PayPal / ПейПал – 14

• 55 813
  • 592
  •   1
Отговори
# 270
Знам колко, но въобще не ме интересува. Всичко е наред, като си платил за нещо, а получиш нищо, че и се опитват така дебелашки да те пързалят... Ами добре. Аман от мислене: "измамиха ме, ама да си трая и аз не знам защо." Именно на него разчитат крадльовците, на него разчиташе и служителят на Пейпал, вече не знам дали е политика на фирмата или самоинициатива. Да си потърся правата за мен е по-ценно от евентуална подобна такса.

Последна редакция: нд, 15 авг 2021, 02:10 от Grizantema

# 271
Имах подобен случай.
Затвориха диспута в полза на продавача. Добре, че бяха само 20 паунда.

# 272
Разбирам, явно е политика на Пейпал. Е, човек се пита - за какъв дявол сте ми вие, като ми гарантирате, че при успешна сделка ще си вземете таксата, а при неуспешна ще крещите на ощетения и ще се покриете? Много лесно става за измамниците - вземаш парите, защитен с доверието в уж сериозната институция, после изпращаш на Paypal информация за каквато и да е пратка без връзка с теб или получателя и си оправдан и щастлив, диспутът е затворен.

# 273
  • Sofia
Grizantema, права си.
Попитах за таксата, защото аз не си бях направила труда да прочета, че има такава.

# 274
Дано от банката да съдействат, явно Пейпал няма да направят нищо повече. Но трябва да се внимава от какви сайтове се поръчва, наличието на опция за плащане през Пейпал явно не е гаранция, че сайта е читав. Проверка кога е регистриран домейна, ревюта в Trustpilot и т.н. И ако няма данни за контакт, телефон, адрес, име на фирма, социални мрежи - по-добре е да не се рискува.

# 275
Така е. Предоверих се, защото бях с илюзията, че мога да разчитам на Paypal и те са там, отдолу на сайта, за да направят живота ми лесен - да не се налага да правя 2-3-10 проверки, а да съм сигурна за парите си, щом те гарантират.

# 276
  • на Мелмак
И аз имах два такива случая, разочаровах се. Махнах си пей пала преди две години. Виждам, че е станало тенденция.

# 277
Здравейте, не съм влизал отдавна в акаунта си в Пейпал, а получих имейл уж от PayPal и не мога да разбера дали е фишинг или не. Пише, че съм платил  $641.88 към TRADEXX ONLINE EXCHANGE.

Изпратено е от имейл:

Не съм влизал в акаунта си в Пейпал от 1 година и нямам никакви плащания. Там ми е обвързан акаунта с кредитната карта, запаметена е (и не мога да изтрия това запаметяване, което също ме притеснява).  Кредитната карта ми е W!Zz на ДСК, влязох си в акаунта в ДСК Дайрект, там няма транзакция. Влязох и  в пейпал, там последното ми дава, че нямам плащане тази година.
Първоначално доста се притесних, но мисля, че е фишинг, след като видях от кой имейл е изпратено.
Има ли колцентър на Пейпал на български? Съжалявам, ако вече сте го обсъждали, не съм чел темата назад...

# 278
  • Козлодуй
Фишинг е Simple Smile Пейпал като праща писма винаги се обръща към човека по име а измамниците не знаят името на човека Simple Smile

# 279
Нормалните ми съобщения, в които всичко е точно, са от e-mail paypal@mail.paypal.com с обръщение по име. Не мисля, че този е техен, най-вероятно е фишинг, спам и подобни.

# 280
Да, мерси за инфото. И аз си помислих, че е фишинг, заради имейла, от който е изпратено. Друг е въпросът откъде имат моя имейл? Значи сигурно разполагат с някаква база данни на Пейпал, за да правят измами? Или мислите, че фишинг мейли получават и хора, които нямат нищо общо с Пейпал?

# 281
Аз също получавам подобни от PayPal уж, разпознавам ги и направо трия. От банки, с които никога не съм имала някакви отношения. Също и някакви реклами на продукти от сайтове, от които никога не съм поръчвала, нито съм се регистрирала и изобщо не съм подозирала, че съществуват. Та, не знам откъде, но явно намират имейлите. Simple Smile

# 282
  • Куциндрел
Никаква база данни от пейпал нямат, пращат на случен принцип. Получавала съм такива "пейпал" писма на мейл, на който няма никакъв акаунт.

# 283
Оторизирах плащане чрез ПейПал (към проверен сайт), но някак странно се затвори прозорецът им след това и не получих мейл от тях с потвърждение за направавеното плащане. След това си влезнах отново в акаунта и видях, че имам следното съобщение- " Pending 0000 BGN payment
On 14 September 2021, you authorized a payment of 0000 BGN on your card xx-0000. If the payment is voided for any reason, the pending amount won't be charged. It may take a few days for this to show on your card statement."

За пръв път ми се случва и не мога да разбера какво е станало. Май от мен никакви действия не се очаква да бъдат предприети, а топката е в ръцете на продавача?

# 284
Здравейте, приятелка има следния казус:
Има нужда от трансплантация на орган, има оферта от болница, направена е дарителска сметка в ДСК, страници във фб и т.н. През уикенда направи и личен акаунт в PayPal, за да може и хора от чужбина по-удобно да изпращат пари. За тези 2 дни има получени няколко хиляди, но от днес има рестрикции:

Може ли някакъв съвет какво трябва да се направи, за да се вдигнат рестрикциите и да може да се свърже сметката и изтегли сумата?
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт