Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 40

• 40 846
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Квартала около Педагогиката, категорично не е без транспорт , това е смешно твърдение, освен да го твърди който не познава района... на обръщалото има към 5-6 линии във всички посоки на София... минава и трамвай 20сет редовен към Центъра, рейс 11 към Сточна гара и Овча Купел, доста редовен,  рейс 9 на Неделята към Орлов мост. Ще се копае и метро. Изобщо нито е без транспорт, нито е разоран... но нейсе.
Не е най - прекрасния квартал, но почнат ли метрото ще поскъпне, това имах предвид.
Скай Сити и BSR -ите промениха леко облика и най-вече, има огромно количество пришълци. чужденци .. Отделно са факултетите и близостта дори до тези на 4ти километър, там без наемател няма да остане човек.

# 526
Квартала около Педагогиката, категорично не е без транспорт , това е смешно твърдение, освен да го твърди който не познава района... на обръщалото има към 5-6 линии във всички посоки на София... минава и трамвай 20сет редовен към Центъра, рейс 11 към Сточна гара и Овча Купел, доста редовен,  рейс 9 на Неделята към Орлов мост. Ще се копае и метро. Изобщо нито е без транспорт, нито е разоран... но нейсе.
Не е най - прекрасния квартал, но почнат ли метрото ще поскъпне, това имах предвид.
Скай Сити и BSR -ите промениха леко облика и най-вече, има огромно количество пришълци. чужденци .. Отделно са факултетите и близостта дори до тези на 4ти километър, там без наемател няма да остане човек.
Кои са тези всички посоки? Към Подуяне може би или селата?! Автобуси 1,3, 5 и 6 са в посока Арема Армеец, кръговото на 4 км. Цариградско и селата.  Сега пуснаха и едно 123 към лифта на Симеоново. Автобус 11 върви по главната улица, която "дели" Слатина, Подуяне, Театър София, Лъвов мост--->и т.н. 75-минава на високосна година , общо взето по един на час. Една 9-ка и едно 72, които никак не са удобни за никой, освен ако не му спират пред сградата. На кого по-точно, живеещ в Слатина му е удобен трамвай 20, защото Шипченски проход е далечко от всички блокове?
Има два Фантастико -едно в Скай сити и едно на Коперник (дет се вика и двете са през една улица нагъчкани) и остана пазарчето в Слатина. А онези в долните блокове към Боян Магесник, ако не е Лидъл-ът, който пак е някак извън квартала, не ги знам до къде ще бъхтат с чантите и по колко автобуса трябва да сменят, та да стигнат до някъде.

# 527
  • София
Доскоро там нямаше откъде едно кафе да си купя в неделя, толкова е уредено и комуникативно. Навътре към Слатинска и пазарчето е ОК, но точно на обръщалото на автобусите и трамваите няма ни-що. Едно магазинче за алкохол и цигари (вече работи всеки ден за щастие) и един павилион като от 80-те. А, и закусвалнята в сградата на СУ. Отделно атмосферата си е неприятна с тъпчещите се на паркинга студенти (докато го има, после не знам). Хората от БСР изобщо не знам къде паркират, но преди нямаше бариери в Скай сити а сега са много стриктни.

# 528
Паркират при сградите на  БАН, но и от там скоро ще се усетят....

# 529
  • София
Квартала около Педагогиката, категорично не е без транспорт , това е смешно твърдение, освен да го твърди който не познава района... на обръщалото има към 5-6 линии във всички посоки на София... минава и трамвай 20сет редовен към Центъра, рейс 11 към Сточна гара и Овча Купел, доста редовен,  рейс 9 на Неделята към Орлов мост. Ще се копае и метро. Изобщо нито е без транспорт, нито е разоран... но нейсе.
Кои са тези всички посоки? Към Подуяне може би или селата?! Автобуси 1,3, 5 и 6 са в посока Арема Армеец, кръговото на 4 км. Цариградско и селата.  Сега пуснаха и едно 123 към лифта на Симеоново. Автобус 11 върви по главната улица, която "дели" Слатина, Подуяне, Театър София, Лъвов мост--->и т.н. 75-минава на високосна година , общо взето по един на час. Една 9-ка и едно 72, които никак не са удобни за никой, освен ако не му спират пред сградата. На кого по-точно, живеещ в Слатина му е удобен трамвай 20, защото Шипченски проход е далечко от всички блокове?
Има два Фантастико -едно в Скай сити и едно на Коперник (дет се вика и двете са през една улица нагъчкани) и остана пазарчето в Слатина. А онези в долните блокове към Боян Магесник, ако не е Лидъл-ът, който пак е някак извън квартала, не ги знам до къде ще бъхтат с чантите и по колко автобуса трябва да сменят, та да стигнат до някъде.
Всички селски рейсове , към селата са, да, но са връзка към Цариградско и Окръжна също нали,+ Удължават сега номер 123 рейс ( или по спомен този номер с електро-автобуси към Мусагеница , чак до Икеа - Симеоновско и Лифта даже) , има рейс 11 пак там на обръщалото, който може би е най - дългата линия в София, през Сливница , Лъвов мост , чак до Овча Купел .., там на същото обръщало има рейс 75, не е редовен, но ходи до Орлов мост директно, без обиколки, Също на обръщалото - е връзката с трамвай 20 -сет, който е редовен до Дружба и  който цепи в обратна посока към Универсиада, Подуене и Центъра, има даже някакъв още номер трамвай 23 , който е към Подуене мисля.
Долу на НЕДЕЛЯТА е рейс 9 , само на 200 метра , който е през Гео Милев към Орлов Мост и Ректората. Не далеч от сладкарница Неделя минава 404 към Централна Гара, редовен автобус е също
Като капак и метро се планира да се почне до 1-2 години
Дали е малко транспорта и в малко посоки?
( да не говорим, че и Плиска не е толкова далече от Селските рейсове)

# 530
Не е близко Плиска до селските рейсове. Трябва да се мине целият комплекс на БАН, едно 20 минути пеш е с бърза крачка. За мен Гео Милев е по-предпочитан квартал от Слатина.Скай сити и ИЧЗ частта стана приятно място, но например този блок , който е точно срещу сладкарница Чочко на ул Гео Милев в посока Слатина никога не ми е харесвал.Долу на кръстовището до Неделята не долюбвам високите блокове- ЕПК-та са май. Да не говорим, че блъснаха и една майка с количка там преди известно време.

Последна редакция: чт, 13 фев 2020, 18:16 от malinkap

# 531
Здравейте, имам следният въпрос. Може ли да се прави адресна регистрация на ателие ? Собственикък ще е вуйчо ми, аз ще се водя като наемател. Става въпрос за София.

# 532
Здравейте, имам следният въпрос. Може ли да се прави адресна регистрация на ателие ? Собственикък ще е вуйчо ми, аз ще се водя като наемател. Става въпрос за София.
В някои общини разрешават ако ателието е единствено/основно жилище на собственика. За наематели не знам.

# 533
Може. Поне за ателие в Студентски град. Моите наематели се регистрираха.

# 534
  • София
Май през две страници в темата някой пита за постоянен адрес в ателие. Вече половин София е в ателиета, така изглежда. Grinning

# 535
Не си спомням в коя тема обсъждахме Красно село, но от май пускат метрото там - https://www.24chasa.bg/novini/article/8189978

# 536
еха, супер!
45% от транспорта /обществения/ се предвижда да е с метро.

Това означава, че 55% остават за трамваи, тролеи, автобуси.
Имам чувството, че тогава автобусите още повече ще залезят

# 537
  • София
Не си спомням в коя тема обсъждахме Красно село, но от май пускат метрото там - https://www.24chasa.bg/novini/article/8189978

Един вид последно говореха за април сега стана на май- още един месец закъснение. Освен това пускане до Попа т.е. без връзка с линия едно (е който иска може да ходи пеша от Попа до Стадиона де). Можеха да си дадат зор с Орлов мост и да пуснат до там.

# 538
Здравейте, нова съм в темата, но започвам да ви следя! Синът ми влезе в университет във Варна, и сега съм пред дилема квартира ли или жилище да купувам. Като направих сметка, за квартира за 4 години трябва да дам около 15000 лв. Гледах, че се предлагат едностайни апартаменти по 20 000Е. Това вярно ли е за Варна, търся в кв. Чайка и Левски? Приемам всякакви съвети, за брокери или ново строителство! Благодаря!

# 539
Здравейте, нова съм в темата, но започвам да ви следя! Синът ми влезе в университет във Варна, и сега съм пред дилема квартира ли или жилище да купувам. Като направих сметка, за квартира за 4 години трябва да дам около 15000 лв. Гледах, че се предлагат едностайни апартаменти по 20 000Е. Това вярно ли е за Варна, търся в кв. Чайка и Левски? Приемам всякакви съвети, за брокери или ново строителство! Благодаря!
Ако намерите в Левски или Чайка апартамент за 20 000 е, моля пишете ми на лично, да си купя и аз един.

Общи условия

Активация на акаунт