Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 40

• 40 843
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
Да, но кажете в кой квартал е много сигурно, няма престъпност и т.н? В централните, много скъпите? В Младост? Къде ги няма гаменчетата?
В Идеален център и долни Лозенец се сещам на първо четене. Разбира се има и други (предполагам Оборище, Яворов, Изток), но тези два квартала са ми по-познати. В тях има наистина добри училища и сега с въведеното райониране се получава още по-добре. Децата си учат в хубавото квартално училище, а не както й се случи на Попея 35-то да е под носа й, а да се налага да праща децата си в частно училище.

Последна редакция: ср, 12 фев 2020, 22:24 от Анонимен

# 511
Христо Смирненски ми харесва на мен, понякога го водят Слатина, а е само в Община Слатина.
Панели и няколко ЕПК-та са там, НС има малко.
Т. нар. "Хр. Смирненски" си е точно старата Слатина. Цялата част от спирката на селските автобуси горе на "Шипченски проход", читалището, пазара, реката - всичко е Слатина.
Водят го Хр. Смирненски само по партидите, отдавна си му върнаха старото име.
Апропо, единият ми род назад във времето е точно от там и си зная мястото. Имаме и жилище там.
Прост масово изгониха слатинци като им отнеха къщите за съвсем жълти стотинки, за да изпозастроят блоковете там, даже една баба със злоба ми е казвала - "Тези лоши слатинци, не искаха да си дават къщите и земите, за да ни се построят блокове да може ние да живеем тук." Като и казах, че съм от такъв род от там, пребледня за лошите си думи.
Гео Милев, Слатински редут и около тях също всичко, летището, днешните Дружби - всичко това е било земи на слатинци. Баба ми обичаше да казва, че горублянци са пришълци, били дошли едва в нач. на 20 в.
През Слатина е минавал търговският главен път за Цариград. Били са защитени със султански ферман, османлия Не е имал право да остава там да спи, каквото и да се случва. Баба ми е разказвала, че турска кадъна, минавайки от там, започнала да ражда, но и в този случай поради фермана, са нямали право да спрат и да я свалят от кочията й и да се сложи в къща, докато роди и остане малко - всичко в кочията се мъчили да свърши раждането и веднага тръгнали, вече към София.
В онези години Слатина е била на 2 км. от София.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0% … D1%82%D0%B0%D0%BB)

Последна редакция: ср, 12 фев 2020, 15:19 от хадзапи

# 512
Аз също имам по-далечни роднини в Слатина, точно по диагонал на Сладкарница Неделя. Там пред сладкарницата има и войнишки паметник на загиналите Слатинци.
Ако има възможност, бих препоръчала по-високата част на Слатина, към Шипченски проход. Макар и малко по-високо, но е по-добре. Дори блоковете и околоблоковите пространства изглеждат по-добре, отколкото по-ниската част.

# 513
  • София
Квартала Слатина не е слънце, но не е толкоз лош. Има потенциал, дето нали такъв е лафа
Аз лично подозирам, че само 1ва копка на метрото да направят тук, линията Гео Милев и Слатина, веднага ще се отрази на цените, на мига. То по линията Гео Милев , Редута , Слатина, къде да търси човек, като само Слатина ( предполагам ) все още не е толкоз скъпо.
Но да видим де. Нали се очаква "спад" според някои... на мен спада не ми се вижда да е близо по ред причини...
Но ако почнат линията на метрото, няма как ще има отражение... понеже нали стана дума... къде да се купи че да има възможност там да се увеличат цените в бъдеще...

# 514
Ами там на обръщалото на рейсовете до Шипченски проход нали е прочутият библиотекарски, та поне от тази гледна точка би трябвало да е интересна локацията. Просто на високото ми изглежда по-слънчево и просторно, панелните блокове също изглеждат по-новички.

# 515
  • София
Ами там на обръщалото на рейсовете до Шипченски проход нали е прочутият библиотекарски, та поне от тази гледна точка би трябвало да е интересна локацията. Просто на високото ми изглежда по-слънчево и просторно, панелните блокове също изглеждат по-новички.
Кой библиотекарски? Библиотечния институт е на Цариградско, на детелината за Дружба.

# 516
Там е педагогическия факултет на СУ.

# 517
  • София
BSR и двете сгради са близо, с доста хора които работят, Библиотекарски има, да, Педагогически факултет на СУ е до него. Отсреща са БАН сградите, а зад тях си е 4ти километър с доста факултети на Су, пак не са толкоз далеч ако става дума.

# 518
  • София
Вече има поле за инвеститори в Слатина, строят нова жилищна сграда на около 2 метра от библиотекарския и СУ 😂

# 519
  • София
А, вие говорите за специалността Библиотечни науки към Философския факултет на СУ. Онзи "прословут" библиотекарски е на друго място.

# 520
  • София
Има, има , тук
Библиотекарски и информационни технологии, нещо от сорта. Залепен е за Педагогическия на СУ, но сега не помня точно как му беше заглавието... студенти и студентки има, вътрят се тук .. BSR двете сгради обаче генерират повече пришълци...

# 521
  • София
А, вие говорите за специалността Библиотечни науки към Философския факултет на СУ. Онзи "прословут" библиотекарски е на друго място.
УниБИТ, същият библиотекарски университет, има две сгради - на Цариградско и залепена за педагогическия факултет на СУ в Слатина.

# 522
Пък преди слатинци минал хан Аспарух и инвестирал на зелено няколко имота .
Сори, Хадзапи за закачката, не можах да се сдържа Stuck Out Tongue Winking Eye

# 523
Кой библиотекарски? Библиотечния институт е на Цариградско, на детелината за Дружба.

УНИБИТ (баш бившия библиотекарски) се намира в ремонтираната зелена сграда между Педагогическия факултет на СУ и сградата на АЯР до обръщалото на селските рейсове в Слатина. Районът в момента е кочина- заради тях и таралясниците им, цялата полянка зад спирката е разорана и пълна с коли. Тя е предвидена за застрояване някой хубав ден. Мазните коли на Стоян Денчев и сие си се паркират баш пред входа им на тротоара. Горе на детелината на Цариградско, където се помещаваха преди, им е старата сграда и все още я ползват за нещо. Районът изобщо не е хубав за живеене и е с неудобен транспорт.

А тази новата сграда, която строят там от бая време не я бива, та не знам дали няма да  е набутвация. Отгоре на всичкото е насами улицата или от юг ще ѝ хвърля сянка сградата на Педагогическия, изток-откъм шумната и мръсна улица, север  - новоизградена тясна уличка и запад -пак сграда, но малко по-далеч.

Последна редакция: ср, 12 фев 2020, 22:10 от petiaivanov

# 524
Наличието на 2 ВУЗ-а предполага търсене под наем, ако някой се занимава с такъв бизнес - купуване и даване под наем. На самото обръщало е ясно, че няма как да е много добре. Бяхме харесали един апартамент на Слатинска река и Гео Милев, НС, където е аптека. Но собственикът се оказа, че не знае сърби ли, боли ли. Така и не продаде май.
Гледах и след това в района, за съжаление в тази високата и по-нова част няма особено предлагане. Имаше 1-2 ЕПК-та на Гео Милев около и срещу сладкарница Неделя, но бяха скъпи, естествено, както и апартаменти в ниската част - около Лидъл, която не ми харесва. 
Ако е високата част и трамваите са вариант за транспорт, освен рейсовете. МОЛ-че наблизо, магазини, за под наем е добре.
Нали имаше въпрос от Иван, затова предлагам.

Общи условия

Активация на акаунт