Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 17

• 26 352
  • 768
  •   1
Отговори
# 225
  • София
В една квартална ФБ група пуснаха стандартен 2-стаен обзаведен за 600 лв. и я изядоха с парцалите. Ето примерен коментар:
"За 700 лева има лукс апартаменти да си е*... майката".
Е, да , обзавеждането не е кой знае какво и е минимално, а пералнята и тв са стари

# 226
И аз съм с впечатление, че в действителност търсят затворени комплекси. Това описание в частта за бойлера, че водата спирала по време на летните профилактики е лек автогол. В този ред на мисли не е лошо да предвидят и генератор за ток, че с тези строежи в 4ката спирането на тока е ежедневие.

# 227
А на мен ми прави впечатление, че основно са измекяри по тия фб групи. Освен, че искат да спестят от комисионна, искат да наемат и за 200 лв. по възможност.
Смятам занапред да ползвам услугите на брокер, дано скоро не се налага де.

# 228
Е, да , обзавеждането не е кой знае какво и е минимално, а пералнята и тв са стари

Cuckoo, не към теб, но какво означава минимално обзавеждане? Или като видя полуобзаведен, лошо ми става. Или е обзаведен, или не. Или някой брои шкафовете в кухнята и бялата техника за обзавеждане?

# 229
Ако човек ще пуска през ФБ група, първо трябва да отдели 2-3 дни и да блокира всички простаци - така или иначе те не са клиенти, просто си прекарват времето в словесна агресия.

# 230
И аз много се смея на категорията полуобзаведен, това обичайно са такива с някаква настилка с первази и фина шпакловка с латекс Grinning

# 231
  • София

Cuckoo, не към теб, но какво означава минимално обзавеждане? Или като видя полуобзаведен, лошо ми става. Или е обзаведен, или не. Или някой брои шкафовете в кухнята и бялата техника за обзавеждане?
Поне на мен малко голо ми стоеше, но имаше - хладилник, от малките готварски печки, аспиратор, съдомиялна, пералня, МВ. В хола - секция, маса, диван - двойка с ъгъл.

# 232
Преди бях в някакви такива фейсбук групи. Отвратително е да се  четат коментари там.  Ако бях наемодател, не бих си пуснала имота в такава група . Все им е скъпо, все им е грозно, порутено....

# 233
Преди бях в някакви такива фейсбук групи. Отвратително е да се  четат коментари там.  Ако бях наемодател, не бих си пуснала имота в такава група . Все им е скъпо, все им е грозно, порутено....
... и накрая брокерите отново налазват снимките

# 234
Да, и аз съм чела коментарите, аз също няма да се подложа на такъв масов хейт. За това са брокерите - показват и договарят, не желая целият свят да ми гледа мебелите и да ми коментира цвета на кухненските шкафове, повечето от коментиращите там въобще не търсят апартаменти под наем.

# 235
  • София
Аааааа, във фейсбук група задължително се пуска обява и се забраняват коментарите. И аз съм брала ядове.
Там пишат всякакви откачалки Grinning Grinning
Аз например бях пускала преди години обява за жилище на мъжа ми, малък апартамент НС, в което жилище сме живяли ние, като младо семейство и с бебе ( с първото дете)
Но жилището е малко, наистина, малка дневна и още по-малка спалня. Освен за бебешко легло място друго няма там, няма къде да се сложи детско легло до  двойната спалня и затова писах...
"Ап за сам човек или млада двойка без деца " Grinning
Да видите какви хейтове отнесох за това "без деца"
От сорта- "вие гадни хазяйки, които мразите децата.... "; Една девойка писала "аз какво да правя като имам дете, да го изхвърля ли?" , "как може такова нещо, защо не настанявате вие деца ?" "вие сте луди , ако имате нещо против децата " и подобни Head Band

Аз влизам в обяснителен режим , че жилището не става за семейство с деца, няма къде да се побере дете изобщо... освен бебе, но и с бебе е тегаво... За какво да идва някой и да бяга на 1вата година?супер тясно е

Ами излязох чудовище Imp

# 236
Аз пък предпочитам групите. Много по-лесно и бързо преглеждам предложенията и по-лесно и бързо правя контакт. Все пак съм работещ човек, далеч по-удобно ми е да прехвърлям на телефона обяви и да пращам съобщение, докато говоря по телефона с мой клиент, отколкото да влизам в сайт, па да слагам филтри, па да преглеждам снимки, а накрая не мога да се свържа, освен по телефон и някакъв пъпеш почва да ми се нерви, че му звъня в този час (ако вдигне изобщо).
За да избегнете хейта, спирате коментарите под обявата.
Обяви по сайтове - не.

# 237
Или някой брои шкафовете в кухнята и бялата техника за обзавеждане?

Лично аз под полуобзаведен разбирам с кухненски уреди, евентуално и някакви вградени шкафове и гардероби в другите стаи. Но наистина хората или си имат всички неща, които им трябват, или си търсят нещо напълно обзаведено.

# 238
  • София
Здравейте, по въпроса за групите споделям мнението, че там обикновенно се търсят нискобюджетни апартаменти или стай, всичко друго бива подлагано на хейт, ако коментарите не са изключени.
Това съвсем не значи, че качествени жилища с добри локации и обзавеждане трябва да се предлагат на такива цени според тамошното търсене-предлагане.
Аз също предпочитам да работя с брокери, тъй като ми спестяват много неудобства по отдаването на апартаментите.
Пък и се заформи едно убеждение, че наемател, който е склонен да работи с брокер е някак си по-надежден, за разлика от други, като тези масово по групите, които в повечето случай очакват максимум от жилището, на минимум, да не кажа под пазарна цена....
Предпочитам хора, които са наясно с пазара към днешна дата и не ми цитират, че техен познат си е намерил същото, но със 150лв., по-малко...
Това брокерската услуга ми го спестява и някой други неща.
Поздрави!

# 239
Пък и се заформи едно убеждение, че наемател, който е склонен да работи с брокер е някак си по-надежден, за разлика от други, като тези масово по групите, които в повечето случай очакват максимум от жилището, на минимум, да не кажа под пазарна цена....
Можете ли да ми обясните как се е заформило това убеждение за надеждността.
За групите не мога много да коментирам, защото съм посещавала много малко и изобщо не съм чела коментари, само проверявах дали в новите публикации има това, което търсех. Но във фейсбук нямате ли възможност все пак да разгледате профила на кандидат-наемателите и по-лесно да разберете с какъв човек си имате работа?

Общи условия

Активация на акаунт