Изгодни полети по целия свят търсачки, промоции, летища, компании…/Тема 5/

• 75 757
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Агенции да предлагат билет за 1/4 от цената на авиокомпания, е нещо което не съм чувал досега.
Те си имат индивидуални договори, разбира се. Може да са резервирали някакъв капацитет за екскурзия примерно, която да е отпаднала. И сега да се мъчат поне малко загуби да избият с такива цени.
Но това ще е частен случай, не практика.
Само на база тази информация едва ли може да се заключи със сигурност дали е измама.

# 466
Чак ми е странно, че някои от тези агенции го предлагат на толкова по-бюджетна цена... Няма никакъв шанс да е измама, нали?
Купувал съм билети за 1-2 евро(за RyanAir през opodo.de/co.uk), които струват поне 20+. Как го постигат посредниците не ме интересува, щом работи.
В твоя случай цената може да е ниска, да го купиш, но така и да не ти издадат билет и да ти върнат парите. Понякога твърде ниската цена означава грешка. Също често и картата, с която се плаща, играе роля за ниската цена(примерно важи само за кредитна Visa/MasterCard или Diners).

# 467
  • Sofia
Агенции да предлагат билет за 1/4 от цената на авиокомпания, е нещо което не съм чувал досега.

При проверка в SkyScanner, цената на съответния маршрут (с прекачване) е около 700 лв. от GotoGate, Mytrip и BudgetAir.
Предлаган от Bravofly и Kiwi.com, същият полет е около 2500 лв.
Ако пък резервирам директно през авиокомпаниите, цената отива към 4000+ лв. Няма по-евтини опции в сайтовете им.
Това е, което виждам.
Ох, да ви кажа, май ме достраша леко сега, като се замисля, та ще търся алтернативни варианти. Simple Smile
Благодаря ви за съветите още веднъж!

# 468
Не е задължително да е измама, даже хич, тези агенции са доста използвани.
Обикновено ще получиш билета без проблем. Евентуално ако има проблеми - комуникацията с агенцията е трудна. Примерно отменят полета и си искаш парите обратно, или има промени и предложеното от авиокомпанията не те устройва, може да си чакаш да ти отговорят докато мине полета.
Ако цената е грешка, може да бъде отменена от авиокомпанията. Понякога е някаква рекламна кампания и предлагат намалени цени ако се плати с определена карта, ако твоята не е такава цената се променя.
Ако всичко е наред ще си летиш.
Я все пак дай пример, че ми стана интересно? За кои полети и какви дати? Доста голямо намаление е.

# 469
Kiwi ги зарежете, имат лош опит с тях обикновено хората.
А за ниски цени - всичко е възможно, стават грешки. Това лято летяхме Атина-София за 1.17 евро двама човека.

# 470
А за ниски цени - всичко е възможно, стават грешки. Това лято летяхме Атина-София за 1.17 евро двама човека.

Къде ги купихте тези евтини билети?

# 471

Къде ги купихте тези евтини билети?

В случая от оподо.де, но през джеткост. Грешките са непредсказуеми и не е чак толкова важно къде, обикновено траят минути или няколко часа.

# 472
  • на село
Здравейте, имам въпроси към пътувалите с Air Serbia - имат ли чести закъснения полетите, голямо ли е летището в Белград и в този смисъл 50 мин време за прекачване екстремно малко ли е? Прекачват се полети на една и съща компания и няма мъкнене и търсене на чекиран багаж. За съжаление, сръбската компания е една от малкото ми опции за определен маршрут, а нямам никаква представа как работят.

# 473
Ами по разкази на потърпевши доста си закъсняват. Иначе времето е ок, ако няма закъснение. То може и втория полет да закъснее.
Не знам това голям проблем ли ще е. Те не са в ЕС и обезщетения се дължат само в едната посока, ако въобще.

# 474
Здравейте ! Търся билети за февруари до Дъблин , като най-бюджетен всриант намерих от Букурещ с Раян еър , ноо сега изненадаа билетите са двойно по- скъпи …. Дали ще паднат пак цените как мислите 😕

# 475
  • София
От темите знам, че директните полети до Дъблин много рядко са определяни като крайно изгодни.
Ако ви устройва прекачване и имате паспорт и предвид датата, вижте през Лондон с Райън,  през Манчестър с Изиджет / Райън.

# 476
Чак за февруари е напълно възможно да паднат цените, да. Трябва и да ги уцелите като са паднали обаче.
Вижте да не е някаква ваканция точно тогава.

# 477
  • Сф
Понеже сега точно за Дъблин ми се налагаше да резервирам- не видях да падат, но няколко пъти беше по- изгодно да се лети Дъблин - Лондон - София. Убиваш цял ден, но излизаше по- тънко. Но зависи дали имате багаж и трябва да плащате

# 478
Ами няма да имаме толкова свободно време , за да хващаме дълги полети с прекачване . Иначе до преди няколко седмици бяха 200 и малко евро за двама двупосочни което ми се струваше ок , но сега сааа дабъл 😑

# 479
Е така става обикновено. Но февруари е нисък сезон и ако няма ваканция е вероятно да паднат цените

Общи условия

Активация на акаунт