PayPal / ПейПал – 14

• 55 791
  • 592
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте,
в акаунта ни, който е на ЮЛ пише това на български език:
"Не можете да изпращате или да теглите.
Част от информацията за акаунта ви липсва, така че няма да можете да изпращате или теглите пари в момента. Ако не получим информацията до Mar 5, 2021, няма да можете също така и да получавате пари"

Какво и къде трябва да изпратим?

# 211
  • Sofia
Има ли някакъв начин да се изключи 2 step verification?

Минавам стъпките през настройките, уж го изключвам и при следващ опит за влизане отново ми иска потвърждение с смс. Не мога да разбера какво не правя правилно.

# 212
При мен се изключи без проблем - избрах turn if off и при следващо влизане не ми прати sms..
Приложението им на телефона не ми иска изобщо sms - само пръстов отпечатък или парола понякога..

# 213
  • Русе
За пореден път се убеждавам, че paypal не са това, което бяха!
Поръчах две стойки за ловна пушка от китайски сайт, за който сайтовете за проверка ми изписваха "safe".
Получих шапка с козирка! Ама от тия, най-простите!
Пуснах диспут, прикачих снимки на тракинг номера, изпратен ми от сайта, снимка на пакета, където ясно се вижда номера, пише си шапка и тегло 200 грама.
И сега тия пейпалци ми искат са им прикача "Доклад, подаден в правоприлагащ орган или държавна организация,  държавни агенции, държавна полиция или федерална агенция за правоприлагане като ФБР или Службата за пощенска инспекция". От къде да ги диря пък тия сега и кой да обикаля по институции...
Някой имал ли е подобен случай?

# 214
Малко назад в темата някой беше писал за подобен казус, но май нямаше продължение. Освен да се разходиш до близкото РПУ, да пуснеш жалба и да им я пратиш..
Между другото - ако някой си тегли пари от баланса се оказа, че е по-изгодно ако се дърпат към карта, а не към банкова сметка ако се налага превалутиране. Получавам долари и при теглене досега се губеше сериозна сума от тяхното превалутиране към евро. Добавих си карта Visa, писах да й сменят валутата на USD и си изтеглих доларите към картата. Въпреки тяхната такса от 1% и още 1% на моята банка, получената сума в лева е по-голяма от тегленето към банкова сметка без такса..

# 215
  • Бургас
За пореден път се убеждавам, че paypal не са това, което бяха!
Поръчах две стойки за ловна пушка от китайски сайт, за който сайтовете за проверка ми изписваха "safe".
Получих шапка с козирка! Ама от тия, най-простите!
Пуснах диспут, прикачих снимки на тракинг номера, изпратен ми от сайта, снимка на пакета, където ясно се вижда номера, пише си шапка и тегло 200 грама.
И сега тия пейпалци ми искат са им прикача "Доклад, подаден в правоприлагащ орган или държавна организация,  държавни агенции, държавна полиция или федерална агенция за правоприлагане като ФБР или Службата за пощенска инспекция". От къде да ги диря пък тия сега и кой да обикаля по институции...
Някой имал ли е подобен случай?
Подай жалба в комисия за защита на потребителя.Може и онлайн,за измама по интернет.При входиране получаваш номер.Пробвай с този входящ номер в Pay Pal.Не съм сигурна дали ще стане
 така, просто предлагам.Успех.https://www.kzp.bg/podavane-na-zhalba

Последна редакция: чт, 04 мар 2021, 19:04 от lili29

# 216
  • Пловдив
Martibb, аз също го установих това. При мен след теглене на долари към доларова Виза карта PP взима 10$ и банката ми взима 10$, а при едно теглене към сметка бях изгубила близа 100$ от превалутираане и други такси, та разликата беше съществена.
Накратко, +1 за телглене на $ към доларова Виза карта, а не към сметка.

# 217
  • Пловдив
Здравейте , имам следния казус . Купени билети от Райън еър миналата година  март. Дадоха ваучер валиден 1 година 
В началото на  март решихме че няма да ходим  и поискахме да ни върнат парите .Райън ейр твърдят че са ги върнали по сметката в Пейпал с която е платено.
IBAN на сметката е сменен поради сливане на Експрес банк със ДСК миналата година.
Сметката е била в ДСК  и вече има нов IBAN
Парите не се виждат в пейпал, все едно не са преведени.

# 218
Значи не са преведени.

# 219
Здравейте , имам следния казус . Купени билети от Райън еър миналата година  март. Дадоха ваучер валиден 1 година 
В началото на  март решихме че няма да ходим  и поискахме да ни върнат парите .Райън ейр твърдят че са ги върнали по сметката в Пейпал с която е платено.
IBAN на сметката е сменен поради сливане на Експрес банк със ДСК миналата година.
Сметката е била в ДСК  и вече има нов IBAN

Предполагам, че не са преведени, а просто ви заблуждават.
Моите родители са в подобен казус, след провалено пътуване, заради Ковид. Само, че от май 2020 г и до ден днешен не им връщат парите за самолетни билети.

# 220
  • Пловдив
Благодаря за отговорите , но е странно тъй като веднъж проверихме през сайта  на Райън - има автоматична проверка , и втори път чрез съпорта им и  по двата начина  твърдят , че парите са преведени като човека от съпорта каза че са предени на 15март. Тези от съпорта са от колцентър явно системата им показва че са предевени.

# 221
  • Куциндрел
Ох и аз имам дерт. Имам 2 пейпала, от единия като направя превод към банкова сметка, парите пристигат в рамките на 2 дена. От другия направих на 22ри превод и парите още ги няма. Питах пейпал и те казаха, че всичко е точно и правилно съм си попълнила сметката (копирам я от интернет банкирането). Сметките и двете са ми в алианц банк. Сега от къде точно е бавенето не знам. Днес ще отида в банката да питам дали имат чакащи преводи или върнати по тази сметка.

# 222
Малко назад в темата някой беше писал за подобен казус, но май нямаше продължение. Освен да се разходиш до близкото РПУ, да пуснеш жалба и да им я пратиш..
Между другото - ако някой си тегли пари от баланса се оказа, че е по-изгодно ако се дърпат към карта, а не към банкова сметка ако се налага превалутиране. Получавам долари и при теглене досега се губеше сериозна сума от тяхното превалутиране към евро. Добавих си карта Visa, писах да й сменят валутата на USD и си изтеглих доларите към картата. Въпреки тяхната такса от 1% и още 1% на моята банка, получената сума в лева е по-голяма от тегленето към банкова сметка без такса..

Имам същия проблем. Получавам долари и евро в Пейпал и когато прехвърлям пари в банковата си сметка таксата е голяма. Освен да задам парите да отидат в картата, а не в сметката, друго нещо трябва ли да направя? Къде писахте да сменят валутата на USD? И защо, когато искам да прехвърля доларите в сметката ми, ги превалутират в евро?
Благодаря!

# 223
В Help/Help center/Message center - New message.
Писах им там съобщение да ми сменят валутата на картата, трябва да е Visa. Но е добре да се провери и каква е таксата на вашата банка за получаване пари по карта - при мен е 1%, но ако е по-голяма може и да се окаже неизгодно прехвърляне към картата.
Ако се прехвърлят към банкова сметка от баланса задължително превалутира към Евро, явно имат такова задължение от законова гледна точка или просто така са си решили..

# 224
Здравейте искам да попитам защо при някой хора като пуснат превод от пейпал към картата парите им идват на същия ден а при мен идват  чак след 3 4 дни

Общи условия

Активация на акаунт