Частни училища - информативно-дискусионна тема 33

• 27 443
  • 781
  •   1
Отговори
# 420
  • в страната на чудесата
Жалко за британика. Но очаквано.
Медовик, колко деца средно има в клас?

# 421
  • София
Фенси, Анди, едно училище да метнем и ние? Мисля, че е назрял момента Simple Smile

И мен в описанието на Британика нищо не ме смути сякаш.

С кой ще прави училище Уча.се?

# 422
Titina, защо говориш така грубо на децата? Да не си записала твоето в Британика.
От това, което казват, даскалите в Британика са още много далеч от истината. Я ги питай в АК или СС (Фенси, разбрахме😀) от следобяда за утре сутринта ли им обявяват тестовете или там каквото му викат!

# 423
  • София
Грешка.

Последна редакция: пн, 20 яну 2020, 22:44 от Бърди

# 424
Пипи, глина има в ДШ.
Имат още от малкия ПУК два часа на седмица работа с глина, имат специално оборудвани ателие за това и детето още на 5 беше направило няколко неща от глина, които бяха много впечатляващи.
И излизане навън имат, казвал съм го де, всеки петък бяха навън или в близката градинка, или в гората на Ловния парк.
Това е за малкия ПУК, 5 годишните, нагоре не знам как е, но мисля пак имат работа с глина, че ателието им няма как да е само за Форшуле групе.

# 425
Нот, зарежи ученето. Кажи богат мъж намери ли?

# 426
Beloslava Cvetkovа, не виждам нищо необичайно в политиката на училището, начинът на преподаване и продължителността на учебните занятия. Извинявай, но за класно не се подготвя човек, вечерта преди класното.

Нищо лично, но говоря от личен опит и виждам какво става и как всеки ден някакво ново правило излиза и т.н. Иначе съм съгласна, че не се подготвяме вечерта, но за да изкараш хубава оценка на теста нали трябва да седнеш и да си преговориш материала и ако някъде нещо си пропуснал или не си разбрал да питаш.

# 427
  • София
Струва ми се едно нещо убягва на повечето, а именно въпросът “В кое училище детето ми ще е щастливо?”
СС не мисля, че е отговорът и въобще училищата от състезателен тип, които изнасилват детството за резултати.
Имате ли мнения за Артис?
А така! Браво! Добре че се появихте с този проникновен пост. Тъкмо се чудех какво ми убягва вече двайсет и кусур години. Joy

Аз малко се обърках за Британика. Всеки ден ли гимназистите учат от 8 до 16:30? И какво се учи в тези допълнителни часове /наричам ги допълнителни, защото, доколкото разбрах, в началото са били до 14:30/ - по-голям хорариум по определени предмети ли е въведен, допълнителни ИУЧ, клубове по интереси? Без конкретика за учебната програма, на мен ми е трудно да дам оценка на този факт.

# 428
  • София
Сериозно ли, Бърди, съвсем нищо ли не те смущава? Смяташ ли за приемливо ученик в 11 клас да е ежедневно на училище до към 17,00, остави останалото? Това са пълнолетни  хора на 18 години, имат и други, извънучилищни ангажименти...Имаш голямо дете, попитай го какво мисли по въпроса Wink Само в училищната среда ли се очаква да живеят? А и какво чак толкова учат по цял ден 5 дни в  седмицата? А и нормално ли е след като са написани домашни и дете е вдигнато да ги чете, проверката им да е чиста проформа и отстрана на проверяващия да се деминстрира незаинтересованост.. Това съм го виждала/чувала за ДУ. Ако е факт в Британика, каква е разликата? Сериозно те питам, без грам заяждане Simple Smile

# 429
Жалко за британика. Но очаквано.
Медовик, колко деца средно има в клас?

Зависи каква е паралелката, но иначе максималния брой учениците клас е 18

# 430
  • София
Русалка, аз вярно, че съм на едно уиски, ама прочетох само за един ден до 16.30 Simple Smile

# 431
Titina, защо говориш така грубо на децата? Да не си записала твоето в Британика.
От това, което казват, даскалите в Британика са още много далеч от истината. Я ги питай в АК или СС (Фенси, разбрахме😀) от следобяда за утре сутринта ли им обявяват тестовете или там каквото му викат!
Истината винаги е груба. От поста на девойката се разбра само мрънкането. Увеличили им часовете за учебни занятия. давали им домашни...ами училище е.
Не съм записала моето в Британика, но и да го запиша, мрънкането се спира при първа проява. В училище е за да учи, и колкото повече задачи, домашни имат толкова е по-ангажиран и няма време да мисли глупости.
Такава е системата тук. детето ми е научилище до 3.30 ( 4-ти клас). След това на занимания. Същото е и горен курс.
Достатъчно време имат за самоподготовка.

# 432
Струва ми се едно нещо убягва на повечето, а именно въпросът “В кое училище детето ми ще е щастливо?”
СС не мисля, че е отговорът и въобще училищата от състезателен тип, които изнасилват детството за резултати.
Имате ли мнения за Артис?
Ай стига Бе, вярно ли? 
Как пък реши да откриеш топлата вода.
Като гледам как страната ни е пълна с щастливи и неграмотни хора...мерси, но не искам мойте деца да са от тях.

# 433
Редактирах се.

Фенси, чакай малко де, 12 клас сме.
 Диплома 6,00 гарантира ли щастие😀

# 434
  • София
Хм, ами децата от АК, когато имат елективи и клубове, което е почти всеки ден, са до 16:30. След това им предстои подготовка за следващия ден, домашни, проекти. Не е приятно, но това е положението. Не съм чула някой да се оплаква.
В Държавните гимназии свършват преди 14:00, но първият час започва в 7:30 и нямат обедна почивка, а само стандартни междучасия от 5 минути и едно 15.
На мен би ми било интересно да видя седмичното учебно разписание в Британика, На блок ли са часовете, имат ли едночасова почивка за обяд, какви допълнителни предмети имат учениците?

Общи условия

Активация на акаунт