава интеерс към немския от хора,  неуспели да влязат в НЕГ. дабже самата немска имаше в оновв ереме два класа, ж и з, в които обучениетео беше нешо като арзширено. Беше си в училището, учителите бяха същите, ама нямаше подготве. та за какво ли с апрвили такива класове, ако е нямало интерес..
[/spoiler]
Русалка, всичкият висш номенклатурен елит беше в АЕГ, хайде стига. И балът, с който се влизаше в АЕГ, беше по-висок от този в НЕГ, в смисъл, че конкуренцията в АЕГ беше по-голяма от тази в НЕГ и това се знаеше от всички. В 114-та като махнеш всички по член Ж (знаеш за какво говоря) и всички завърнали се дипломати и търговски, оставаха много малко места за "простосмъртни" и ако нямаш и по БГ, и по мат над 5,50, забрави за влизане (диплома 6,00 се подразбира) . А в НЕГ и с 4-ка по едното се влизаше. Разбира се, това го помнят само съзнателно живелите по соц.-а, линкове не мога да дам Simple Smile Никакъв анализ не е, просто спомени от соц.-а  Simple Smile

Последна редакция: нд, 19 яну 2020, 20:14 от Анонимен

# 222
  • София
да се допълня, на моя близка детето от 73-то се премести в ПЧМГ от 5 клас и преходът беше болезнен, най-вече заради английския.

# 223
  • в страната на чудесата
Категорично СС пред 73. Оставете всяка мисъл за 73, учи се за сметка на родителски усилия от 1 клас.

# 224
  • София
Не мога да си представя какви биха били плюсовете на начално квартално училище пред СС. Евентуално таксата, но тя явно не е довод в казуса.
Кое не ви допада в СС и смятате, че ще е по-добро в 73?

Общи условия

Активация на акаунт