Кой пол гледа по-практично на връзката - жените или мъжете?

• 10 765
  • 421
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Сирено, аз разбирам, какво се опитваш да кажеш.
Ти не разбираш, че говорим за стартЪТ на една връзка. Когато се опознавате, пърхаво ви е, интересно е, преценявате се.
Или ти си имала само връзки последвали раждане?
Искам да кажа, че не трябва да вървим с матката напред, щото и тя си има срок на годност.

# 151
Извинявай, ресторанти и лукс са точно нищо в сравнение с това, дето се иска за цял живот. Съмнява ме някой да купува коли на трета среща, колкото и да иска жената.

Не знам за златотърсачките. Но Кончето още го боли за ОНЯ ресторант. Може би има различни стандарти за първа среща, а и с тия нет запознанства е съвсем друго.

В моя случай мъжът ми не беше със сегашните си доходи, даже не бяха нещо особено, но се постара да се бръкне малко и да ми направи приятното, без да иска да се включвам. Всъщност проблемът в това сближаване, в което се иска жената да покрива доходи - за мен то издава, че мъжът просто не те харесва със сърце и точно почва да прави калкулация какво може да извади като ползи. А като не е хлътнал от началото, за какво ти е? Накрая ще се окаже боклук, дето се е напънал да "не обича със сърцето", тоест - психопат. А такова се лекува само с правата лопата.

# 152
Щото определено не мисля, че мъжът е само за сладки приказки - такива може много да се намерят, без да се нагърбиш със зора на семейство и цялата женска програма.

Кое им е сладкото на приказките? Не сте си казали здрасти, вече те е информирал, че не обича използвачки. Ъ? По-натам не обича разходки, на 15 януари му е студено навън, на 40+ години е и живее с мама. Може да се изнесе, но иска в центъра, пък там скъпо, а в квартал му е много далече. Реален разговор от 15 януари е това.
На 20 януари пак се опитва да завърже разговор с мен и да нареди среща. Аз не искам, не ми трябва.

# 153
  • София
И ти едно човешко мнение да дадеш, Сирено.
Че не е важно да е 5к на старта, че да си дадеш утробата.

Галче, що не го записа мамин Жорко...

# 154
Галче, що не го записа мамин Жорко...
Трябваше ли?
Иначе хубави разговори водим... За книги. Другото е тотал щета. А, пропуснах едно споделяне от него - напълнял бил, не спортувал, не се движел. Ами добре?

# 155
Е хубаво де, аз вече не искам да си давам утробата, но пак няма да повторя среща с някой цървул, дето на първата среща ми прави тънки сметки.

# 156
  • Пловдив
Скрит текст:
Извинявай, ресторанти и лукс са точно нищо в сравнение с това, дето се иска за цял живот. Съмнява ме някой да купува коли на трета среща, колкото и да иска жената.

Не знам за златотърсачките. Но Кончето още го боли за ОНЯ ресторант. Може би има различни стандарти за първа среща, а и с тия нет запознанства е съвсем друго.

В моя случай мъжът ми не беше със сегашните си доходи, даже не бяха нещо особено, но се постара да се бръкне малко и да ми направи приятното, без да иска да се включвам. Всъщност проблемът в това сближаване, в което се иска жената да покрива доходи - за мен то издава, че мъжът просто не те харесва със сърце и точно почва да прави калкулация какво може да извади като ползи. А като не е хлътнал от началото, за какво ти е? Накрая ще се окаже боклук, дето се е напънал да "не обича със сърцето", тоест - психопат. А такова се лекува само с правата лопата.
Противочеречиш си. Ако за толкова много българки (нарочно не пиша "жени", защото отлично зная разликата спрямо няколко други народности, където жените работят и допринасят поравно или достатъчно, че да не се считат за държанки-готованки) действително считаха ресторантите и лукса, предоставяни от мъжете още от ден първи за "нищо", то защо тогава за повечето от тях точно тези блага са "всичко" и ако то не им е предоставяно сега и на момента, въобще не си правят труда да опознаят мъжа? И само не ми излизай пак с номера, че ако нямал много кинти и не ги пилеел е лека ръка за жена, с която тъкмо се е запознал, значи е непрокопсаник със скъсан потник или стиснат чичо Скрудж. Simple Smile Осъзнай най-сетне, че съществуват и мъже между тези две категории. Това твое залитане от богаташ към бедняк, бидейки сляпа за всички помежду им, се набива твърде много на очи във всички теми, където пишеш относно тях.

Задължително търсеното споменаване от твоя страна на раждането и мъките, които една родилка изтърпява, точно в този форум може и да ти носят одобрителни палчета и покрай това - измамно усещане, че си много права за всичките си твърдения на всякакви други теми, но ако помислиш извън розовия балон, ще установиш, че нещата са много по-пъстри и различни, отколкото ти се иска да вярваш. Simple Smile

Това за предварителното пресмятане, за което пишеш, не важи ли всъщност с пълна сила за тези жени, които изискват пари, лукс, почерпки и хубава кола (по възможност и жилище - това се подразбира) от мъжа? Пишеш как тези жени по този златотърсачески начин искали да са сигурни, че мъжът си падал по тях, а задаваш ли си въпроса как мъжете да са сигурни, че жената в същото време също си пада по тях, а не по материалните облаги, които притежават и които са изисквани от тях като условие за срещи въобще? Simple Smile

Последна редакция: чт, 23 яну 2020, 12:10 от На кака жребчето

# 157
Да, ама работи. Знаеш ли как се прави интересна картина? Много е скучно, трябва да мислиш за числа, боички, да чакаш да съхне.

Пиронче, най-ценният ресурс в тоя живот е времето. И е хубаво да се прекарва весело, особено младостта. Мъж, който пести пари, ама не вижда, че така сдухва живота, е много неприятно нещо.

Иначе грешката е в мъжа и как подхожда към запознаването. Но за мен пак е червен флаг, ако не е хлътнал и преценява пресметливо. Може нещо да не му е наред с емоциите и свързването с хора, нещо да е леко аутистичен. Или да е бил подучен да не си дава сърцето и да го играе псевдо-куул. Всичко това е ужас.

# 158
  • София
Е хубаво де, аз вече не искам да си давам утробата, но пак няма да повторя среща с някой цървул, дето на първата среща ми прави тънки сметки.
Цървулите не се за нашите крачета. Докато докараш до среща, все ще си го разбрала.

# 159
  • Пловдив
Скрит текст:
Да, ама работи. Знаеш ли как се прави интересна картина? Много е скучно, трябва да мислиш за числа, боички, да чакаш да съхне.

Пиронче, най-ценният ресурс в тоя живот е времето. И е хубаво да се прекарва весело, особено младостта. Мъж, който пести пари, ама не вижда, че така сдухва живота, е много неприятно нещо.

Иначе грешката е в мъжа и как подхожда към запознаването. Но за мен пак е червен флаг, ако не е хлътнал и преценява пресметливо. Може нещо да не му е наред с емоциите и свързването с хора, нещо да е леко аутистичен. Или да е бил подучен да не си дава сърцето и да го играе псевдо-куул. Всичко това е ужас.
Хлътването нека го оставим за пуберите, които се "влюбват от пръв поглед", пърхат с мигли и още не са узрели духовно за отговорности и оценяване на същински важното в качествата на личността. При зрелите хора, знаещи какво търсят и най-вече - знаещи какви личности са и с какво могат да допринесат в една сериозна връзка, има съвсем различен набор от неща, които са на дневен ред. За да има един мъж интерес към опознаването на една жена, тя трябва по някакъв начин да е предизвикала този интерес. Оставяйки настрана лачената външност (често просто съчетание от грим, сутиен, високи токчета и подходящи дрехи, скриващи телесни несъвършенства), запитай се какво следва да е отношението на жената, за да спечели интереса и желанието на мъжа! Споменавам го, тъй като много мъже биха предпочели една точна като отношение жена, която не е първа красавица, пред някоя нагла, но издокарана "кукла" с високи изисквания и нищо друго насреща.

Непонятно ми е и защо продължаваш да повтаряш думата "пресметливо" в мненията ти за мъжете, след като знаеш кой точно действа доста пресметливо и си прави тънки сметки какво има другият, колко от него харчи, колко от него ще харчи и занапред, колко лесно го харчи по чужда команда и т.н. Нека гледаме на нещата и от двете страни на монетата, а не само от тази, която ни е угодна. Не зная на какви мъжОве си попадала, че си толкова черногледа и все натъртваш как "грешката е в тях", но те уверявам, че ако е имало такива типажи в личния ти досег с мъжкия пол, то те са някакво малцинство и далеч не са представителна извадка за мъжете. Simple Smile

# 160
Галче, водиш ли хроники на срещите?  Предлагам да издадеш хитовия наръчник за сингъл млади жени, (редактиран от Сирената) "Обвързана, НЕ на всяка цена." Joy

# 161
Като ме питат на всяка цена ли мисля за деца, при всяка връзка...ми как да обясня, то трябва да има химия. Има хора, при които на биологично ниво виждам нещо не наред и наистина ако вътрешният ми глас каже, че да родя от тоя човек ще е иу, гадно...ами слушам го тоя глас.

Иначе връзка само на ниво "интересничко" и психидрама - може, но накрая хич не е интересно. Щото се свързвате на ниво лъскава фасада, всеки си излиза с фръцните, с които се прави на интересен. И накрая обаче се оказва, че има фундаментални пропуски в качествата.

Братан, дето гони "интересното", още не е премерил и намерил. Всеки може да се фръцка и прави на интересен, ако поиска. За щастие това се преодолява с времето. Та аз предпочитам да съм скучна и да карам директно, отколкото много психодрама и накрая -нищо. Вместо това гледам по-фундаменталните неща, там лесно се вижда. Повърхностното поведение лъже.

# 162
Галче, водиш ли хроники на срещите?  Предлагам да издадеш хитовия наръчник за сингъл млади жени, (редактиран от Сирената) "Обвързана, НЕ на всяка цена." Joy
Сериозно го обмислям. Ще стана богата и съвсем на никаква цена няма да съм обвързана Grinning

# 163
Щото определено не мисля, че мъжът е само за сладки приказки - такива може много да се намерят, без да се нагърбиш със зора на семейство и цялата женска програма.

Кое им е сладкото на приказките? Не сте си казали здрасти, вече те е информирал, че не обича използвачки. Ъ? По-натам не обича разходки, на 15 януари му е студено навън, на 40+ години е и живее с мама. Може да се изнесе, но иска в центъра, пък там скъпо, а в квартал му е много далече. Реален разговор от 15 януари е това.
На 20 януари пак се опитва да завърже разговор с мен и да нареди среща. Аз не искам, не ми трябва.
И твойта не е лесна . Имам един колега точно копие на твоичкият . В първият момент си помислих , че сигурно е той , ама после се сетих че ти си в София , пък нашят е във Варна .

# 164
Гал и аз имам един такъв в обкръжението си, но не живее с майка си, а мен честно казано ми харесва даже. Намирам го за чаровен и много искрен. Аз пък най мразя артисти, по-добре си кажи какво искаш от тоя живот, ако те огрее огрее, ако не, значи не е било за теб.

Общи условия

Активация на акаунт