Случи ми се нещо странно XXII

• 90 777
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
  • Карлово
И аз харесвам гълъби. На нашата тераса се появи един много красив преди около 2 седмици. И казах на дъщеря ми, която искаше домашен любимец заради карантината, че това ще е нейния домашен любимец. Дадох му трошички, тя започна да го снима и т.н. Като си дойде баща и, ни упрекна, че гълъбите носят много болести и сме сглупили като сме го нахранили. Птицата отказваше да се изнесе от терасата, отделно много изпражнения нацвъка. Аз съм хипохондрик и полудях, започнах да чистя и заради гълъба, започнах да се превивам от болки в корема. Ужас! Постнахме гълъбчето във фейса, който си познае да дайде да си го прибере. В крайна сметка, някакъв от квартала дошъл и казал, че гълъбът е болен и го взел с ръкавици в кашон и го отнесъл.
Още не ме е разкарала параноята, все се оглеждам за следи от гълъба из двора.
Никой обаче не е умрял.

# 391
И аз досега свързвах гълъба с мир и надежда, обаче като разказах историята на майка ми и тя веднага рече смърт. И после и като започнах да чета съвсем се шашнах. Благодаря иначе за отговорите, наистина е по-добре да го погледна от друга гледна точка, т.е. не толкова мрачната. Simple Smile

# 392
И аз досега свързвах гълъба с мир и надежда, обаче като разказах историята на майка ми и тя веднага рече смърт. И после и като започнах да чета съвсем се шашнах. Благодаря иначе за отговорите, наистина е по-добре да го погледна от друга гледна точка, т.е. не толкова мрачната. Simple Smile
На доста места пък съм чела, включително и в художествената литература, че гълъбите са душите на починали близки, които чрез птиците са намерили начин да ни посетят без да ни плашат и да се уверят, че сме добре. Не твърдя, че е истина, но е по добро от твърдението " смърт" . Дишайте, нищо лошо няма да се случи. Просто птица и то миличка Simple Smile
Аз лично предпочитам гарвани и врани. Много ги харесвам. В квартала в който живея има изобилие от тях и винаги им се радвам като ги видя , а знаете тяхната репутация каква е Simple Smile Всичко зависи от нагласата.

# 393
Аз съм израстнала в блок, на последния етаж. Доста често се случваше да влезне я гълъб, я врабче във входа. Даже съм го прела за нормално 😉

Преди 2 дни вечерта взех да приготвям закуска за мм. Всички си бяха легнали вече. Както си седя в кухнята на отворена врата, срещу нея е прозореца и се отрази някаква бяла сянка до вратата. Стреснах се и се обърнах и в този момент "сянката" се дръпна от вратата и изчезна. Не ми се спеше и не вярвам да ми се е въобразило, ама и логично обяснение нямам 🙈 Ще си спестя коментара на мм 😂

# 394
Аз съм израстнала в блок, на последния етаж. Доста често се случваше да влезне я гълъб, я врабче във входа. Даже съм го прела за нормално 😉

Преди 2 дни вечерта взех да приготвям закуска за мм. Всички си бяха легнали вече. Както си седя в кухнята на отворена врата, срещу нея е прозореца и се отрази някаква бяла сянка до вратата. Стреснах се и се обърнах и в този момент "сянката" се дръпна от вратата и изчезна. Не ми се спеше и не вярвам да ми се е въобразило, ама и логично обяснение нямам 🙈 Ще си спестя коментара на мм 😂
Фарове на кола?

# 395
  • Sofia
Споделяла съм в тази тема как преди може би 3год при майка ми на прозореца кацнал бял гълъб с халка на крачето,тя ми каза и не си спомням дали същия или на другия ден излизам аз на терасата,гледам навън и с периферното зрение нещо в дясно ми белее,поглеждам и там седеше може би същия бял гълъб и той беше с халка на крачето.Дъщеря ми излезна,застана до мен,без да го забележи...казах и да погледне внимателно в дясно,но се стресна и гълъбът отлетя..
Разстоянието между нас и майка ми е около 15км

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 15:40 от Doli

# 396
Аз имам лично преживяване с гълъб който влезе в дома, на мен ми се случи нещо лошо, не беше смърт но на косъм с баба ми.

# 397
  • Варна
Преди може би 30 години и на нашата тераса дойде гълъб. Цяла седмица стоя, хранехме го, спеше кацнал на парапета и разрешаваше да го вземем на ръце. Дори в стаята го вкарахме веднъж, той се шашна и се разхвърча, едва го хванахме. Абсолютно нищо лошо не се случи, освен че се скъсах от рев, когато един ден просто отлетя. И в сегашния апартамент имахме двойка гълъби на терасата, но много акаха и навързах дискове под стряхата, за да се плашат и да не идват. В старата ми работа колега спаси един гълъб в снежна буря, намери го пред вратата замръзнал, буквално заледен. Живя няколко дни в офиса, пак никой не пострада. Товаа да свързваш случайно долетели птици с лоши събития ми е връх на абсурда.

# 398
Карла, няма как, живеем на 3етаж в малка уличка, без изход и по нея минават изключително рядко коли (супер е заради децата). Пък и уличката е доста тясна  за да може чак до 3тия етаж да се отразят фаровете. Пък и се обърнах и "я" видях, че беше там и тогава изчезна

# 399
Имам почти същата ситуация обаче сянката беше черна.С приятеля ми живеем сами и той беше в хола с негов приятел играха игри(ама хола е през 3 стаи от спалнята ни) а аз си бях легнала и гледах нещо и междувременно си играх на телефона и изведнъж телевизора се изключи вика сигурно понякога приятелят ми му слага таймер да се самоизключи пуснах го и след 10 мин пак се иключи и мн се стреснах но пак си го пуснах и понеже врата към другата стая е стъклена,с периферния си поглед виждам сянка,черна и в момента в който поглеждам виждам как изчезна-изчезването беше странно видях как цялата сянка премина супер бързо ама наистина много бързо и изчезна напръсках със светена вода и не ми се е случвало 2ри път
Карла, няма как, живеем на 3етаж в малка уличка, без изход и по нея минават изключително рядко коли (супер е заради децата). Пък и уличката е доста тясна  за да може чак до 3тия етаж да се отразят фаровете. Пък и се обърнах и "я" видях, че беше там и тогава изчезна

# 400
  • София
Една вечер се върнах от работа и майка ми ме извика да видя какво има на балкона, като видях се учудих цяло ято гълъби накацали по целия парапет, на чучура на горния балкон и няма място къде вече да стоят и само се наместваха. Странното е , че до нашия балкон има друг залепен и нито един гълъб не беше кацнал там, а се бутаха само на нашия. Стояха цяла нощ, ние ги гледахме излизахме на балкона при тях, но те не се плашеха просто се обръщаха поглеждаха ни и си стояха, като се има в предвид, че живея на 14 етаж. Даже ги снимах с телефона, а на сутринта отидох да видя още стояха по същия начин наредени по целия парапет, излезнах при тях те постояха погледаха ме и след около 15мин. отлетяха в купом всичките. Не зная дали това има някакво поверие и дали означава нещо, но се опитах да го преброя бяха 37-39 гълъба все ги изкарвах различно понеже се прескачаха.

# 401
Бях споделила наскоро, че баба почина и я сънувах, предупреждавайки ме за края. Деня след погребенивто, на което не успях да присъствам, на прозореца на спалнята (има перваз на самия прозорец, отворена тераса е) беше кацнал гълъб, който си стоеше и гледаше. Направо се стъписах, за първи път виждам кацнал гълъб там...

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 20:55 от toni1189

# 402
Снощи мм ми припомни стара случка, която съм споделяла мисля назад, но я бях забравила. Щерката нямаше 2г още, аз бременна с малкия, и си имаше въображаем приятел. Около 6м продължи да си говори с него. Викаше му синьото момче. Стоеше постоянно до вратата на терасата и "го" гледаше.
И аз явно удобно го бях забравила, а снощи сънувах кошмари, някави "сини" (разбирайте замръзнали) хора ме гонеха 😂😂😂

# 403
Една вечер се върнах от работа и майка ми ме извика да видя какво има на балкона, като видях се учудих цяло ято гълъби накацали по целия парапет, на чучура на горния балкон и няма място къде вече да стоят и само се наместваха. Странното е , че до нашия балкон има друг залепен и нито един гълъб не беше кацнал там, а се бутаха само на нашия. Стояха цяла нощ, ние ги гледахме излизахме на балкона при тях, но те не се плашеха просто се обръщаха поглеждаха ни и си стояха, като се има в предвид, че живея на 14 етаж. Даже ги снимах с телефона, а на сутринта отидох да видя още стояха по същия начин наредени по целия парапет, излезнах при тях те постояха погледаха ме и след около 15мин. отлетяха в купом всичките. Не зная дали това има някакво поверие и дали означава нещо, но се опитах да го преброя бяха 37-39 гълъба все ги изкарвах различно понеже се прескачаха.
Тази зима ми се случи нещо подобно.Аз се страхувам от птици.
Беше много ветровит ден.Бях седнала на една пейка имах малко свободно време преди работа.Както си стоях изведнъж около мен почнаха да кацат гълъби.Много около 100-200 Бях ужасена,не мога да мина.Те се плашат от мен,а аз от тях.И до сега не мога да си обясня ,защо точно на мястото,където стоях решиха да кацат.Ако имах храна е обяснимо,но аз нямах.Нищо лошо не ми се случи след това,а и не вярвам гълъба да е предвестник на нещо лошо.
Суеверна съм само за кукумявките.

# 404
Тази зима ми се случи нещо подобно.Аз се страхувам от птици.
Беше много ветровит ден.Бях седнала на една пейка имах малко свободно време преди работа.Както си стоях изведнъж около мен почнаха да кацат гълъби.Много около 100-200 Бях ужасена,не мога да мина.Те се плашат от мен,а аз от тях.И до сега не мога да си обясня ,защо точно на мястото,където стоях решиха да кацат.Ако имах храна е обяснимо,но аз нямах.Нищо лошо не ми се случи след това,а и не вярвам гълъба да е предвестник на нещо лошо.
Суеверна съм само за кукумявките.

Има една великолепна книга от Уйлям Уортън - *Последна любов *, и винаги когато стане дума за гълъби, се сещам за нея.
Няма поличба в това те да се опитват да бъдат близо до хората. Просто социални птици.

Общи условия

Активация на акаунт