Прием в ясли и детски градини в Пловдив - 7

• 53 067
  • 443
  •   1
Отговори
# 315
През май-юни кандидатствате за сезон 25/26, който стартира официално през септември '25.

# 316
Ако подавате сега май-юни, ще трябва да пуснете детето на година и осем месеца, а вие да се върнете на работа.
Реално целогодишно може да се кандидатства, но свободните места са единици и вероятността за прием е нищожна.

# 317
Голямата ми дъщеря е родена през януари. Кандидатствахме през август/септември и започна ясла през ноември, на 1г10м.

# 318
А ако искам да тръгне на ясла януари значи трябва да кандидатствам в края на тази година. Но какъв е шанса да има свободни места? Ох, много ми е сложно това с детските ясли, а не искам да я пускам по-рано. Ние живеем до парк Рибница. То така или иначе последно време наблюдавам, че в яслите  в района няма места, а аз и съпругът ми сме си на адрес от години там...

# 319
Може да прегледате информацията тук https://dz-priem.plovdiv.bg/user_guide
И да. Шансът е минимален.

# 320
  • до най-прекрасния мъж
А в някои квартали, като Тракия, например, след големите класирания лятото няма никакви места през годината. За ясли и градини не се гледа уседналост, така че е въпрос на късмет да приемат детето в ясла, дори на големите класирания. Заявлението на дъщеря ми стоя в системата една година, започнах да кандидатствам откакто навърши 1.5 г и така и не я приеха в ясла. За класирането в градината извади късмет с високо случайно число и влезе още на първото такова.

# 321
Случайнотоо число има значение, затова се пускат заявленията, да си се въртят, за да може да си следите случайното число .. ако е ниско, анулирате и пускате ново заявление, ако видите, че е по-високо оставяте заявлението самО да се прехвърля автоматично на следващо класиране и случайното число се запазва.
Аз пуснах заявление още за класирането през Юни, приеха дъщеря ми Август... Единия път числото ми започваше с 1.. анулирах, следващото беше със 7... Оставих го... Влезе на 3тото или 4-то класиране...
Следете си датите за подаване и класиране в сайта, посочен е в по-горно мнение.

# 322
В Изгрев има места. Дъщеря ми ходеше там. И ние сме в Тракия.

# 323
Попринцип имаме апартамент в Изгрев и това ми е другия вариант. Как са там яслите? Има ли много ромчета?

# 324
Дъщеря ми беше в „Щастливо детство“, имаше наполовина. Но имаше 5 сестри. Там имаше и лампа против вируси и тя веднъж не се разболя сериозно.
Аз нямам предразсъдъци. В момента е в изцяло българско училище и в първи клас се нагледа на средни пръсти и се наслуша на псувни.

# 325
  • Пловдив
От реномираната ясла Палечка и прието дете в Буратино. Записах сина си в Изгрев в Биляна. Толкова ядове в яслата втората година, че ми идва да си бия главата в стената, дето се бутах да е там 🤦🏽‍♀️
В Биляна и директор и педагози са на светлинни години. Разкошни човеци и професионалисти. Имаме няколко ромчета в групата, едното говори по правилно от моето дете. Второто живот и здраве пак ще е в Биляна.
Иначе и аз чета за ясли в Изгрев /да са в един квартал поне децата, че достатъчно км въртим по каране и прибиране. Също нямам предразсъдаци за етноса, важен ми е персоналът само.

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 12:41 от Десиссслава

# 326
Да, така е, прави сте. Персоналът е много по-важен. Аз имам приятели роми, които са изключително образовани. Но в този квартал съм видяла какво ли не...затова и не живеем там. Но е хубаво да го имаме като опция и май натам клонят нещата. Просто в Гагарин и Кършияка рядко излизат места и все са по 2, 3, 4 максимум...

# 327
На големите класирания не е възможно местата да са 2,3, 4... Пускате си заявлението, следите случайното число, пък ако не стане след 3те по-големи класирания, мислите друг вариант... Така бих направила аз ☺️
Успех!

# 328
За Космонавт излизат повече по-често и повече места, отколкото за Мечо Пух. Лични наблюдения, и двете ми деца бяха там в яслите.

# 329
На големите класирания не е възможно местата да са 2,3, 4... Пускате си заявлението, следите случайното число, пък ако не стане след 3те по-големи класирания, мислите друг вариант... Така бих направила аз ☺️
Успех!
Да, но ако кандидатстваме на големите класирания нямам готовност да я пусна след 1 месец. На 05.01.26 навършва 2 и искал след това.

Общи условия

Активация на акаунт