НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 133

• 44 298
  • 760
  •   1
Отговори
# 555
Aaaa, оп оп. Не съм де изразила явно правилно. Така, ям обикновенно по 2 пъти на ден. Едно "по-леко", например само пържола, само зеленчуци, само варени яйца, само млечно. И едно "готвено" по-обилно. Изброените неща не са за един ден, с камо ли за едно ядене,. А вариации, след които ме удря сладкият глад. Чийто причина, дефако се чудя каква е.

Много добре ми е познато това желание за сладко след режимен обяд. Според мен е навик и това, което аз правя, е след хранене дори да не чакам да ми се дояде сладко, а да си направя един чай. Убива ми желанието за сладко. Пия всякакви чайове - както билкови запарки, така и класически черен/зелен чай, та дори и по-ароматни тип джинджифил, ройбос, канела, каркаде, шипка.

# 556
Е от какво се страхуваш? Нищо страшно няма в мазнините.

# 557
  • София
Пържени тиквички и особено патладжани са калорийна бомба. Патладжанът попива мазнината като гъба.
Ако някой е на режим за угояване, може да ги хапва спокойно. За останалите не се препоръчват.

# 558
Франсоаз, според мен няма как да си набавиш всичко нужно с едно хранене, което е пържени тиквички и патладжани. Това беше посочено за едно хранене. Не че са забранени.
То не е и нужно... На следващото ще изям една мазна пържола или яйца със сланина и готово. Не държа на точни съотношения М/В/П на всяко хранене. Дори цели дни имам с минимум мазнини, или само на мазнини.

# 559
Благодаря за мненията момичета. Ще гледам да си го нагласа режима. Няма да успявам обаче са спазвам грамовете. Ще гледам да ям режимните храни, но по-разделни. Както бях писала първаночално, този начинна храненене (дори и ори консумация на В)  ми се отразява добре. Ще гледам да огранича калориите. Като цяло целта ми е сваляне на няколко килограма.

# 560
Гледай мазнините да са в храната повече, а не добавени - в самото месо, например. На мазно свинско не е нужно да слагаш допълнително мазнини при готвене, поне според мен.

# 561
Не разбрах как печен патладжан или тиквички станаха калорийна бомба? Как се препоръчват хем много мазнини, хем те са с много мазнини?!
Това дето мазнините са само от свинско да речем на мен никак не ми е ОК. Предполагам защото животните ги хранят с хормони и нещо мойте се сбъркват. Но определено баланс между видовете мазнини ми е оптималния вариант, не на едно хранене, а по принцип.
Сега да не ми скокнете, че трябвало да са пасищни?.... Ясно! Не взимам месото от супермаркета, а да кажем от по малки месарници, но се съмнявам да е пасло въпреки това.

# 562
  • София
Пържените тиквички и патладжани винаги са били калорийна бомба, не са станали изведнъж. Както и пържените картофи. Пържените патладжани са дори по-калорични от пържените картофи, защото поемат повече мазнина.

# 563
Свинската мас? Бомба ли е...щото редовно си готвя с нея, пък проблеми нямам...👀

Този режшм НЕ се страхува от мазнините. Пише го и на 1 страница. Друг е врагът...не мазното. Нищо им няма на пържените патладжани...

# 564
  • София
Патладжанът е въглехидрат напоен с мазнина. Ако го пържиш в свинска мас пак ще е калорийна бомба.

# 565
Патладжанът има 8 % въглехидрати. Откъдето и да го гледаш, не е като картофите, които са с 21 %.
Да, не е идеален, но става за гарнитура и един голям патладжан е много под минимума на ВХ за режима.
Калории тук не се броят. Мазнини (от добрите) също не се ограничават.

# 566
  • София
Главно в пърженото е проблема, не толкова в патладжана. Пърженето не е никак полезно. А аз патладжани ям, даже им запържвам вътрешността като правя пълнен патладжан. Давам си сметка обаче, че са калорийна бомба. Коментирахме менюто на съфорумката, която беше дала примерно меню пържени тиквички и патладжани като основно ядене. Това за мен не е режимно и е адски калорично.

# 567
Пържените храни са от единствените неща, които нито един хранителен режим не толерира.
Няма такова нещо, че хормоните в месото действат едва ли не като хормонални хапчета. Те са били преработени веднъж в организма на животното. Обратното са твърдения на тези, които искат да ни откажат от консумацията на месо и търсят доводи.
Нивата на естроген дори в американското индустриално говеждо са пренебрежителни спрямо на тези в соята.
Не, не купувам пасищно. Първо, не ми е по джоба, второ мисля че е поредната модна тенденция. Както беше с "био" етикетите преди десет години.
Патладжанът няма ВХ, но има разни вещества, които дразнят жлъчката, особено ако не е приготвен правилно.
А, калории трябва да се следят и тук. Няма как жена, която не извършва тежка физическа работа или не е активна спортистка да сваля с по 2500 - 3000 ккал на ден, особено пък ако е с метаболитни проблеми. А при глад и високомазнинно хранене много лесно се достигат тези стойности.

# 568
  • гр.София
Главно в пърженото е проблема, не толкова в патладжана. Пърженето не е никак полезно. А аз патладжани ям, даже им запържвам вътрешността като правя пълнен патладжан. Давам си сметка обаче, че са калорийна бомба. Коментирахме менюто на съфорумката, която беше дала примерно меню пържени тиквички и патладжани като основно ядене. Това за мен не е режимно и е адски калорично.
Проблем е когато се пържи в олио!
Не виждам такъв когато е в свинска или патешка мас!
Аз редовно си правя и да ти кажа не съм надебеляла, напротив!

# 569
Патладжанът е въглехидрат напоен с мазнина. Ако го пържиш в свинска мас пак ще е калорийна бомба.

Нещо са ти объркани представите за режима.
Дефинирай калорийна бомба?
Дефинирий свински мазен врат и той ли е бомба...

Изобщо..много са ти объркани представите. Много...

Общи условия

Активация на акаунт