Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 65

• 34 409
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
  • софия
А ако сложите дълъг работен плот на стената, пред която е кухненската маса, а тя мине на мястото на двойното бюро?

# 541
  • София/Варна
Мисля да прецакам мъжо да зяпа стената като работим, а аз да гледам към стаята и респективно към градината.Laughing

# 542
Аз имам забележки относно последния проект. Прекалено малка ми изглежда кухнята. Всъщност сега се замислих дали не може да направите някакъв дълъг плот, който да ползваш в кухнята, да се храните на бързо, но и да ползвате като работно бюро. А на някое ъгълче да имате скрити принтери, рафтове с папки и други такива неща, характерни и нужни за един офис. Така стаята ще има много повече въздух. Така и така работиш докато готвиш, съчетай ги нещата, а не ги отделяй.

# 543
  • Варна
Мисля да прецакам мъжо да зяпа стената като работим, а аз да гледам към стаята и респективно към градината.Laughing

JoyJoyJoy Аууууу . . .
с другарчето не се постъпва така. Амо му сложиш някой фототапет с мадама Wink сигурно ще е ок.

# 544
Моето работно място през голяма част от времето е в дневна,  обединена с кухня и трапезария /както е в случая на Gerundiq/. Намирам за много подходящо при работа да съм с гръб към всякакви разсейващи неща. Така мога да се концентрирам, дори в стаята да се гледа телевизия или да се говори. Случвало се е децата да се карат и боричкат без да ми пречи на работата. Извод - - за по-голямо КПД се обърни към стената Simple Smile

# 545
  • София/Варна
BVAR  е аз на живо ще го радвам, не съм толкова лоша.
А това в червенкото мисля да е към кухнята

# 546
  • Canada
Не съм сигурна ,зная със сигурността само,че искам меки и светли тонове,да не е претрупано от мебели .Ще търся класическа визия,нищо кой знае колко модерно .

Това как ти се струва като цветове и стил:

Скрит текст:

https://www.houzz.com/photos/open-plan-traditional-modern-living … -phvw-vp~42299694

http://www.architectureartdesigns.com/20-sophisticated-mediterra … t-luxury-is-like/

Някои от трапезариите са доста приятни, но не ми се качва снимка по снимка. Wink

# 547
Благодаря ,Мече. Третата снимка е близо до нашето усещане,класическо обзавеждане .
По-скоро питането ми беше ,за идеи за разположение на мебелите в холо- трапезарията .Според половинката,по-добре било да си остане само хол,просторен . А на мен ми се иска да сложа и трапезна маса ,в лявата част на стаята .Но дали няма да е тясно така,не мога да преценя . Другото питане относно разположението на кухненското обзавеждане . Аз го виждам така - по стената без прозорец- хладилник,плот,мивка,вградена съдомиялна,след да ъгъл и към прозореца фурна и плот ,който да излезе след прозореца . Двуомим се за меко ъгълче срещу кухненското ? Как ви се струва?

# 548
  • SF
Благодаря за бързите отговори. Стените са jade white на Dulux, много светло сини. Не сме обзавеждали  ние, така сме купили. Вратите на гардероба и аз не ги харесвам, но самият гардероб е със много добро вътрешно разпределение, има много чекмеджета, страшно е удобен. Мислех си да сменим само кафявите врати, но отстрани пак ще се вижда кафявото. А леглото ще поръчаме ново, по високо, с по висока табла и с ракла отдолу. Утре трябва да избера цвета. И на мен синьото ми харесва за легло , но не знам как ще стои с този гардероб. Иначе стаята е голяма , с 4 прозореца.

Сменете вратичките с бял гланц или ако ще се връзва повече с новото обзавеждане и новото легло, ламинат - много нежна ванила. Отстрани с дървото ще стои много елегантно. В момента е хит такава комбинация - не съвсем изкрящо бял гланц с дървесен цвят. Ако стъклените врати повече сивеят, тогава може да белият гланц да е тониран в сиво - ще наподобите доста стъклените врати като цвят, дори ако можете същия цвят да докарате, а да се различават само по материал - стъкло и плоскости.
В България ли сте? Имате ли идея кой може да ви направи същите врати, но в друг цвят?

# 549
Момичета, може ли едно рамо за банята. В банята ще има само мивка без шкаф и душ с голяма пита. Бойлер ще се сложи от зор-заман някъде, ама не е важен и нарушава картинката. Стъкла и душ кабина не искаме. Искам дълги дървесни плочки в коридора, соито да влизат в банята, цвета си го редставям не много светъл и да не жълтее. Мръсния канал е  чудесно сложен в средата на стената и мислим да го скрием с гипсокартон и да направим рафтове, които да стигат до стената на душа. Дайте ми идеи за плочки, нещо семпло и красиво. Мислех но това от гипсокартона да е цвета на пода, а вътрешността на рафтовете да е по-светла, но другите стени не мога да измисля. Също така какви са вариантите за врати на баня, аз видях 3 и не ми харесват - алуминиева с или без стъкло, само стъкло или приличаща на интериорна, но алуминиева и от към банята е само огледало. Не искаме окачен таван и осветлението и то е под въпрос. Плочките до къде стигат като няма окачен таван?

# 550
Не знам дали въпроса ми е за тук, ако не е се извинявам. Оправяме новопостроена къща и сме в мислене какъв материал да изберем за вътрешно стълбище. Спрели сме се на врачански камък, за който ни казаха, че вече имало импрегниране, че много замърсен видяхме, че става. Има ли някой от вас, който е с такъв камък вкъщи и подходящ ли е? Какво друго предлагате, без дърво.

# 551
  • тук-там
Ние в апартамента сме с някакаъв камък - ще питам какъв е.
Не задържа петна и се почиства лесно.
Много внимавайте, обаче с поставянето. Стъпалата трябва да имат лек наклон на вътре, или поне да са хоризонтални.
Една идея да е наобратно наклона и става....мазало, особено ако са много гладки.
Ама как го обясних....

Питах - врачански камък. Красив е и се връзва с почти всичко.
Цялото стълбище и в кооперацията е такова и явно се поддържа лесно, защото е на 10 г, а е като ново.

Последна редакция: сб, 08 фев 2020, 15:30 от Wild_rabbit

# 552
  • Canada
Благодаря ,Мече. Третата снимка е близо до нашето усещане,класическо обзавеждане .
По-скоро питането ми беше ,за идеи за разположение на мебелите в холо- трапезарията .Според половинката,по-добре било да си остане само хол,просторен . А на мен ми се иска да сложа и трапезна маса ,в лявата част на стаята .Но дали няма да е тясно така,не мога да преценя . Другото питане относно разположението на кухненското обзавеждане . Аз го виждам така - по стената без прозорец- хладилник,плот,мивка,вградена съдомиялна,след да ъгъл и към прозореца фурна и плот ,който да излезе след прозореца . Двуомим се за меко ъгълче срещу кухненското ? Как ви се струва?

Направи пак един чертеж с мебелите, с които разполагате или с които мислите да обзаведете, също и как мислиш да ги позиционираш. За кухнята също, че така ми е трудно да коментирам без нещо нагледно. Аз също мисля, че трябва да имате трапезна маса, просто размерите на мебелите трябва да се съобразят с размера на помещението. Холът ви, по спомен, е 6/4, което е достатъчно за обособяване на две зони. Масата ще е до кухнята по подразбиране, зоната за релакс ще е на срещуположната страна.

Ваня А., ето няколко идеи за цвета на плочките

Скрит текст:

Щом няма възможност за лунички сложете спотове от двете страни на огледалото и ЛЕД осветление зад него, както е на първата снимка. За вратата не знам, и на мен не ми харесват алуминиевите врати. При нас са си интериорни врати, но подът не се мокри.

Последна редакция: сб, 08 фев 2020, 14:30 от Polar bear

# 553
Третата снимка е по-скоро модерно към минимализъм, отколкото "класическо" обзавеждане Hands V
Хола няма да стане по-малко просторен от една маса, непосредствено до кухнята, помещението е достатъчно дълго.
При така описаното обзавеждане за кухнята, по-скоро не бих слагала меко ъгълче, много намалява пространството... а при условие, че хола е непосредствено по кухнята не виждам и причина да го има. По-скоро една малка маса с два стола под единия прозорец за бързо хапване или да приседнеш докато нещо се досготвя Simple Smile

Ако искаш да се затваря кухнята, удобно е да са плъзгащи врати, прибиращи се пред някоя стеничка - да можеш изцяло да отвориш към трапезарията Simple Smile В един стар апартамент гледах портал с крила, прибиращи се в стената, красиво и практично, но не знам дали някой се би се наел да ти го направи.

# 554
  • Canada
Точно модерно е третият вид обзавеждане. За pocket doors мислех и аз, но нямат достатъчно място за такива. Трябва да си намалят пространството в кухнята, както и самия вход, с подобна конструкция, което за мен няма смисъл.

Общи условия

Активация на акаунт