НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 133

• 44 305
  • 760
  •   1
Отговори
# 525
Е какви са тия количества мазнини за едно ядене?! Кому е нужно и толкова много храна изобщо и къде я събираш?  Много млечни също така.

# 526
От къде ги взимате тези сирена с плодове? Ммммммм

Иначе по повод мазното.
- омлет от 4 яйца с малко сирене, масло, маслини, гъби и обилно количество кашкавал.
-изключително сланинести ребра около 400гр + гриловани гъби и чушка
- домати със сирене около 100гр+около 300гр изключително мазни пържени в зехтин тиквички и патладжан.

За мен като количеатво на едно ядене това идва много, не мога да ви опиша мазнотията. И не мога да си обясня ударната вълна за сладко половин час след консумация.
Днес за обяд хапнах около 50гр емемтал. И ми няма нищо. Нито съм гладна, нито потрепервам за сладко. Сега си готвя свинска кайма във тиквички с много масло. Ще се освиня (фаствам и ям до 18:00)  и направо ме е страх за яростното чувството за сладко след това.

Според мен това количество храна е чудовищно за едно хранене, прекалено омешано от към видове храни. Как е повлияло на нивата на инсулин и кр.захар дори не мога да анализирам. Не съм много вряла и кипяла в системата, но бих препоръчала много по-семпло от към състав и количества меню. Примерно ако са яйца - да са само яйца с масло, ако е месо - да е само месо, ако се прибавя зеленчук да е един вид. И аз съм правила подобни изцепки от към многообразие, но не действа добре на организма.

# 527
Не само за едно хранене, за един ден е прекалено много, освен ако не е трениращ бодибилдър при това мъж.

Няма нужда всичко да плува в мазнина, просто да не е постно.

# 528
  • София - Рим и обратно
А защо е нужно да се натъпче човек с цялото това нещо на едно хранене?

# 529
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
На този въпрос ме отне време и аз да си отговоря...

Просто като четем - "не броя калории, не гледам грамажи, ям до засищане", някои хора - като мен, си представят едно печено агне, около 25кг, което могат да изпапкат сладко сладко и да си махнат 20те кг излишни мазнини....
Отнема време да си познаем тялото, метаболизма, да си нагласим порциите...

# 530
Така е. И аз в началото си правех каймата (свинска 15% мазнини) с яйца и масло, обаче после спрях да слагам масло. Каймата е достатъчно мазна. Маслото си го слагам в кафето.

Иначе на мен порцията ми е 200гр от горепосоченатакайма с две яйца и настъргани 30-тина гр. чедар/кашкавал. Това ям за деня като основно. Другото ми хранене, ако го има е нещо дребно като едно бутче или кюфте или парче риба. Това хранене + кафетата с масло и сметана, ми поддържа теглото без да меря нищо и ме държи сита и без никакъв апетит за сладко. Нищо от храната ми не плува в мазнини.

# 531
Това меню наистина звучи прекалено хаотично и само от четене на 400 г свинско месо със сланина ми стана тежко Simple Smile но въпросът е защо изобщо огладнява за сладко след това?
Котенце, опитай да ядеш по-изчистено, с по- малко на брой продукти. Това е един миш-маш от храни. А пържените тиквички и патладжани в зехтин лично аз не бих ги причислила като режимни.

# 532
  • Пловдив
Ако това визирате като много... омлет от 4 яйца с малко сирене, масло, маслини, гъби и обилно количество кашкавал....? За мен е ок. Все пак всичко това е забъркано с яйцата предполагам...

# 533
Чета ви и си давам сметка, че в служебния хладилник имам едно масло, половинка маскарпоне , котидж сирене. Какви и колко млечни имам у нас, няма да пиша. Аз обичам зрели сирена във всякакви комбинации с ядки и плодове. От това не бих се лишила, а и в повечето от тях въглехидратите са 0, стига да се хапват без екстрите от плод и ядка.
 Аз в събота правих изследвания и витамин Д ми излезе малко под долна граница. За първи път изследвам и се почудих какво да правя - да чакам слънцето или да взимам препарати съдържащи витамина.
Иначе на фона на моята таласемия хемоглобина ми е 131, което си е своеобразен рекорд за мен. Червените меса ми се отразяват добре. Изобщо - режимът е чудесен отгледна точка на общ тонус - толкова бодра, дейна, енергична не съм се чувствала отдавна.  Дори и във фитнеса попрекалявам с упражненията, та в дните на почивка ходя като робокоп от пренатоварени мускули.
ПИшете за диня и сирене. Как се отнася режима към тази комбинация, и изобщо към динята - аз съм силно зависима от този плод от юни до септември, и комбинацията със сирене е основната ми храна през тези месеци. Как би ми се отразило това на иначе режимния организъм?

# 534
Е това може и да е ок, макар за мен е доста, но като прибавиш и другите изброени неща, си е сериозно ядене, а ако е и ежедневно, както казах си е меню за мъж бодибилдър.
Месото от ребрата надали е било 400гр, че кокалите тежат ама все пак. Под обилно количество кашкавал, аз разбирам минимум 60-70гр, маслините може да са 5 може да са половин буркан и т.н.

Динята е вода и захар, даже няма кой знае какво витаминозно съдържание.

# 535
Чета ви и си давам сметка, че в служебния хладилник имам едно масло, половинка маскарпоне , котидж сирене. Какви и колко млечни имам у нас, няма да пиша. Аз обичам зрели сирена във всякакви комбинации с ядки и плодове. От това не бих се лишила, а и в повечето от тях въглехидратите са 0, стига да се хапват без екстрите от плод и ядка.
 Аз в събота правих изследвания и витамин Д ми излезе малко под долна граница. За първи път изследвам и се почудих какво да правя - да чакам слънцето или да взимам препарати съдържащи витамина.
Иначе на фона на моята таласемия хемоглобина ми е 131, което си е своеобразен рекорд за мен. Червените меса ми се отразяват добре. Изобщо - режимът е чудесен отгледна точка на общ тонус - толкова бодра, дейна, енергична не съм се чувствала отдавна.  Дори и във фитнеса попрекалявам с упражненията, та в дните на почивка ходя като робокоп от пренатоварени мускули.

По наблюдения на лаборантката, вземаща кръв в една от лабораториите в моя град над 50% от жените и момичетата в днешно време са с недостиг на вит.Д в кръвта. Нямам обяснение на какво се дължи това. Също по нейни обяснения за да се използва по предназначение от организма изпития вит.Д, е необходим едновременен прием и на Ca/калций. Иначе само си преминава през организма. За да получиш точни напътствия и дози трябва много да почетеш и да се консултираш с наистина доверен и широко скроен лекар.
Ако е само малко под долна граница и не си в критическа вероятно разходка в парка няколко пъти в седмицата ще помогне.

# 536
Тиквички и патладжани в зехтин /масло, са си съвсем в рамките на режима.

# 537
Последните уикенди процедирам с едно хранене - основно. То е след ставане, във времето между закуската и обяда. Представлява четири-пет резенчета сланина, запържена в омлет от 2-3 яйца. Това е уникално вкусна храна, и ми държи сито цял ден. В късния слеобед мога да пийна айрян, но нищо по-тежко не ми се яде, защото комбинацията от сланина и яйце ме е нахранила стабилно. Обмицлам към тази комбинация да прибавя и задушен праз. Ммм.

# 538
Вит.Д е мастно разтворим, ако не се приемат достатъчно мазнини, има риск от неусвояване. Вит.Д е отговорен за абсорбирането на калция, а вит. К2 е отговорен за правилното разпределение на този калций в костите, а не в меките тъкани.
Дефицит на Д може да има заради лоша диета, заради липса на други вещества, заради оскъдно излагане на слънце, вероятно и други причини. Факт е, че изключително много хора има с дефицит на този така важен витамин който даже не е витамин, а хормон.

# 539
  • Пловдив
Точно щях да питам за вит.Д...с какво трябваше да се приема, че де се усвои по-добре?

Общи условия

Активация на акаунт