Частни училища - информативно-дискусионна тема 33

• 27 417
  • 781
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Аш, според мен визира Русалка и Анди.
Ох, извинете ме! Не се сетих, че те са с децата студенти. Blush

Лъжата по-трудно се хваща от грубостта, тя "боде" очи вече поредна тема.

Е твоята беше видяна веднага щом влезе в темата наскоро. Да не говорим, че е всеизвестна и във форума.
Анджък! Веднага започна на нож с изхвърлянията Rolling Eyes

# 376
П.С. Изключително съм щастлива, че не ми се налага да общувам с майки от СС в реала. Ако съм на мястото на Съни, дори само перспективата за това би ме отказала Simple Smile Ама всеки си знае Simple Smile

... хм, изключително грубо, ограничено и тесногръдо изказване... ама всеки си знае...

sunny_83, директорските контролни са в СС - веднъж на семестър, по трите предмета. Малко по-леки са от ежеседмичните препитвания и са колкото за оценка знанието на децата, толкова и на учителите - всички получават един и същи тест и може да се види какво е нивото на различните класове спрямо випуска. Родителят получава лично оценката на собственото си дете и също може да я сравни с общите резултати.

# 377
  • София
Русалката и Анди може да са с деца студенти, не минавали през ЧУ, но сблъсъкът им със средното образование е много много по-скорошен. Русалка, ако не се лъжа, миналата година дори имаше ученички. Несравнимо с реалности от преди десетилетие.
И само ми се иска да вметна, че ни най-малко не съм характеризирала потребителя Попеа. Коментирала съм единствено близостта й до коментираната тема.
По същия начин няма да е актуално мнението на Русалка за НЕГ след 15 години, нито на Фенси за СС.

# 378
  • София
Хаха, Титина, много си забавна, да знаеш... За н-ти път ще повторя, а някои потребители  (при това  с деца в ЧУ,а не от вражеския за тук лагер) в тази тема знаят и защо казвам, че макар да нямам деца в  ЧУ и собствените ми да са студенти, имам  всъщност доста добър поглед над случващото се в няколко различни ЧУ при това. Пък ти си говори, няма лошо. И не разбирам наистина  махленското ти желание да провокираш спор и да захапеш , при това без никой  конкретно да те е закачил.  Ей така за спорта трябва да си  напреки явно. Очевидно дори не си прочела как само няколко поста назад казах мнението си на питащата майка, че  73-то НЕ е по-добрият избор при алтернатива СС.
Бърди, не след15 години, а отсега вече не пиша в темата за НЕГ, за да не подведа хората с фалшива конкретика, понеже децата на болшинството списващи са по новата система, по която моите деца не бяха, макар и да завършиха само преди  малко повече от половин година... Докато , пак казвам, над ЧУ имам поглед и сега, колкото и на Титина да не й харесва. Но тя нали всичко знае..

Последна редакция: пн, 20 яну 2020, 18:14 от пенсионирана русалка

# 379
  • Отвъд алеята зад шкафа
Резултат НВО Бел  2019:

СС - 89.75
73 СОУ - 82.02

По-голяма разлика има по математика. 73- то няма математически клас, както 125- то и 107- мо.

# 380
  • София
Като минала по пътя немски език до 4 клас и после ПЧМГ с английски, никога не бих повторила подобен избор.
АКо СМГ е единствена цел след 4 клас - тогава спокойно може да се избере 73-то и от ПУК да се започнат частните уроци или школи за подготовка по математика, няма да е първото дете минаващо по този път. Не че това гарантира прием, но е някакъв вид застраховка и успокоение за родителите. А и от няколко години в СМГ има паралелка с немски от 5-ти клас и четиригодишното учене на езика поне няма да е напусто.
Но дете да учи 4-5 години интензивно немски и след това да го захвърли, като започне с АЕ, е беумно и го казвам като родутел, който направи такава глупост. ПЧМГ е училище, в което се учи много, по всичко, а това отнема време, в началото - много време. И като добавим допълнителните усиля, да се навакса с английския, ученето на още един език става почти невъзможно, освен ако не е за сметка на други разтоварващи занимания - спорт, почивка, съботно-неделни разходки сред прирадата.

Малката ми дъщеря е в СС и виждам голяма разлика със сестра и, която беше в "елитно" ДУ и при избран преподавател. Ами несравними са нещата, колкото и някои да се опитват да убедят аудиторията, че няма разлика. Има и за съжаление не са в полза на ДУ.

# 381
Нека все пак за новите родители, които четат, да споменем, че докато Фенси в момента има дете в частно училище, Попеа е имала такова преди 20тина години. Наистина не знам с какви очи дава акъл по теми, до които не е имала досег от десетилетия.
И ако ние знаем, новите най-вероятно не, а това е важно за калибрирането на информацията.
има и куп други, дето децата им са студенти, никога не са били в частно училище, но акъл раздават на килограм.
Може ли с примери, защото така на агро ми е трудно да се сетя към кого е насочен намекът ти, а за втори път го правиш.
А и няколко пъти съм го казала в прав текст - Русалка, Анди...малко трудно се сещате като става дума за любимците

# 382
  • София
Като минала по пътя немски език до 4 клас и после ПЧМГ с английски, никога не бих повторила подобен избор.
АКо СМГ е единствена цел след 4 клас - тогава спокойно може да се избере 73-то и от ПУК да се започнат частните уроци или школи за подготовка по математика, няма да е първото дете минаващо по този път. Не че това гарантира прием, но е някакъв вид застраховка и успокоение за родителите. А и от няколко години в СМГ има паралелка с немски от 5-ти клас и четиригодишното учене на езика поне няма да е напусто.
Но дете да учи 4-5 години интензивно немски и след това да го захвърли, като започне с АЕ, е беумно и го казвам като родутел, който направи такава глупост. ПЧМГ е училище, в което се учи много, по всичко, а това отнема време, в началото - много време. И като добавим допълнителните усиля, да се навакса с английския, ученето на още един език става почти невъзможно, освен ако не е за сметка на други разтоварващи занимания - спорт, почивка, съботно-неделни разходки сред прирадата.
И моят съвет е същият - ако математиката им е легнала на сърцето, по-добре ДУ до 4 клас и после СМГ със същия език - но не Света София при предварителни планове за смяна в 4 клас, защото може и да се окаже, че детето изведнъж иска да си остане в училището. Пък и в Питагор може да ги приемат догодина, ако не още тази година.

# 383
Резултат НВО Бел  2019:

СС - 89.75
73 СОУ - 82.02

По-голяма разлика има по математика. 73- то няма математически клас, както 125- то и 107- мо.
Над 7 точки.
Да, и като краен резултат е това, което казвам. Не виждам изобщо противоречие. Simple Smile Не са на едно ниво.

Титина, и от двете можеш доста акъл да вземеш и за ЧУ. Само ако искаш, разбира се.

# 384
  • София
Аз като минала от " в никъв случай СС" към "ох, добре, че детето го приеха в СС и т'ва според мен е най-доброто" към коя категория съм Laughing

Истината е, че интелигентният читател и от обективните, и от крайните мнения, и от опитите за категоризация или директните етикети може да си извади чудесен извод на чии мнения да се довери, кои да вземе под внимание, кои му говорят с обратен знак и т.н. В този смисъл е полезно всяко мнение и не знам откъде-накъде се дава наклон "пишете за това, не за онова, не обиждайте, оставете едикой си намира" и всякакви такива.

Да не говорим как могат да се променят мнения и позиции с времето (ей ме на мен, бивш отявлен враг на частното образование, или пък Мецан, на който лайквам всеки пост, а преди колко се дърлях с него, или пък с Анди, така че айде малко да сме по-широко скроени Cocktail )

# 385
  • София
Росита, а в кое ЧУ е малката и сте доволни?  Трудно ми е да запомня на всеки децата още. И това ще стане де.

# 386
  • София
Ооо, Миленита - и ти ли при гласовитите майки, дето е по-добре да не се срещат в реала Scream И ти ли пиле - шарено Joy Сега, ако ни кажеш, че и задачи си почнала да решаваш с детето Satisfied

# 387
Миленита, трогнат съм и направо се засрамих... Благодаря ти.

Титина, да, Русалката и Анди са любимци тук, което е единственото вярно нещо, дето си писала, ама защо са любимци? Ами защото хората ги харесват, насила любимец не се става. А хората ги харесват, защото постовете им са интелигентни, полезни, информативни и винаги възпитани. Особено Русалката никога не се е изказвала против ЧУ и постовете й са изключително балансирани.
И макар че ти, Титина, не знаеш, но и двете имат съвсем пряк поглед върху ЧУ. Анди работи с деца, със всякакви деца от всякакви училища, Анди си го е казвала с какво се занимава и има много даже добър поглед. Така че те двете могат да дават акъл, да. За разлика от американци, нямащи хабер от реалностите у нас.

# 388
  • София
Росита, а в кое ЧУ е малката и сте доволни?  Трудно ми е да запомня на всеки децата още. И това ще стане де.

И ние сме от "сектата" Света София Simple Smile. Малкта ми е 4 клас в училището.
В интерес на обективността, кандидатства за ПУК и в Питагор, защото ни е под носа, а и каката ни беше в ПЧМГ, но беше трета резерва. Трябваше да потвърдим в СС в деня, в който излязоха резултатите за Питагор и тогава не посмях да рискувам,  а и малката много хареса СС. После ни се обадиха, но вече я бяхме записали и реших да не я местя. Сега не съжалявам за този избор, въпреки, че ако беше приета на първо класиране в Питагор щяхме да я запишем там.

# 389
Росита, по времето когато сте кандидатствали за ПУК, са обявявали кой номер резерва е детето или сте разбрали от разговор с училището ?

Общи условия

Активация на акаунт