Къде в Пловдив??? - 84

• 34 767
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
  • Близко съм
Благодаря ви, не не съм записала все още час, и аз знаех за транспортна,но помислих да няма промяна. НЕ знам къде е редно да ида на уролог или нефрологг. За първи път ми е.

# 376
Защо да е странно? Нефрологът е за бъбреци, не за пикочен мехур. Уролозите не са само хирурзи.
И аз ходя на уролог, нямам работа при нефролог.

# 377
Нефрологът е за бъбреци, не за пикочен мехур.
Това е ... меко казано смехотворно твърдение. Моля, не въвеждайте хората в заблуда.

Ето цитат от първите три изречения при бърза справка в wikipedia:

Нефрология е дял от медицината занимаващ се с диагностика, консервативно лечение и превенция на бъбречните заболявания.[1]
Повечето от болестите, засягащи бъбреците са израз на общи нарушения. Сега е доказано, че хронично бъбречно заболяване е рисков фактор за развитието и прогресирането на сърдечно-съдови заболявания.
Уролозите са хирурзи, специализирани в лечение на бъбречни заболявания, които подлежат на хирургично лечение.

И за урология:

Урологията е комплексна медицинска специалност с хирургична насоченост, която изучава етиологията, патогенезата и симптоматиката на заболяванията на пикочно-половата система при мъжете и на пикочната система при жените, като осъществява и разработва методи за диагностиката, лечението и профилактиката им. Урологията се занимава предимно с хирургичното лечение на съответните заболявания, но ползва и консервативни методи за лечение.

А иначе, да, всеки може да си дава парите на какъвто специалист желае! Малко са тези, които ще откажат да ги приемат. Simple Smile
Освен това има и субективен фактор - кой лекар ти вдъхва доверие, кой се отнася с голямо внимание към случая ти и т.н.

# 378
В Джъмбо дали има от тези гипсовите малки фигурки за оцветяване? Другаде къде мога да намеря в града ?

Гипсови фигурки има в магазин Хит, в Кючука до ресторант Кадифе, близо е  до старите хали.

# 379
Здравейте, спешно ми трябва да закупя електрическа възглавница за възрастен човек, къде мога да намеря в Пловдив?

# 380
И ние търсихме, но поръчахме през куриер.

# 381
  • Пловдив
Къде в Пловдив има от онези ателиета за рисуване и чаша вино? Simple Smile

# 382
Къде в Пловдив има от онези ателиета за рисуване и чаша вино? Simple Smile
в Мол марково тепе

# 383
djasra, цяла година се занимавам с уролози, не ми обяснявай къде да ходя.
Проблем с бъбреците нямам.
Прочети си хубаво и двата цитата. Дали са само хирурзи, или не.

# 384
Къде мога да поръчам щампа върху чанта от плат? В интернет намерих няколко, но явно работят само с големи поръчки. На мен ми трябва 1 или 2. С моя снимка, тяхна чанта Simple Smile
Или в краен случай чаша ще поръчам. Скоро коментирахте къде има по-голям избор на чаши, но тогава не запомних.

# 385
djasra, цяла година се занимавам с уролози, не ми обяснявай къде да ходя.
Проблем с бъбреците нямам.
Прочети си хубаво и двата цитата. Дали са само хирурзи, или не.
Абсолютно на никой не  обяснявам къде да ходи!
Прочетете ми Вие цитата.
Цитат на: djasra
Не споря и не съветвам. Изказвам мнение.
Нито визирам конкретно Вашите проблеми!
Питането беше относно бактерии в урината.

40+ години "се занимавам" с нефролози и уролози. Лично д-р Читалов, за когото беше питането, ме е оперирал два пъти.

Но не смятам, че сме тук, за да си "мерим" компетентността и болежките, а за да си бъдем полезни. Simple Smile

Последна редакция: пн, 24 фев 2020, 13:48 от djasra

# 386
  • Варна - Черна гора
Здравейте,
бихте ли ми препоръчали добър кардиолог за възрастни (с бъбречна недостатъчност)?

# 387
Здравейте, спешно ми трябва да закупя електрическа възглавница за възрастен човек, къде мога да намеря в Пловдив?
В Алати гледах миналата седмица.

# 388
  • Пловдив
В Алати гледах миналата седмица.
сигурно и в Метро има...

# 389
Искам да купя златни  обеци на нормални цени, само на Отец Паисий се сещам за такива магазини.
 Да ми препоръчате, къде другаде да разгледам?

Общи условия

Активация на акаунт