Кой пол гледа по-практично на връзката - жените или мъжете?

• 10 754
  • 421
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Издръжката в България е 120 лв месечно. Бащата не дължи издръжка на майката.
Има бащи, които и това не плащат, плаща държавата 80 лв и гонят Михаля. Толкова за бащите и тяхната отговорност на хартия.

Феникс, така, де. Покани я сега, не оставяй топката извън играта.

# 181
Еййй, изпревари ме Агент Феникс .Persevere
Prior tempore, potior iure.
Успех, друже! Smiley

# 182
  • Пловдив
Издръжката в България е 120 лв месечно. Бащата не дължи издръжка на майката.
Има бащи, които и това не плащат, плаща държавата 80 лв и гонят Михаля. Толкова за бащите и тяхната отговорност на хартия.

Феникс, така, де. Покани я сега, не оставяй топката извън играта.
Минималната граница на издръжката е 25% от минималната работна заплата (не може да падне под 152,50 лева месечно), но може да бъде многократно по-голяма (хиляди левове месечно), съобразно дохода на мъжа и имуществото му. Най-забавното е, че съдът изисква другият родител, при когото не е детето, да изплаща месечна издръжка дори и да е безработен и без имущество. Трупат се лихви, а когато той започне да работи, му биват удържани всички месечни издръжки със задна дата плюс лихвите.
 От тази гледна точка, аз не считам брака за равнопоставен от гледна точка на прекъсването му след това. Нито искам да наследявам половината имот и пари на жена ми, нито обратното. Когато двама души се уважават взаимно и дейно си помагат един на друг, няма значение дали са наденали едни халки и дали са повтаряли пред олтара, че ще са заедно в добро и лошо. Важно е какво вършат в действителност, а не какво са сричали "по инерция" след диктуваното от брачния агент.
 На 99% съм убеден, че няма да се жена, дори да съм намерил най-подходящата (нарочно не пиша "идеалната") за мен жена. Практичност го наричам. Щом сме един за друг, ще сме наистина заедно и никаква хартийка не може да ни гарантира щастието, което зависи изцяло от нас двамата. А пък в случай (не дай си боже) на раздяла и дете, съм достатъчно мъж да се грижа повече от добре за тях, дори и да не сме заедно. Без нужда от съдилища и панаири пред всички.

Последна редакция: чт, 23 яну 2020, 19:46 от На кака жребчето

# 183
  • BG
Ама светът е шарен и хората са различни. Я си представете, ако всички бяхме еднакви. Леле каква скука ще настане, не ми се мисли. Обаче, за радост, не е така и за това е интересно. Иначе физически всички сме еднакви, с леки колебания, макар и важни в някои моменти. Разликата я прави главата и в края на краищата всеки си намира майстора.
Феникс, ей за това говорех - какви са тия приказки - "ако все още проявяваш интерес". Кажи и че ще я видиш в 19ч, еди къде си. Ти ще си там и ще я чакаш - останалото си зависи от нея.

Последна редакция: чт, 23 яну 2020, 19:44 от Tony34Al

# 184
Фениксе, ти котки харесваш ли?

# 185
Еййй, изпревари ме Агент Феникс .
Prior tempore, potior iure.
Успех, друже!
Едната вечер с единия, другата с другия. Да няма, с пръстен да ходи Феникса, че да е забранено? Wink
Галче, не се издавай толкоз рано. Котки, кучета подробности..

# 186
Какво да издавам, че планирам да го поканя да получи одобрението на Рижко ли?

# 187
Ами или ще му препикае обувките, или ще се държи приятелски, Рижко. Феникса да дойде с рибешки бисквити и готово.

# 188
  • София
Най-забавното е, че съдът изисква другият родител, при когото не е детето, да изплаща месечна издръжка дори и да е безработен и без имущество. Трупат се лихви, а когато той започне да работи, му биват удържани всички месечни издръжки със задна дата плюс лихвите.

Моя е грешката след януарското увеличение на минималната БРЗ.
Но пък най-забавното е, че дори бащата да е безработен, детето не спира да яде.

Гал, аз котки обичам, бащата на моята Котка е рижко, първото ми внученце беше рижо Grinning

# 189
  • BG
Гал, аз котки обичам, бащата на моята Котка е рижко, първото ми внученце беше рижо Grinning
Искаш да светиш ли?
Weary

# 190
И пак едни 5к задъвкахте. Кой кво прави, все за едни 5к говорят мъжете тук.
Аааа , тук шъ мъ извиняваш . За 5к говорите единствено вие жените . Всички мъже в темите , ви казаха по един или друг начин , че те до 5000 не могат да броят , камо ли да са виждали толкова пари на куп .
 Споко , мечтите са безплатни , продължавай да мечтаеш .

# 191
  • София
Искаш да светиш ли?
Weary
О, аз много неща искам.

И пак едни 5к задъвкахте. Кой кво прави, все за едни 5к говорят мъжете тук.
Аааа , тук шъ мъ извиняваш . За 5к говорите единствено вие жените . Всички мъже в темите , ви казаха по един или друг начин , че те до 5000 не могат да броят , камо ли да са виждали толкова пари на куп .
 Споко , мечтите са безплатни , продължавай да мечтаеш .
Не ние жените, само една го прави. 5к кометират мъжете, които не ги изкарват. Другите си траят. Продължавай да дерзаеш.

# 192
Аааа , тук шъ мъ извиняваш . За 5к говорите единствено вие жените .
От едно известно време периодично някой мъж подпитва сам себе си пред жените какво ли биха направили жените, ако мъжът им предложи 5к.
Аз съм виждала май 5к накуп преди... 10на години, като бях екскурзоводка и отчитах парите в касата.

Ти май завиждаш Joy

Ами или ще му препикае обувките, или ще се държи приятелски, Рижко. Феникса да дойде с рибешки бисквити и готово.
Рижко не се впечатлява от лакомства Sad Но пък е изключително възпитан и честен боец. Не препикава и напада само директно Joy

# 193
  • BG
Аааа , тук шъ мъ извиняваш . За 5к говорите единствено вие жените .
От едно известно време периодично някой мъж подпитва сам себе си пред жените какво ли биха направили жените, ако мъжът им предложи 5к.
Аз съм виждала май 5к накуп преди... 10на години, като бях екскурзоводка и отчитах парите в касата.

Ти май завиждаш Joy
Това с 5к, май е в моята градина, но не сте прави. Споменах ги в отговор и не там беше акцента. Както и да е.
А за завиждането, не го мислиш сериозно, нали.

# 194
  • София
Трябва да се излъчи в крайна сметка комитет. И жена и мъж, да светим дружно. Защото, ако не е форумно даказано, значи не се е слу чи ло.

Общи условия

Активация на акаунт