PayPal / ПейПал – 14

• 55 797
  • 592
  •   1
Отговори
# 330
  • Точно където трябва
Регистрирах се в пей пал и ... до там. Някой може ли да съдейства. Баланса ми там е 0,00.Цъкнах на  Link a bank account и си въведох банковата сметка. Сега очаквам код който, до колкото чета, може да получа след 2 дни. До тук правилно ли действам?

# 331
Доколкото помня, но да каже някой, който скоро е верифицирал, правят два превода от по няколко цента. На страницата в профила, трябва да има някъде верифицирне на сметката, вписват се преводите и толкова.

# 332
  • София
В кое меню е To Do List – Verify my Account? Прегледах всичко и не го откривам?
Нали в /settings/account
Искам да обновя картата
ps
Явно инфото от стр 1 е старо.
Намерих откъде, но и това е различно - 0,00$ - сега ще чакам.

Последна редакция: чт, 20 яну 2022, 10:11 от Starrydream

# 333
Възможно е да има разлика между различните държави. Верификация съм правила само на банковата сметка, не на всяка покупка, използвам го редовно иначе.

# 334
  • София
Звъннах, но не бяха наясно много - виждат в движение - верифик-я от пей пал, но не и кода - това аз мога да го видя, но при мен и в онлайн банкиране и в raimobile не излиза нещо от вчера, само транзакцията ми от вечерта (покупка) на ПОС.
Или ден и половина е малко или липсата на сума /стойност/ ще ми изиграе фал старт.
Имам и кредитна, която не съм рег-рал /засега/

# 335
Звъннах, но не бяха наясно много - виждат в движение - верифик-я от пей пал, но не и кода - това аз мога да го видя, но при мен и в онлайн банкиране и в raimobile не излиза нещо от вчера, само транзакцията ми от вечерта (покупка) на ПОС.
Или ден и половина е малко или липсата на сума /стойност/ ще ми изиграе фал старт.

Ако става въпрос за добавяне и верифициране на карта - вече не се прави транзакция на някаква стойност и не се въвежда код от извлечение. При добавяне на карта, PayPal препращат към системата на съответната банка и там се въвежда динамична парола, смс-код или се потвърждава с някакво друго приложение - това вече зависи от конкретната банка. Т.е. на тази картинка с логото на Райфайзен следва да се въведе код, който са пратили като смс най-вероятно. Ако не е получен такъв код, проблемът е в Райфайзен или в мобилния оператор.. След това потвърждение картата вече е верифицирана в Пейпал.
Вчера добавях нова карта на БАКБ - там я верифицирах с потвърждение в приложението, което те ползват /B-trust mobile/
Между другото ПейПал вече са дали възможност да се сменя валутата на картата, което е доста удобно. Досега трябваше да се пише на съпорта за тази операция. Но може да се променя ограничен брой пъти, т.е. целта не е при всяка покупка да се сменя валутата. Удобно е когато се теглят пари към картата в долари например и така се избягва лошото превалутиране на ПейПал.

# 336
  • Точно където трябва
При плащане с пей пал, ако сметката ни е левова, в каква валута е по-добре да платя. Аз предпочетох в евро. Иначе сумата ми се видя доста висока, явно смята по неизгоден курс.

# 337
  • София
Скрит текст:

Ако става въпрос за добавяне и верифициране на карта - вече не се прави транзакция на някаква стойност и не се въвежда код от извлечение. При добавяне на карта, PayPal препращат към системата на съответната банка и там се въвежда динамична парола, смс-код или се потвърждава с някакво друго приложение - това вече зависи от конкретната банка. Т.е. на тази картинка с логото на Райфайзен следва да се въведе код, който са пратили като смс най-вероятно. Ако не е получен такъв код, проблемът е в Райфайзен или в мобилния оператор.. След това потвърждение картата вече е верифицирана в Пейпал.
Вчера добавях нова карта на БАКБ - там я верифицирах с потвърждение в приложението, което те ползват /B-trust mobile/
Между другото ПейПал вече са дали възможност да се сменя валутата на картата, което е доста удобно. Досега трябваше да се пише на съпорта за тази операция. Но може да се променя ограничен брой пъти, т.е. целта не е при всяка покупка да се сменя валутата. Удобно е когато се теглят пари към картата в долари например и така се избягва лошото превалутиране на ПейПал.
повечето банки вкараха двойна автентикация - т.е. това ПП ги устройва. Ще пробвам /въпросния сайт ми отхвърли освен Виза и мастеркард.../

PS: Стана от раз, но на курс... 1,979    /RBB/
/1.19%/
Настроил съм Евро primari
Currency
EUR

Последна редакция: пт, 21 яну 2022, 18:25 от Starrydream

# 338
  • Sofia
Винаги е по- изгодно да се плаща във валутата на търговеца, не в тази на картата/сметката.

# 339
При плащане с пей пал, ако сметката ни е левова, в каква валута е по-добре да платя.
Да платиш какво и къде? В България - в левове, в Монголия - в тугрици и т.н.

# 340
Имам огромна нужда от помощ, изтеглих си приложението и се регистрирах директно там,  а не в сайта на ПейПал. Имам карта на Райфайзен банк. Опитах се да направя покупка ,но ми изписва, че не могат да разпознаят картата.  И сега дори не я виждам , а стои една огромна удивителна,  нямате карти . Изиска ми само номер на карта , валидност и трицифреният код. В приложението на банката на меню карти виждам само като опит за покупка светещо в червено, но никаква опция да потвърдя или нещо такова. В банката ли е проблема или аз не правя правилно плащането. Необходимо ли е първо да регистрирам някак картата и след това да се опитам да платя.

# 341
  • Mediterraneo
На мен ми блокираха цялата сметка в Пейпал( профила). Опитах да изтрия старата си карта и да сложа новата, айде блокиране. Сега ми иска да верифицирам самоличност, качих си личната карта. После верифицирай карта, но от падащото меню ми излиза само и единствено старата карта и дотам. С някакъв бот си писах, не стават нещата. Ще изчакам да ми излезе извлечението на картата, да видя няма ли там някакъв код и ще търся съпорт.

# 342
Здравейте!
Каква такса ще заплатя при получаване на долари в paypal и съответното им превалутиране и прехвърляне към картата ми?

# 343
Здравейте!
Каква такса ще заплатя при получаване на долари в paypal и съответното им превалутиране и прехвърляне към картата ми?

Ако картата ти е настроена да е в долари в Пейпал акаунта - 1% такса в Пейпал плюс такса на твоята банка, която варира според банката, обикновено е 1%..

# 344
Чета за някакво превалутиране от долари в евро и после в левове по неизгодни курсове. И после хората пишат как са загубили 10-20 лева. Това ще се избегне ли, щом валутата на картата ми е в долари?

Общи условия

Активация на акаунт