Изгодни полети по целия свят търсачки, промоции, летища, компании…/Тема 5/

• 75 812
  • 743
  •   1
Отговори
# 270
Да добавя, че абонамент за fly4free помага да се ориентираш кое са води изгодна цена за дадена непозната дестинация. Аз съм буквала малко оферти по тяхно предложение, но съм се възпирала от много резервации другаде, като виждам колко по-евтино може да струва, при гъвкавост в датите. Не ровя, а пасивно следя какво ми изпращат.

# 271
  • София
Имате ли представа защо на Air France и KLM като избера, че искам 4 билета и не ми дава опции за всеки по-отделно да си избирам Light, Standard или Flex..а маркира еднакво и за четирите.

Четири отделни билети ли трябва да купя, за да имам различни варианти?

# 272
Всички билети, които се купуват заедно , трябва да са на една тарифа. За всички компании се отнася. Ако искате различни, трябва поотделно. Или като нискотарифните да купите базова и после багаж и места за всеки по избор.

# 273
  • София
Търся изгодни полети отиване и връщане, но до и от летището Лондон Гатуик в периода 7-11 април - излизат ми само за Лутън Лондон летището. Дали може някой да ми помогне.

# 274
там, където търсиш избери за летище конкретно Гатуик (LGW) или направо всички лондонски (LON)
Wiz имат полет до Гатуик на тези дати

# 275
  • София
Търся бюджетни полети до Атина и Мадрид в края на март . Ако някой нещо е намерил в тези посоки, моля да подскаже

Летях преди дни до Мадрид през Бари с Ryanair, като цената, която открих нямаше 30 евро.
Същото може да направите и за Атина, пак с  прекачване някъде, което лично на мен не ми пречи.

# 276
С коя търсачка препоръчвате да  търся?
Търся бюджетни полети до Атина и Мадрид в края на март . Ако някой нещо е намерил в тези посоки, моля да подскаже

Летях преди дни до Мадрид през Бари с Ryanair, като цената, която открих нямаше 30 евро.
Същото може да направите и за Атина, пак с  прекачване някъде, което лично на мен не ми пречи.

# 277
По принцип най-удобно е с Гугъл флайтс, за търсене на нискотарифни полети с прекачване azair.aero
Но за това трябва да сте наясно с особеностите и рисковете.

# 278
  • Варна
Някой летял ли е с Блу ер?
Някакви особености при тях?
Искам да купя три билета, единият с чекиран  багаж.
 и те ли са само с предварително онлайн чекиране

# 279
Летяла съм с тях преди повече от 3г Букурещ - Лисабон. 2 билета, с един чекиран багаж.  Не се сещам да имаше нещо особено, по спомен се чекирахме на място.

# 280
  • Варна
Колко време преди желания период почвате на дебнете за билети?
Има ли някаква закономерност за най-добра цена при Х дни преди полет?

# 281
  • София
Аз вече заглеждам един маршрут. Значи месец преди трипа.

# 282
Колко време преди желания период почвате на дебнете за билети?
Има ли някаква закономерност за най-добра цена при Х дни преди полет?

Не мисля, че има някаква закономерност. Започваш да дебнеш когато са ти ясни датите и дестинациите, вече ако не ти харесва цената и не ти е много критично пътуването може да изчакваш и да наблюдаваш какво става.
Сега, ако става въпрос за нискотарифни компании, и датите не са празници и ваканции, може да се каже, че 1.5-2 месеца преди полета са най-ниски цените, обаче обърни внимание, това не е така по Великден, Нова година и прочие почивни дни, когато всички се юрват нанякъде. За празници и ваканции е добре колкото се може по-рано.
Винаги трябва да имаш предвид, че ако изчакваш може цените да станат астрономически, тоест не си мисли,  че всичко ти е гарантирано.
Аз сега ще купувам за юли и гледам за нова година и този Великден (избирам си дестинация по цена, защото е много в последния момент)

# 283
  • Варна
Мерси!
Аз гледам чак за началото на октомври, но избора и цената от Варна са доста ограничени и респективно по-високи.
Ще следя.

# 284
Ами добре е да провериш и за повече и по-близки дати, за да знаеш какво да очакваш, но да, като има по-малък избор цената е по-висока. Доста често живеещите в СИ България пътуват от Букурещ, може да погледнеш дали те устройва.

Общи условия

Активация на акаунт