Изгодни полети по целия свят търсачки, промоции, летища, компании…/Тема 5/

• 75 651
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
  • В центъра на моретата
Преди години бяхме взели билети чрез kiwi. Вторият полет го изпуснахме. Не ни осигуриха нищо - нито друг полет, нито връщане на пари. А и беше цяло чудо, докато успеем да се свържем с тях. Оправихме се сами. А билетите не бяха евтини, не пътуваме с нискотарифни компании (всъщност те вече отдавна не са нискотарифни). Естествено, и почти два дни от резервацията ни пропаднаха.
От този момент, през Скайскенер търсим само възможности, но билети не купуваме през платформата. В крайна сметка всеки сам си решава какво и до каква степен би могъл да рискува.

# 616
  • Mediterraneo
Благодаря!
при това положение , ще прескоча прекупвачите

Най- добре.

# 617
Здравейте,
Искам да закупя два самолетни билета /възрастен и дете на 15 г./ на нискотарифна компания EasyJet. Въпросът ми е относно местата. Има опция срещу заплащане да закупя две места и да си ги избера. Ако не закупя, съответно при чекирането ще получа местата си. Ако билетите са закупени заедно възможно ли е в самолета да сме на различни места, а не един до друг? Държа дъщеря ми да седи до мен, затова питам. Ако ще бъдем разделени в самолета, да си закупя места.

# 618
Закупете си местата, почти е сигурно, че иначе ще сте разделени.

# 619
Закупете си местата, почти е сигурно, че иначе ще сте разделени.
Т.е. това, че двата билета са купени заедно при нискотарифните компании не важи и разпределят местата и отделно .... правилно ли разбрах?

# 620
При всички компании е различно, но общо взето за нискотарифните - да. В сайта на Ийзиджет пише, че деца под 12 г няма да делят от родителите, а ако не сте платили места и се чекирате рано, ще пробват да ви дадат заедно, ако са останали. Не съм пътувал с тях скоро, но аз моите бих ги оставил сами, нищо няма да им стане за 2 часа.

# 621
  • here and now
Точно с EasyJet не знам, но по принцип е опция, ако при чекиране(направете го възможно най-рано) сте на различни места, да купите само едно(обикновено има свободно). Поне до единия би следвало да има свободно при рано чекиране.
Така вместо да плащате 2 места, плащате само едно.
Надявам се успях да обясня.

# 622
Има опасност системата да ги сложи на места около които няма свободни и след това трябва да се купят 2 места на по-скъпа цена.

# 623
За тази възраст вече не се води дете и аз съм почти сигурна, че ще сте на различни места. Това е практиката в Уиз и Райън със сигурност.

# 624
  • София
При пътуване без места ( стандартен случай ) системата ще гледа първо да запълни останали дупки единични и / или такива които е малко вероятно да се платят изрично.  Идеята е до последно да имат апетитни за продажба.

# 625
  • Milano
Явно даващите съвети не са пътували с Изиджет и не са им чели условията.

Най-общо, с тях можеш да се чекираш от 30 дни до 2 часа преди полет дори без места.
Колкото по-рано чекираш толкова е по-сигурно, че пътниците от една резервация ще седят заедно.
По принцип гледат да слагат заедно.

Единственото, което промениха негативно по време на Ковид е големият ръчен багаж, който сега е платен и струва повече от регистрирания от 15кг.

# 626
Явно даващите съвети не са пътували с Изиджет и не са им чели условията.

Най-общо, с тях можеш да се чекираш от 30 дни до 2 часа преди полет дори без места.
Колкото по-рано чекираш толкова е по-сигурно, че пътниците от една резервация ще седят заедно.
По принцип гледат да слагат заедно.

Единственото, което промениха негативно по време на Ковид е големият ръчен багаж, който сега е платен и струва повече от регистрирания от 15кг.
Благодаря! Аз изчетох условията. Взех без места, ще чекирам възможно най-рано, пък ще видим как се случват нещата. А за багажа и аз се чудех защо големия кабинен багаж е по-скъп от чекирания и май се подведох и платих 15 кг.чекиран, което ще ме забави доста, чакайки на чекин гишетата. С тази компания съм пътувала веднъж преди 15 години и по спомен на мадридското летище мислех, че на пет чекин гишета ще минава примерно само моя полет, а се оказа, че на определен брой гишета обслужваха всички полети на Easyjet, които в дадения час летят независимо от дестинацията. Вероятно пак ще е така, заради което май беше по-добре голям кабинен багаж, отколкото чекиран. Вероятно затова цената е по-висока. А и няма риск да се загуби.
Благодаря на всички включили се.

# 627
Здравейте! Днес ми попадна тази страница в инстаграм https://instagram.com/govola_bg/ - уж има разни отстъпки за самолетни билети през Януари, наричат го "Евтинуари"... Някой запазвал ли е от този сайт?

# 628
Аз за пръв път ги чувам...

# 629
  • София
Това са бившите Vola, станали GoVola. Пореден посредник.
Проверяваш им цената и условията и съответните на сайта на превозвача. Ако са по-добри ( възможно е ), могат да се ползват.
Ако продават полети на Раян, понеже те пък да много остро настроени към посредници с изключение на един, двама с които сключиха договори наскоро, то е възможно Раян да ти правят въртели за верификации после като наказание, че си го ползвал. И те така те 🙂

Общи условия

Активация на акаунт