Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 40

• 40 858
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
И аз съм на мнение, че няма гаранция каква ще ти е средата, нито в училище, нито в детската градина. Средата не се определя от квартала с малко изключение...знаете за кои квартали говоря. Големите ми деца не ходят на училище в квартала, в който живеем и имам наблюдение.

# 496
И аз съм на мнение, че няма гаранция каква ще ти е средата, нито в училище, нито в детската градина. Средата не се определя от квартала с малко изключение...знаете за кои квартали говоря. Големите ми деца не ходят на училище в квартала, в който живеем и имам наблюдение.

Е,как да не се определя? Това сме го дъвкали вече-по цял свят средата се определя спрямо квартала. В Бг също става така. Това е свързано с платежоспосопността на обитателите.
И да,гаранция няма,но нямането на гаранция не означава да се лежи на това,че е все едно.

# 497
За децата и квартала/средата - да, детето ти може да го водиш в частно или добро държавно училище в друг квартал, ама съседчетата в блока или в съседните блокове все ще са си там. Дори да пратиш вече поотрасналото дете до магазина за нещо дребно, пак ще тръпнеш дали няма да се поведе по кварталните гаменчета. Все пак е дете. Т.е. трябва да упражняваш ежечасен контрол, още повече, че от един момент натам няма да водиш детето за ръчичка навсякъде. Децата са много податливи и обикновено тръгват по плоскостта надолу, че е по-лесно.

# 498
Да, но кажете в кой квартал е много сигурно, няма престъпност и т.н? В централните, много скъпите? В Младост? Къде ги няма гаменчетата?

# 499
Да, но кажете в кой квартал е много сигурно, няма престъпност и т.н? В централните, много скъпите? В Младост? Къде ги няма гаменчетата?

В нито един квартал не е много сигурно,което ще повторя пак,не означава че е все едно къде ще си.

# 500
Има си квартали, където е по-опасно от други, както и училища, но специално за училищата, не мисля че хубавият квартал определя добро училище.Не е като в Германия, Англия и т.н

# 501
Правилно,държавните училища почти всички са шит. Това не е защото всички квартали са еднакви.

Все пак има НВО като евентуална класация на държавните училища. 73-то,например, знам че в държавно училище с добра репутация. И други няколко има такива.

# 502
Правилно,държавните училища почти всички са шит. Това не е защото всички квартали са еднакви.

Уви, едно нещо като се повтори 100, или 1000 пъти може и да стане истина. Но иначе нищо има няма(ше) на централните държавни училища и все още много хора ги предпочитат. Нито за миг не съм съжалявала, че чавето е учило все в държавни училища.

# 503
Черна станция,колко са ти големи децата? Дай да не сравняваме сега с преди. Също така,не е тук мястото да говорим за държавни или частни училища.

# 504
Не подържам мнението, че всички държавни в София са "шит". Да, да не спамим.

# 505
В инвестора една потребителка беше направила много поучителни сметки за това колко по-евтино излиза скъпо жилище в близост до добри държавни училища пред другия вариант - евтино жилище до училища с кофти контингент, което принуждава родителите искат-не искат да търсят частно.
Та средата има значение, откъдето и да погледнеш.

# 506
Аз съм малко лаик по темата, но  задължително ли е децата да учат в същия квартал  примерно от 5ти клас нататък ? Не съм много наясно с правилата, аз съм от Бургас  и там в 5ти клас си ходех в гимназия в съвсем друг квартал.

# 507
Въведоха районирането с точно определени цели и щеш не щеш си в района на улицата ти до 5 - 7 клас.След 5 клас можеш да отидеш в много малко държавни училища, където приемът е доста тежък.След 7-ми с матура от изпите след 7 клас.

# 508
Черна станция,колко са ти големи децата? Дай да не сравняваме сега с преди. Също така,не е тук мястото да говорим за държавни или частни училища.

E, e. Щом училищата, градинките, магазините и болниците определят кварталите, ще се говори и за тях. Защо да може да се сравнява този и онзи парк, а да се подминават училищата? По света хората дават луди пари за квартал с добро училище.

# 509
Не съм искала да ги подминавам. Ако единствената ми опция е държавно бих предпочела държавното училище в някои от кварталите,в които смятам,че е по-добре(лично за мен) да живея.

Общи условия

Активация на акаунт